Meral Akşener

Halk TV’de “Basın Koridoru” adlı programda Akşener’i izledim.

Akşener, öncelikle İzmit’ten tanıdığım, kişiliğine saygı duyduğum bir kişi. Bir “Balkan kökenli” ailenin çocuğu. İyi bir eğitim görmüş, aklı ve zekasıyla hem akademik hem de siyasal alanda başarı kazanmış, Bakanlık ve Meclis Başkan Vekilliği yapmış ve bugün Türk siyasal yaşamında “lider” olmayı hedeflemiş bir insan.

Akşener, üyesi olduğu MHP’de Genel Başkan ve geleceğin Türkiye’sinde “Başbakanlık” sorumluluğunu yüklenmeye talip.

Türkiye’nin, Akşener gibi “hedefi ve projeleri” olan siyasetçilere ihtiyacı var, diye düşünüyorum.

Uzun yılardır, birinci derecede sorumlu olduğu seçimlerde MHP’ye iktidar olma şansı sağlayamayan sayın Bahçeli’nin, siyasal olgunluk göstermesi ve en azından Akşener gibi siyasetçilere “yarışma olanağı” sağlaması gerekirken, en ağır ithamlarla yaralamaya çalışması ve son olarak partiden ihraç etmesi aklın alacağı bir durum değil!

MHP bugün, “AKP’nin payandası” görülüyor ve eleştiriliyor!

Daha da ötesi, 7 Haziran seçimleriyle, CHP ile birlikte siyasal iktidara ortak olma şansını elinin tersiyle itmesi de anlaşılabilir bir tutum değildi!

O seçim sonuçlarıyla, HDP’nin dışarıdan destekleyeceği bir CHP-MHP koalisyonunun, bu ülkeye çok şey kazandıracağına inanıyordum. Bu iktidarın “Yurtta Barışı” sağlayacak bir seçenek olduğuna da inanıyordum. İnancım oydu ki; “Kürt sorununun çözümünde Türk milliyetçilerinin emek ve katkısı olacaktı!”

Ve, inanıyorum ki, o günden bugüne bu kadar insanımız canını yitirmeyecek, Türkiye “Terör kıskacına” girmeyecekti.

Meral Akşener, Halk TV’deki söyleşide, MHP’de karar merciinde olsa, CHP-MHP işbirliği ile en azından Meclis Başkanı’nı seçme olanağı olabileceğini dile getirdi.

Akşener’in söyleşisinden satır başları da şunlar;

AKP’de Cumhuriyet’in bazı değerlerine itirazlar var! Cumhuriyet’in kurucu değerleri, Türk milliyetçiliğinin de değerleridir. Şu anda Atatürk’ü eleştirmek, Erdoğan’ı eleştirmekten daha kolay!
Dün, kendilerine zulüm yapıldığına inananlar bugün aynı şeyi başkalarına yapıyorlar. Cumhuriyet “sürek avı” yapmamıştır!
Darbe girişimi olduğu gece, saat 01’de A Haber, Ülke TV ve Beyaz TV’de “Darbenin Başbakanı Akşener olacaktı” diye bana çamur atıldı.
14 yıllık AKP iktidarında, bakanlıklar dini gruplar arasında paylaşılmıştır!
FETO’cu suçlamaları şimdi de CHP’ye yöneltiliyor. Bu bir PSİKOLOJİK HARP örneğidir!
Cumhuriyet değerleriyle barışmadan Türkiye’nin ileri gitmesi mümkün değildir!
AKP hep şikayetçi, hep mağdur!? Oysa, iktidarda.Ne zaman sorumluluk alacak?
Biz,MHP’yi “AKP’nin arka bahçesi” yaptırmayız.
Parti kurmayacağız, “MHP’yi bölen” olmayacağız! MHP’yi demokratikleştirmek için yola çıktığım arkadaşlarımı yarı yolda bırakmam.
İktidar, bizim kongremizden elini çeksin!
Cumhurbaşkanı’nın Kanun Hükmünde Kararnameleri ile yönetilen bir ülke olduk. Türkiye, bir an önce normalleşmelidir. Yoksa ekonomik açıdan çok zarar göreceğiz.

Akşener’in bu sözlerine aynen katılıyorum. Türk siyasetinin, her partide Akşener gibi Cumhuriyet değerlerine bağlı, demokrat, hukukun üstünlüğüne inanan, vizyonu olan nitelikli siyasetçilere ihtiyacı var.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler