MHP'de o isimlerin üstü çizilecek

Kongre isteyen parti içi muhalifleri yakın takibe alan MHP Genel Merkezi'nin, “olası genel başkan adayları” ile temasa geçen, destek ya da imza veren...

Kongre isteyen parti içi muhalifleri yakın takibe alan MHP Genel Merkezi'nin, “olası genel başkan adayları” ile temasa geçen, destek ya da imza veren delegelere yaptırım uygulamaya hazırlandığı öne sürülüyor. Genel merkez öncelikle, olası adayların, olağanüstü kongre için gereken 270 civarı delege imzasına ulaşmasını engellemeyi hedefliyor.


SESSİZ BEKLEYİŞ

Buna rağmen, parti içi muhalefet seçimli kongre toplamayı başarsa bile, Bahçeli'nin karşısına çıkacak adaya oy verecek delege sayısının azaltılması planlanıyor. Habertürk'te yer alan habere göre bu çerçevede, ilk etapta, eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a imza veren delegelerin parti üyeliklerinin sonlandırılacağı iddia ediliyor. MHP'de değişim isteyenlerin bel bağladığı ve Bahçeli'ye rakip gösterdikleri isimler ise sessizliklerini koruyor. Parti kulislerinde adaylık için en olası isim olarak Meral Akşener gösterilirken, teşkilat bazında en güçlü isimlerin ise Ümit Özdağ ve Koray Aydın olduğu belirtiliyor.

 

YAPTIRIM UYGULANACAK

Adaylık potansiyeli olan isimler, büyük kongre için delegeden ne kadar destek gelebileceğini, teşkilatın seçim sonucundan Bahçeli'yi ne kadar sorumlu tuttuğunu araştırıyor. O nedenle bugünlerde MHP'de kapalı kapılar ardında temasların hız kazandığı kaydediliyor. Bu temasları yakından izlemeye çalışan genel merkezin, olası adaylara yakın duran, desteğini açıklayan ya da imza veren büyük kongre delegelerine yaptırım uygulamaya hazırlandığı ifade ediliyor.

#

09 Kas 2015 - 17:12 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

maşallah - yazık , bu vatanseverlikmi? kendini kurtarmaya çalışmakmı? bu insanlar mhp li degilmi? partiyi yıkıcı bir davranış olur. ve bu kime hizmet eder yazıklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 17:12