MHP’li Gürsu, AKP içindeki FETÖ’cülerin akıbetini soruyor!

16 Nisan 2017 tarihi, bir milat…

AKP, MHP ve BBP destekli ‘evet’ grubu, yüzde 51 alınca, AKP’liler MHP’den yeterince destek gelmediğini düşünüyor…

MHP’yi suçluyor…

MHP’liler de buna büyük tepki gösterdi.

Aslında en ağır tepki MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu’dan geldi…

Gürsu, “MHP'den EVET'e oy gelmedi” iddiaları üzerine açtı ağzını yumdu gözünü…

Gürsu’nun açıklaması hala hafızalarda…

**

Gürsu'nun açıklaması şöyleydi;

Görüldüğü üzere 15 Temmuz’da olduğu gibi FETÖ’nün önünü yine Devlet Bahçeli kesmiştir.

Ülkücü irade sandığa yumruğunu EVET olarak vurmuş ve Türkiye’yi çıkmaza sürüklenmekten kurtarmıştır.

AKP’nin içindeki FETÖ’cüler…

HDP…

PKK...

 PYD…

Akdamar açıldı diye AKP’ye oy veren levantenler…

Saadet Partisi’ne dönen Milli Görüşçüler…

 ANAP’ın kalıntısı yanardöner kapitalistler…

MHP düşmanları ve Türk milleti düşmanları…

Hepsi HAYIR oyu kullanmışlardır…

**

Burada belirtmek istediğim evet veya hayır oyu noktasında tercih yapan vatandaşlarımız asla değildir. Onların kullandıkları oylara hepimizin saygısı vardır.

Çıkan sonuçlarla ilgili yapılan yorumlarda AKP’nin oyları sabit gösterilip MHP’nin oylarını düşük göstermeye çalışmak gayretinde olan FETÖ kalıntılarının bu yapmış oldukları alçaklık…

Şerefsizlik…

Namussuzluktan öte değildir.

**

Kaldı ki; Cumhurbaşkanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış zatlar bir takım AKP’li belediye başkanları, meclis üyeleri, eski ve yeni FETÖ’cü milletvekillerinin nereye çalıştığını iyi okumak ve tartmak lazımdır.

Daha öncelerde de belirttiğim gibi AKP içindeki FETÖ’cüleri temizleyerek siyasi ayağını ortaya çıkarmalı, bu melanet yapıdan kurtulmalıdır.

Bunu kendileri daha iyi biliyorlardır.

**

Yaşadığımız referandum süresi içersinde MHP genel başkanımız doktor Devlet Bahçeli beyin evet sözünü yere düşürmeyen bizlerle beraber çalışan, başta yönetim kuruluma,  Ülkü Ocaklarıma… Ayrıca; Körfez Belediye Başkanımız İsmail Baran’a, AKP Körfez İlçe Başkanı Osman Badem’e ve tüm vatandaşlarımıza şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim.

Anayasa oylaması Türk milletine hayırlı olsun…

Ne mutlu türküm diyene!”

**

Gürsu’yu tanırım…

Bu kadar sert bir açıklama yaptığına göre, demek ki birileri damarına basmış.

Gürsu diyor ki, “Daha öncelerde de belirttiğim gibi AKP içindeki FETÖ’cüleri temizleyerek siyasi ayağını ortaya çıkarmalı, bu melanet yapıdan kurtulmalıdır. Bunu kendileri daha iyi biliyorlardır.” Gürsu gibi düşünen çok kişi var…

Bakalım AKP’nin kendi içindeki FETÖ’cü siyasetçileri ne zaman ayıklayacak?

 

Herkes bu şenliği bekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Çiftçi Şenliği etkinlikleri 20 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Kandıra Kocakaymaz mevkiindeki Ütük Göleti yanında düzenlenecek şenlikte çeşitli aktiviteler de yer alacak. Konser, Tarım Fuarı, Ödüllü Yarışmalar, Yemek ikramı ve çocuk oyun alanları yer alacak. İlimizdeki çiftçiler için düzenlenen organizasyon saat 11.00’de başlayıp, 16.30’da sona erecek. Ödüllü yarışmalar kapsamında ise En iyi Buzağı, En iyi Tavuk, En İyi Yoğurt, Yoğurt Yeme, Muhtarlar Yarışıyor, Köyler Arası Halat Çekme ve Çuval yarışmaları yapılacak. Köylerde yapılan bu tür şenlikler her zaman ilgimi çekmiştir. Fırsat bulursam ben de bu şenliğe katılmak isterim.

 

Murat 124-131 tutkunları bu şenlikte buluşuyor

Körfez Muhsin Yazıcıoğlu piknik alanında, Murat 124-131 klasik araçlarla yaza merhaba etkinliği düzenlenecek. Bu yıl 20-21 Mayıs tarihleri arasında beşinci kez düzenlenecek etkinliğe Körfez Belediyesi de destek veriyor. Etkinlikte palyaçolar çocuklara hediyeler dağıtacak… Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin klasik itfaiyeleri ile yangınla mücadele gibi aktiviteler de yer alacak. Murat 124 ve Murat 131’ler çocukluğumuzun arabalarıdır… Murat 124 işin, Hacı Murat benzetmesi yapılırdı.   

 

Türkiye işçi ölümlerinde Avrupa birincisi oldu

Medya takip ajansı PRNet İş Sağlığı ve İş Güvenliği haftası nedeniyle Türkiye’nin iş kazaları ve işçi ölümleri istatistiklerini inceledi. PRNet’in incelemesine göre geçtiğimiz yıl iş kazalarında 1970 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi. Geçtiğimiz yıl yaşanan kazaları medya 5 bin 449 haberle duyururken, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verilerine göre en çok işçi ölümünün gerçekleştiği il 262 kişiyle İstanbul oldu. İstanbul’u 89 ölümle Kocaeli, 81 ölümle Bursa, 74 ölümlü kazayla İzmir takip etti. Bu rakamlar Türkiye’yi Avrupa’da birinci dünyada ise üçüncü sıraya yerleştirdi.

İş kazalarında meydana gelen ölümler iş kollarına göre dağıtıldığında ise tahmin edileceği üzere inşaat sektörünün başı çektiği görülüyor. Tarım alanının ikinci olduğu sıralama, taşımacılık, ticaret/büro, belediye olarak gerçekleşti.2017 yılının ilk üç aylık diliminde en az 441 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi… Rakamlar ürkütücü… Hem devlet, hem de işveren, bu konuya biraz daha duyarlı olmalı…

 

‘Göz’ünüz bu seminerde olsun

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) öncülüğünde gerçekleşen sağlık seminerleri kapsamında bu kez Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Orhan Elibol, katılımcılara önemli bilgiler verecek. Bugün Derince Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi DER-MEK binasında gerçekleşecek olan seminer saat 13.30’da başlayacak.  Elibol, göz tansiyonu ve göz sağlığını korumanın yollarıyla ilgili bilgiler vererek, katılımcıların merak ettikleri soruları yanıtlayacak. Seminere katılan 50 kişi ise çekilen kura neticesinde hastanede ücretsiz muayene hakkı kazanacak. Sayın Elibol, göz konusunda çok uzman biri. Zamanı olan herkesin bu seminere katılmasını tavsiye ederim.

 

Sevim Deren, Darüşşafaka öğrencilerini ağırlayacak

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, Kandıra’nın Güzin ablasıdır… Herkesin derdini dinler, elinden gelen yardımı yapar… Tam bir Atatürk sevdalısıdır… İlçedeki yaşlıları il dışına götürür, onlara tarihi yerleri gezdirir. Çocukları İzmit’e lunaparka götürür, onların eğlencesine ortak olur, okullara Atatürk köşesi yapar, Atatürk’e bağlılığını gösterir… Sevim Hanım,Kandıra’nın tanıtımına da büyük katkı sağlıyor… Sevim hanım, geçtiğimiz günlerde İstanbul Tarabya’daki Vilayetler Evi’nde yemek yerken, o sırada Darüşşafaka’nın 110 son sınıf öğrencisi de orada yemek yiyorlarmış. Öğrencilerin birbirlerine olan saygısı, disiplini, Sevim Hanım’ı hayran bırakmış. Sevim Hanım, Darüşşafaka öğrencilerini Kerpe’ye davet etmiş. Bir de espri yapmış. Demiş ki, Kandıra’nın yoğurdu meşhurdur. İkinci sınav öncesi yoğurdu yerseniz, zihniniz daha açılır demiş… Sevim Hanım’ın Darüşşafaka öğrencilerini en güzel şekilde ağırlayıp, Kandıra’nın tanıtımına katkıda bulunmaya devam edecektir.

 

İl başkanlarından Güzeloğlu’na davet

7 siyasi parti (AKP, CHP, MHP, SP, DP, DSP, BBP) il başkanları her ay toplanıyor… Gündeme dair açıklamalarda bulunuyor… Sonrasında Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret ediyorlar… Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da referandum sonrasında il başkanlarını ziyaret etti. İl başkanları;  AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ve SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, önceki gün Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti… İl başkanları, Vali Güzeloğlu’ndan partilerini ziyaret etmesini istedi… Güzeloğlu’nun partileri ziyaret edip etmeyeceği belli değil. Etmeli mi, etmemeli mi, bu da bir tartışma konusu… Bakalım Güzeloğlu nasıl bir karar verecek?  

 

Gölcük’te güvenlik toplantısı

İki yıl önce Gölcük’te yaşanan çarşaflı banka soygununun ardından banka şubelerinde güvenlik üst düzeye çıkarıldı. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş da bu konuyla bizzat ilgileniyor. Altıntaş, önceki gün ilçedeki banka müdürleriyle güvenlik toplantısı yapıldı.

Toplantıda şu kararlar alındı;

1- Güvenlik tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve Emniyet birimleriyle sürekli irtibat halinde olunması,

2- Özel güvenlik görevlilerinin daha dikkatli olmaları konusunda

uyarılmaları ve mesleki eğitimlerine önem verilmesi,

3- Dolandırıcılık konusunda tüm personelin duyarlı olmaları

tereddüt içeren konuları Emniyet birimlerine bildirmeleri,

4- Kamera kayıt sistemlerinin denetim ve kontrollerinin yapılması…

**

Gölcük’teki çarşaflı banka soyguncusu, Türkiye’de çok konuşulmuştu. Soyguncu, polis tarafından vurulmuştu. Yaralanan soyguncu, epeyce komada kaldıktan sonra hayata döndü. Kaymakam Altıntaş, anlaşılan böyle bir olay olmasın diye işi sıkı tutuyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler