Şu Aslanbeyli Mehmet Ak’ın yaptığına bakın!

MAKALEYİ DİNLE

Geçen hafta, reklam servisinden Hakan Yaz odama girdi, “La Veranda restaurantın sahibi Mehmet Ak sizi ziyeret edip tanışmak istiyormuş” dedi.
Benim isteksiz olduğumu görünce, “Laveranda çiğ yemek restourantıymış” diye ekledi.
İlgimi çekti…
Ne demek “çiğ yemek?”
Geldiler, tanıştık…
Yanında diyetisyen Nazmiye Balcı da vardı.
Mehmet Ak’la ilgili gazetemizde çıkan röportajı okumuşsunuzdur.
Mehmet Bey, Kartepe’nin Aslanbey Köyü’nden.
Askerliğini yapıp Amerika’ya gitmiş. Güney Koreli bir bayanla evlenmiş, beş çocuğu olmuş.
Restoranlar açmış para kazanmış.
Boğazına da düşkün.
Kilosu vurmuş 125’e…
Bu defa zayıflama derdine düşmüş.
O program bu program, fayda yok!
Katıldığı bir kişisel gelişim seminerinde, “çiğ beslenme” konusunda işlenmiş.
Çok etkilenmiş.
“Çiğ yemek”le ilgili uzun süreli eğitimler almış.
Ve arkasından…
Üç restorantının da konseptini değiştirip “çiğ yemek” işine girmiş.
Zayıflama işi mi ne olmuş?
Bir yılda kilo vermiş, bir daha hiç almamış.
7 yıldır aynı kiloda.
“Ahh!” diyor, “yıllarca hamallık yapmışıyım da, farkında değilmişim..”
Devam ediyor: “Düşünsenize sırtınızda 50 kilo yük, gece gündüz taşıyorsunuz. 50 kilo yükü sırtınızdan indirdiğinizde kendinizi nasıl hissediyorsanız, ben de o haldeyim.”
Çiğ beslenmeyi başta “diyet modeli” olarak görmüş, sonra yaşam felsefesi haline getirmiş.
Yıllardır hayvansan ürünler, unlu mamuller ve pişmiş gıda yemiyor.
Et, süt, yoğurt,balık yok…
Peki ne var?
Sayayım…
Yapraklı yeşillikler, sebzeler, kuru ve taze meyveler, çim filizi, kuru yemişler, kökler, tohumlar, yeşil sebzeli çim suları.
Oran şöyle.
Yüzde 50 yeşillik, yüzde 25 meyve, yüzde 25 tohum ve kuru yemişler.
Dayanamayıp soruyorum:
“Arkadaş, hiç canın kebap çekmiyor mu? Veya rakı balık?”
“Hayır” diyor.
Başlıyor anlatmaya:
“İnsanın daha canlı, daha enerjik ve daha genç kalabilmesi için canlı gıdayla beslenmesi gerekiyor. Çiğ beslenme aslında insanın orijinal beslenmesidir. Ateş bulunmadan önce insanlar çiğ besleniyorlardı. Son yıllarda organik ürünlerden uzaklaştık. Toplumda sağlık sorunları had safhaya ulaştı. Çiğ beslenmeyle vücuttaki yağ ve toksinler atılıyor. Zaten yiyecekler pişirildiğinde besin değerini kaybediyor. Geriye posası kalıyor.”
Mehmet Ak’ın anlattıklarından etkilenmemek mümkün değil. Tesadüf, o gün gelirken tartılmıştım. Terazinin ekranında 106’yı görünce moralim bozulmuştu.
Ertesi gün öğleyin La Veranda’ya gidip çiğ yiyecekleri tattım.
Dürüm, pizza, enerji topu…
Hiç de fena değil.
Hemen kendimi iki haftalık programa çektim.
Birinci haftanın sonuna geliyorum, sonuç mükemmel.
Her iki haftada bir “ödül günü” var. Ne yersen serbest.
Bu diyetin iyi tarafı, üç öğün ne yiyeceksen, özel mutfaklarında hazırlayıp getiriyorlar.
Hazırlayacağım diye uğraşmıyorsun.
La Veranda’nın yeri İzmit Cedit Mahallesi Sıra Kavaklar Sokak’ta.
Bir deneyin!
Belki yaşamınızda yeni bir dönem başlayacaktır.
İyi pazarlar!

Raif KANDEMİR’den
Erkekler ne ister?

CEVABI her yaşa göre farklı cevaplanan soru:
. Yaş 20-güzel kız,
. Yaş 25-güzel hatun,
. Yaş 35-güzel kadın,
. Yaş 45-güzel çıtır,
. Yaş 60-güzel bakıcı.

Yaşlanmak
Arkadaşlarınız ne zaman genç göründüğünüz hakkında iltifatlar etmeye başlarsa, emin olun ki aslında yaşlandığınızı düşünüyorlar.

Çiçek
. Bekar adam bir bayana çiçek verdiği zaman bilmesini istediği bir şey var demektir,

. Evli bir adam karısına çiçek aldığı zaman bilmesini istemediği bir şey var demektir.

Kaynanalara göre burçlar
KOVA: Zeki ve ben bilirim diyen bir kaynananız varsa o kovadır işte. Fena sayılmaz, huyuna gidin. Size taktıysa yandınız.

BALIK: Üzülen, melankolik, paraya önem vermeyen insanlar. Kırılmak ve ağlamak için yer ararlar. Bu da belli bir süre sonra bayar…

# DİĞER MAKALELERİ

Yazar M.Tanzer Ünal - Mesaj Gönder



Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz

Anket Kocaelispor'un yeterince desteklendiğini düşünüyor musunuz?

YÜKLENİYOR