MHP'den mufaliflerden 800 imza geliyor

Bu çerçevede, yeni dilekçe hazırlandı. Dilekçe de bu kez, yapılacak tüzük değişikliğine ilişkin maddeler de yer alacak. Yani delegeler, yapılacak değ...

Bu çerçevede, yeni dilekçe hazırlandı. Dilekçe de bu kez, yapılacak tüzük değişikliğine ilişkin maddeler de yer alacak. Yani delegeler, yapılacak değişiklikleri dilekçede görecekler. Muhalifler, bu kez en az 800 imza toplamayı planlıyor. İlk dilekçede ise, 543 delegenin imzası alınmış ancak bu imzaların bir kısmı genel merkez tarafından kabul edilmemişti. MHP’deki muhaliflerin yol haritası şöyle:

SIFIRDAN BAŞLAYACAK

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “karşı çıkması” ve “yargı kararları” nedeniyle, yeterli sayıda delegenin imzasını toplamalarına rağmen kurultay yapamayan muhalifler, süreci sıfırdan yeniden başlatıyor. 19 Temmuz’da yapılan tüzük kurultayı yargı kararı ile askıya alınan MHP’li muhalifler, kararı itiraz etti. Ancak yargıdan umudunu kesen muhalifler, tekrar imza toplayarak yeniden kurultay yapılmasını kararlaştırdı. Bu yöndeki karar, bayram tatilinden önce alındı. Bu kararın ayrıntıları ise 9 günlük bayram tatili süresince netleştirildi. Yani muhalifler yeni yol haritasını, belirlediler. Buna göre, yeni kurultay sürecine vakit kaybetmeden başlanacak. Bu süreç için gerekli olan imza toplama işlemi tatilin hemen ardından başlanacak. Muhalifler, bir iki hafta içinde imzaları toplamayı planlıyor. Bunun içinde tüm adaylar birlikte hareket edecek.

 

DİLEKÇE AYRINTILI HAZIRLANACAK

Muhalifler, ikinci kurultay dilekçesinde nelerin yapılacağını da ayrıntılı bir şekilde yer verecek. Yani tüzük de yapılacak değişiklikler dilekçeye konulacak. Böylece hukuki tartışmaların da önüne geçilmiş olacak. Ayrıca, delegeler neye imza attıklarını da bilecekler. Yine ilk aşamada tüzük kurultayı toplanacak. İkinci olarak da genel başkanlık değişimi için kurultay yapılacak.

 

EN AZ 800 İMZA

Muhalifler bu kez kurultay çağrı talebinde daha fazla imza toplamayı planlıyor. İlk dilekçede 543 imza toplanmış ancak genel merkez bunların bir kısmının geçersiz olduğunu iddia etmişti. Tüzük kurultayında da 752 delegenin imzası alınmıştı. Yine bu imzaların bir kısmı da geçersiz sayılmıştı. Muhalifler, ikinci kurultay talebinde en az 800 imza toplamayı planlıyor. Muhalifler bu sayıya rahatlıkla ulaşacaklarını tahmin ediyorlar.

#

10 Tem 2016 - 15:20 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.