MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar:

MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmemiz için yerli otomobil üretmek zorundayız” dediDoğu Marmara Kal...

MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilmemiz için yerli otomobil üretmek zorundayız” dedi

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın(MARKA) 1. Kalkınma Kurulu toplantısı 6 Şubat pazartesi günü yapılacak. Sakarya’da gerçekleştirilecek olan toplantıya 100 kişilik Kalkınma Kurulu üyeleri katılacak. Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar ve MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan tarafından konuyla ilgili MARKA binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantının duyurusunu yapan Halit Uçar, pek çok kez gündeme gelen yerli otomobil konusuna da değindi. Uçar, “Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak istiyorsak, yerli otomobil üretmek zorundayız. Ürettiğimiz otomobillerin de diğerlerinden farkı olmalı, yani DNA’sı bize ait olmalı” dedi.

TOPLANTI SAKARYA’DA YAPILACAK
Konuşmasına Kalkınma Kurulu toplantısıyla ilgili bilgi vererek başlayan Uçar, şunları aktardı: “2012 yılı 1. olağan Kalkınma Kurulu toplantısı bir önceki toplantıda alınan karar gereğince 6 Şubat Pazartesi günü saat 14.00'de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Toplantının önemli gündem maddeleri arasında; 2011 yılı ajans faaliyetleri ve hali hazırda devam eden karşılıksız mali ve teknik destek mekanizmaları, bölgesel kapasite geliştirme faaliyetleri, yıllık iç denetim raporunun ve iç denetim planının değerlendirilmesi ve görüşlerin alınması konuları yer alıyor.

ÜYELER İÇİN ARAÇ KALDIRILACAK
Kalkınma Kurulu toplantısına katılacak üyeler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünden saat 13.00’te otobüs kaldırılacaktır.” Genel sekreter Erkan Ayan ise 2009 yılından bu yana analizler yapıldığını belirterek, “Proje yazılımlarında 3 kat artış olmuştur. Son 2,5 yılda bölgelerin yatırım kapasitesi artmıştır. 379 projeye 35 milyon TL’lik destek verdik. Bugüne kadar oluşan hareket 70 milyon TL’lik hareket olmuştur” dedi. Ayan’ın ardından tekrar söz alan Halit Uçar, son günlerde sık sık gündeme gelen yerli otomobil üretimi konusuna değindi. Türkiye ekonomisinin daha da iyi yerlere gelebilmesi için yerli otomobil üretimin şart olduğunu vurgulayan Uçar, şunları kaydetti:

İLK 10 EKONOMİYE GİRMEK İÇİN
“Yerli otomobil üretmek zorundayız. Aslında üretmekten öte işin patronu olacaksınız, yani son kararı siz vereceksiniz. Önce müşterinin talebini belirlemek için konsept otomobil üreterek fuarlara götüreceksiniz, araçlar dünyanın çeşitli yerlerinde görücüye çıkacak ve bu işin uzmanlarının tepkilerini alacaksınız. Bu arada sıradan bir otomobil de yapmayacaksınız. Zaten bunları dünyanın birçok ülkesi yapıyor. Yani klasik B ve C segmentinin yerine fark yaratacak ‘DNA’sı farklı’ yeni bir araç olmalı. Dünyanın ilk 10 ekonomisine bakarsanız, kendi helikopterini, kendi tankını, kendi savaş gemisini, kendi füzesini, hatta kendi savaş uçağını yapmayan yok. Demek ki ilk 10 ekonomi olmanın gereği bunların hepsini yapabiliyor olmaktan geçiyor.”

#

30 Oca 2012 - 17:30 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.