MHP Başiskele'de olaylı seçim devam ediyor

İlçe kongrelerinin startını geçtiğimiz hafta veren MHP Kocaeli İl Teşkilatı, dün Başiskele’de 3 adaylı yeni bir seçim heyecanı yaşadı. Mevcut başkan S...

İlçe kongrelerinin startını geçtiğimiz hafta veren MHP Kocaeli İl Teşkilatı, dün Başiskele’de 3 adaylı yeni bir seçim heyecanı yaşadı. Mevcut başkan Serkan Günaydın’ın yanı sıra Fatih Kesici ve Onur Sukuşu’nun adaylığını koyduğu 4.olağan kongre Başiskele Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın sağlandığı Başiskele İlçe Teşkilatı’nın kongresine; MYK Üyesi Musa Küçük, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İl SKM Başkanı İzzet Erdem, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgen Keçeci, ilçe başkanları ile belediye meclis üyeleri katılım gösterdi.

 

DİVAN OLUŞTURULDU

divan-002.jpg

3 adayın yarışıp 400 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu MHP Başiskele 4.olağan kongresi diğer ilçelere göre oldukça yoğun bir katılım ile geçti. Öğlen saatlerinden itibaren kongrenin düzenleneceği Başiskele Kültür Merkezi’ne gelmeye başlayan partililer ellerinde Türk Bayrakları ile salona giriş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongreyi yönetecek divan heyetinin oluşturulması işlemine geçildi. Yapılan seçimde Saffet Sancaklı Divan Başkanı, MHP İl SKM Başkanı İzzet Erdem, Süleyman Gökbayrak ve Mehmet Şahin ise katiplik görevlerine seçildi.

 

GERGİNLİK YAŞANDI

Yoklama ve açılış ile başlayan 9 maddelik gündemde; saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, kongre ve başkanlık divanının seçimi, faaliyet raporlarının okunması ve ibrası, mali raporun okunması ve ibrasi, siyasi konuşmalar, seçimler, dilek ve temenniler ile kapanış yer aldı. Mevcut ilçe başkanı Serkan Günaydın’ın yeniden aday olduğu kongrede başkanın karşısına ise Onur Sukuşu ile Fatih Kesici çıktı. Sakin havada başlayan kongrede Fatih Kesici’nin kürsüye gelerek konuştuğu sırada gergin anlar yaşandı. MHP’nin çizgisinden çıktığını katılımcılara haykıran Kesici’ye tepkiler gelmeye başlayınca salonda bir anda gerginlik yaşandı. Kısa sürede yatıştırılan olaylar sonrası tekrar kürsüye gelen Fatih Kesici, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek başkanlık görevinden çekilerek bir diğer aday Onur Sukuşu’nun destekleyeceğini açıkladı.

 

CILIZ HESAPLARIN PEŞİNE DÜŞTÜK

Olaylı geçen kongrenin açılış konuşmasını yapan başkan adayı Fatih Kesici, “MHP Başiskele’de çok güçlü bir şekilde belediye meclis üyelerini çoğaltmak ve daha ileriye gitmek için bu yolda yürüdük. Yalnız gönlümüz kırık. Yalnız içimize kan akıyor. Artık kanı içip kızılcık suyu içtik demekten bıktık. Artık MHP’yi diğer partilerden ayıran ayak oyunlardan, tezgahlardan bıktık. Artık ülkücülerin MHP’’yi yönetmesini istiyoruz AKP’li insanların delege yapıldığı bir yapıya geldik. Allah kahretsin bu yapıyım. Biz ülkücü düşüncesinin uygulanması için yola çıkmıştık. Cılız hesapların içerisine düştük.

 

SALONDAKİLERİ TANIMIYORUM

Partinin en kötü zamanında ne olursa olsun görev almaya devam ettiğini de belirten Kesici, “ Ama üzülerek söylüyorum ki az bir yapıyla asker delegasyonuyla içimize de de AKP’li olan arkadaşlarım var. Bu yapıyla seçimi kazanacağımıza zaten kazanmayalım. Ben Erzincan eski Ülkü Ocakları Başkanıyım. MHP’nin en zor dönemlerinde kimsenin aday çıkmadığı dönemlerde belediye başkan adaylığı yaptım. Ama bakıyorum salonun yüzde 40’ını anca tanıyorum. 30 yıldır ben bu tarlada ter döktüm. Biz aday olmayacaktık” ifadelerini kullandı.

 

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

kesici.jpg

Konuştuğu sırada çıkan itiş kakıştan dolayı üzgün olduğunu belirterek adaylıktan çekildiğini açıklayan Fatih Kesici, “ Beni tanıyanlar bilir ben gönül kırmayı seven biri değilim. Ama bazı doğruları söylemek mecburiyetimiz var. Ben isterdim yine söylüyorum MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarınız aday çıksa zaten biz kendimiz ortaya bile çıkmazdık. Bugüne kadar parti siyasetinin hiçbir yerinde olmadık. Samimiyetimle söylüyorum ben adaylıktan çekiliyorum. Maddi manevi olarak Onur kardeşimi destekliyorum. Tadınızı kaçırmak istemedim. Hepiniz hakkınızı helal edin, Allaha emanet olun” diyerek sözlerini noktaladı.

 

TEŞKİLATLAR HEBA EDİLDİ

Kesici’nin ardından kürsüye gelerek vaatlerini sıralayan genç başkan adayı Onur Sukuşu, “Şuan ki mevcut yönetimden bir önceki dönende ilçe teşkilatı başkanı olarak göre yaptım. İlçemizde son yıllarda yaşanan sorunların içinde bulundum. Bu süreçte Başiskele’ye hizmet için değil genel merkez boyutunda taraf olanları ve sonucunda Başiskele teşkilatlarının heba edildiğini gördüm. Birlik ve berberliğin bozulduğunu bende gözlemledim. Böyle bir organizasyonda bir nefer olarak çalışacağımı ifade ettim. Bu süreçte mevcut yönetimle olmayacağımı, mevcut yönetim aday olacağını açıklarsa bende yönetim çıkaracağımı açıkladım” dedi.

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

onur-006.jpg

Konuşmasını sürdüren Sukuşu, “Herkes Başiskele’de iktidar partisinin Başiskele’de kolay bir göre yapacağını inanıyorum. Ülkücü harekete birlik ve beraberlik getireceğimizi söz veriyorum. Bunu buradan dosta düşmana göstereceğim. Genel Başkanımız sadece partimizi değil Türkiye’nin siyasetini belirliyor. 15 Temmuz’dan sonra daha net görüyoruz. Genel başkanımızın dik duruşu milletimize cesaret vererek hainlerin oyununu bozmuştur. MHP kurulduğu güden bu yana ülkesinin her zaman yanında olmuştur. Türk sancağının bir daha yere düşmeyeceğini söylemiştir genel başkanımız. Hepinize teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

İŞİMİZ GÜCÜMÜZ BAŞİSKELE

gunaydin.jpg

Sukuşu’nun konuşmasının ardından mikrofonu eline alan mevcut başkan Serkan Günaydın, “Göreve geldiğimiz günden bu yana içimizde kimseyi kırmamak adına çok mücadele verdik. Vermeye de devam ediyoruz Bu süreçte bir kişinin kalbini kırdıysam affola. Ne var ki şuanda bulunduğumuz durumda ne yaptıysak MHP’nin yok olmasına karşı dik durduk. Sonuna kadar da bu süreçte MHP Başiskele olarak ne olursa olsun ben burada bir cevher olarak kalamaya devam edeceğim. Bundan sonraki işimiz gücümüz Başiskele olacaktır. MHP’yi burada iktidar yapmak tüm ülkücülerin desteğiyle yapacağıma inanıyorum sizler de bana inanın. Siz değerli dava arkadaşlarımıza güveniyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” açıklamalarında bulundu.

 

BU SENARYOYU BİZ YAZMADIK

Yaşananlara sessiz kalmayan İl Başkanı Aydın Ünlü’de yapılan kongrede konuşarak, “Tabi Başiskele de siyaset çok zordur. AK Parti’nin kurulduğu bir ilçede siyaset yapmak zordur. Bundan önce emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Siyaset uzun soluklu. MHP’de kurumsal bir siyasi parti. Siyasette yapılanlar hiç kimsenin yanına kalamaz. Her şeyin bir bedeli vardır. MHP’nin kongre tarihi devlet meselesidir diyen bir il başkanıyım. Ülkenin bekasıyla alakalı. Kimse burada şov yapamaz. Bizlerin 20 sene önce yaptıklarını bugün gözümüzün içine baka baka yapılması hiç hoş değil. Burada gerginlik yapıp bir başka adayın yanına çekilmek ülkücülerin yazmadığı bir senaryodur. Bu senaryoya da biz yazmadık. Biz birbirimizi biliyoruz” dedi.

 

OYUNU BOZACAĞIZ

unlu-006.jpg

Oynanan oyunu bozacaklarını sert bir şekilde ifade etmeye devam eden Ünlü, “Kimin emek harcadığını çok iyi biliyorum. Partiye gelip sahip çıkmazsan kazanamazsın bu kadar basit. MHP büyümek zorunda. Burada AK Partililer gelip MHP’ye üye olduysa Allah onlardan razı olsun. Dünyanın oyununu bozmuş liderin temsilcileriyiz. Burada oynanan oyunu da bozacağız. Fatih Kesici sana sesleniyorum. Siyasi partilerin de zor zamanları vardır. Başiskele ilçesinden değişim rüzgarları hat safhaya çıkmışken, herkes istifa ederken Serkan Aydın ben varım, ben teşkilatın başını eğdirmem demiş. Bizde teşkilat olarak görevine sahip çıkana sahip çıkarız. Fatih Kesici ve ekibine teşekkür ediyorum. O da pırıl pırıl bir siyasetçi. Kendi üzerinden kimseye siyaset yaptırtmamalı” şeklinde ifadeler kullandı.

 

DELEGELERDEN EVET OYU İSTEDİ

oy-002.jpg

Son olarak delegelerden yaklaşan 16 Nisan referandumu öncesi evet oyu isteyen il başkanı Aydın Ünlü, “ Referandum önemli diyoruz. Özellikle burada bizim için anlam ifade ediyor. Evet ile ilgili çalışmalarımızı burada sürdüreceğiz. Bu sandıktan çıkan yönetimde yeni görevinde bu çalışmalara devam edecek. Ben ülkeme sahip çıkacağım. Bu bizim geleceğimiz bu bizim çocuklarımızın geleceği. Bu coğrafyada var olmak adına evet’e sahip çıkacak ülkücüler. Kimseye ülkücülük ve MHP’cilik oynatmayacağım. Teşkilata gelmeyen yok sayılacak. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

 

BU SALONUN KAYBEDENİ YOK

Programa katılarak kısa bir konuşma yapan MHP MYK Üyesi Musa Küçük ise, “Kongremiz partimizi ve milletimize hayırlı olsun. Ömrümü bu teşkilata verdim. Aday oldum kaybettim çok. Bu genç arkadaşları görünce çok mutlu oldum. Kendini yüksekte görenler teşkilatı yok sayanlar bu arkadaşlarda ki gücü görecek. Burada kazanan yok, kazanan teşkilattır. MHP bugünlere bacak bacak üzerine atıp TV seyreder gibi gelmedi. Gerektiğinde canını ortaya koydu. Biz artık bir sorumluluk alıyoruz ve liderimizin sonuna kadar arkasındayız. Bu salonun kaybedeni yok” dedi. Serkan BORLAK

 

ONUR SUKUŞU YÖNETİM

ASİL ÜYELER: Fatih Kesici, Kerim Canpolat, Gencay Çüçen, Ümit İşeri, Necati İnanır, Hüseyin Kuşkonmaz, Lütfü Bakkalıcı, Murat Akdaş, Ahmet Erdoğan, Resul Yılmaz, Sedat Bostanoğlu Ömer Özçelik, Tahir Açıkgöz , Aytekin Yaylacı, Lütfü Keskin, Olatan Meydan, D. Ali Bakkaloğlu, Fehmi Özdemir

 

İL DELEGELERİ ASİL: Onur Sukuşu, Ruhi Çavdar, Kağan Demirel, Fatih Kesici, Sabri Sancaktutan, Mustafa Gürsoy, Süleyman Gökbayrak, Nusret Aktaş, Tuğrul Gök, Enes Firal, İsmail Gencer, Lütfü Bakkalcı, Veysel Canpolat, Hanife Akyayala, Dilek Kuşkonmaz, R. Güven Usta, Erhan Meydan, Ahmet M. İşeri, İsmail Örçen, Nuri Sinan, Adnan Er, M.İhsan Başköy, Yaşar Avcı, Olcay Şekerli, Adil Açıkgöz, Mehmet Ertürk

İl Delegeleri Yedek Liste: Murat Yaman, Ziya Aktaş, Cüneyt Örçen, Metin Opak, Sinan Semerci, Tahir Sezgin, Ahmet Kaya, Rüstem Sukuşu, Habib Örs, Besime Doğru, Kdriye Yılmaz, İrem Saka, Yasin Bayar, Aydın Kandil, Tuncay Daşdemir, Abdurahman Okuyan, İbrahim Bingöl, Ersin Öztürk

 

SERKAN GÜNAYDIN YÖNETİM

ASİL ÜYELER: Muhammet Alperen Oruç, İbrahim Kar, Engin Uzun, Ramazan İtmiş, Yakup Çakır, Abdullah Ormanoğlu, Özer Kürekçi, Mehmet Doğan, Doğan Polat, Çağrı Mehmet Turan, Fatma Şentürk, Hakan Cellek, Ahmet Kaya, Mahmut Kaçmaz, Tarkan Yılgın, Metehan Kırıcıoğlu, Bahadır Aydın, Yasin Fındıkçı-

 

İL DELEGELERİ

Serkan Günaydın, Sabri Sancaktutan, Ümit Kalın, Süleyman Gökbayrak, Gökmen Türengül, Ali İhsan Başköy, Turan Aslan, Ruhi Çavdar, Nuri Sinan, Kğan Demirel, Doğan Polat, İbrahim Kar, Mehmet Şahin, Erhan Meydan, Yakup Çakır, Enes Firal, Engin Uzun, Ramzan İtmiş, Fatma Şentürk, Ahmet Kaya, Hakan Cellek, Bahadır Aydın, Metin Demir,  Özer Kürekçi, Sedat Cengizoğlu, Abdullah Ormanoğlu, Muhammet Alperen Oruç Çağrı Mehmet Turan, Metehan Kırıcıoğlu, Mehmet Doğan, Yasin Fındıkçı, Semiha Özdil, Yasin Uslu, Kamil Semiz, Ahmet Kara, Veli Yıldız, Veli Eyigün

 

 

#

26 Mar 2017 - 16:03 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

aziz - gürültü patırtının sonuca ülkeye bir faydası olmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 16:03