Mekke’nin Fethi İzmit’te kutlanacak

Dünya İslam Birliği Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı Hakan Kılıç; Mekke'nin fethinin sadece bir zafer olmadığını, zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa...

Dünya İslam Birliği Vakfı Kocaeli Şubesi Başkanı Hakan Kılıç; Mekke'nin fethinin sadece bir zafer olmadığını, zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesi olduğunu belirtti. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada; Mekke'nin fethinin İslam tarihi açısından önemli bir yeri olduğunu bildirdi.

 

“GÖNÜLLERİN FETHİNE İHTİYAÇ DUYULUYOR”

Mekke'nin fethi ile bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi verildiğini anlatan Kılıç, "Hz. Peygamber gücünün zirvesinde olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam'a açmıştır. Bu fetih sadece bir zafer değil, zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir" dedi. İslam dünyası başta olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin son bulması için Mekke'nin fethi gibi gönüllerin fethine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kılıç, insanlığın bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşı dökülmesinden kurtulabileceğini bildirdi.

 

SABANCI KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILACAK

Dünya İslam Birliği Vakfı olarak Mekke'nin fethinin heyecanını yaşamak ve yaşatmak için program düzenlediklerini ifade eden Kılıç, 31 Aralık Perşembe günü İzmit Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak programa Dünya İslam Birliği Vakfı Başkanı Lokman Kala'nın konuşmacı olarak katılacağını ve programda Güzel Kur'an-ı Kerim Okuma Türkiye birincisi Hafız Hikmet Akça ve Güzel Ezan Okuma Türkiye Birincisi Ali Gülmez'in katılacağını belirtti. Kılıç, programda Mehteran gösterileri, İlahi Sanatçıları, Semazen ve sinevizyon gösterilerinin de yapılacağını belirtti.

#

22 Kas 2015 - 09:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Hayati - Kar yağışından dolayı iptal olma olasılığı varmış bilgisi olan varm?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 09:15