MHP'li Ünlü: Neden sistem değişikliği istemiyorlar?

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İsviçre’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ö...

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İsviçre’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürün pankartı asılmasıyla devletin doğru yolda olduğunu söyleyen Ünlü “Bu sistemin değişmesini istemeyenler ülkemizin kaos içerisinde olmasını isteyenlerdir. Küresel güçlerin işine gelmediği için bu sistemin değişmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar. İçimize kriptolar yerleştirmişlerdir. Referandum sonrasında prangalarından kurtulmuş bir Türkiye olacaktır” dedi. İşte Ünlü’nün açıklamaları;     

 

Bugün hayır diyenlere yorumunuz nedir?

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü “Bugün hayır kampanyası içerisinde olan kişiler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı olanlardır. Bugün Liderimiz Bahçeli “hayır” deseydi onlar “evet” derlerdi. Samimi ülkücülerle çalışmalarımız devam ediyor. Son 10 gün içerisinde kafası karışık ülkücü kalmayacaktır. Ben MHP’liyim diyen liderine güvenenler sandığa gittiği zaman “evet” diyeceklerdir. Bugün kuyruğu bir yere bağlı olmayan, çeşitli fraksiyonların güdümünde olmayan samimi dava arkadaşlarımızın ne kadar kafası karışık olsada, Devlet Bahçeli’nin devlet adamlığına, liderin dük duruşuna, liderin bu zamana kadar yanıltmadığına inanarak sandığa gittiği zaman sorgulamadan “evet” diyeceklerdir.

 

Ülkücülerin durumu nedir?

Bize gelerek soru soran arkadaşlarımıza maddeler üzerinden anlattığımız zaman anlıyorlar. Herşey burada yazmaktadır. Bütün sorun bu maddelerin okunmamasıdır. Bu maddeler okunduğu zaman herşey burada nettir. Cumhurbaşkanı kararname çıkarıyor ancak meclis kanun çıkarınca devre dışı kalıyor. Meclise güç veren güçlü bir cumhurbaşkanlığı ile çok güçlü bir Türkiye oluşacaktır. Ortadoğu da bende varım dememiz için bu sisteme geçilmesi gerekiyor. Kendi kararını verip uygulayan bir cumhurbaşkanı.. Hatırlayın bu ülkede 367 krizi yaşandı. Koalisyon görüşmesi yapıp da bir sonuç alamayan bir Türkiye’yi Avrupa istemektedir.

 

RAHATSIZLIK DUYACAKLAR

Bugün PKK, 15 Temmuz’da TC üniformasıyla Türk milletine ateş eden şerefsizlerin hayır dediği bir ortamda, bunlar hayır diyorsa bunun altında bir şey olduğunu bilmeliyiz. Bu durumun incelenmesi ve araştırılması gerekiyor. Niçin hayır cephesinde yer alanlar bu sistemin devam etmesinden yanadır. Buna bakmak ve araştırmak gerekiyor. Bu soruları herkes kendisine sorması durumunda doğru yolu bulmaktadır. Herşeyin milli olmasıyla hedeflerimize ulaşacağız. Bunları yapmamız durumunda bundan rahatsız olacakları için bugün hayır denmektedir.

 

ÜLKÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ YANINDA DURMAZ

2023 lider Türkiye yolunun ilk adımı bu referandumdan çıkacak evettir. Kim ne derse desin, MHP’de 1994 yılında bu yana aktif siyasetin içerisindeyim. Hiç ara yapmadan siyasetin içerisindeyim. Yaz tatilinde 10 günlük zaman zarfında tatil dışında siyaset içerisindeyim. 12 ilçe kongresini yapan bir il başkanı olarak diyorum ki kimse ülkücüler üzerinden siyaset yapmasın. Ülkücü önce ülkem demektedir. İslamın ve İmamın şartları ne ise ülkücülüğünde şartları 3’tür. Lider, teşkilat ve doktrin diyen siyasi partinin neferleriyiz. Sorgularız, zorlarız, araştırırız ama ne olursa olsun hiçbir ülkücü terör örgütlerinin yanında durarak referandumda hayır oyu vermez.

 

10 NİSAN’DA TAHMİN YAPACAĞIM

Ülkücü gider sandıkta liderine olan güvencesiyle evet oyu kullanır. Ülkücü camiasının yüklendiği misyon gereği önce ülkem diyen dünyada tek siyasi partiyiz. Misyonu gereğince ülkücü sandıkta evet oyunu kullanır. Bu bir realitedir. Ben atmıyorum verişere dayanarak siyaset yapıyorum. 7 Haziran seçim sonuçlarını bildim. 1 Kasım seçim sonuçlarını da bildim. Referandum sonuçlarını da bileceğim. Referandumda Kocaeli’den çıkacak olan sonucu bilen ender il başkanlarından biri olacağım. Anket şirketim yok. Param da yok. MHP’nin plana ve programa dayalı bir çalışması vardır. Referandum sonucunun tahmini 10 Nisan’da yapacağım. 10 Nisan’da referandumda Kocaeli’den çıkacak sonucun yanı sıra MHP’nin bunda payı nedir kamuoyuna açıklayacağım.

 

Şuanda AK Parti ile birlikte hareket ediyorsunuz? Bununla ilgili tabanda bir sıkıntı varmıdır

Kesinlikle hayır. 16 Nisan sonrasında her siyasi parti kendi siyasi fikirleri yolunda devam edecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile birlikte çalışma yapıldı. Ne oldu? Biz CHP’li mi olduk, onlar MHP’li mi oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitti herkes kendi yoluna döndü. Bu durumda böyledir. 16 Nisan’a kadar referandumda evet çıkması için mücadele yapacağız sonrasında her siyasi parti kendi özelliğine dönecektir. Bu bir realitedir bu bir gerçektir. Bu yakınlaşmayı farklı yorumlamanın anlamı yoktur. 16 Nisan sonrasında herkes kendi yol haritasına dönecektir. Sert değerlendirmelerde olacaktır. Bugün ülkücü hareket devletin bekası sorun olduğunda her zaman yapması gerekeni yapmıştır. Devletin yanında olmaya devam edeceğiz.

 

İlçe kongreleri tamamlandı yorumunuz nedir?

MHP kendi kongrelerimize devlet meselesi olarak bakan il başkanıyım. Devlet meselesi olarak bakmamın sebebi ise 1 Kasım seçimleri sonrasında küresel güçler tarafından MHP ele geçirilmeye çalışılmıştır. Neden FETÖ’nün adamları tarafından MHP’de kongre yapılması yönünde baskılar yapıldı. Psikolojik savaş neden yaşandı. Neden CHP veya HDP değildir. O zaman Türk Milliyetçileri alınları açık başları dik bir şekilde çıktılar. Bende o süreci yaşayan bir il başkanıyım. Her türlü basın üzerinden hareketler, bel altı olaylar yaşandı. Bunlara rağmen liderini anlayan bir il başkanıyım.

unlu---tek-sorun-bu-anayasa-degisikligini-okumamalaridir.jpg

Neden MHP…

11 HAZİRAN’DA İL KONGRESİ

Bugün baktığınız zaman ilçe kongreleriyle kalemizi kaptırmadık. Genel merkezde kale gibi duracak devletimizde yaşamaya devam edecektir. Bu devletin üzerinde siyasi emelleri olanlar, bu devlet üzerinde hesap yapan küresel güçler yaptıkları hesaplara ulaşmamaları için MHP’nin kongreleri bir devlet meselesidir. 11 Haziran’da yapacağımız il kongresi ve 24 üst kurul delegemizle liderini anlayan bir yapıyla siyaset yapmaya devam edeceğiz. Lider yerinde duracak, genel merkez yerinde duracak Türkiye bölünmeden güçlü ülke olarak yaşamaya devam edecektir. İlçe kongrelerinin sonucun beni memnun etmiştir.

 

HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI

Meral Akşener’in katıldığı programda çıkan olaylar hakkında ise Ünlü “Bizim helallik vermediğimizin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün MHP’nin oylarıyla bir yere gelenler MHP’nin sandığını bekleyen, bayrağını asan 170 bin oy alınmasını sağlayan kişilerin emeğiyle bir yerlere gelenlere helallik vermedik. Siz bugün bunları yapamazsınız dedik. MHP’de her dönem milletvekili olmak sizlerin görevimidir? MHP’nin kimseye borcu yoktur. O gün platforma çıkanlara bakın bizim helallik vermediğimiz kişilerdir. CHP’nin öncülüğünde yapılan bir durum, MHP haricinde bütün siyasi fraksiyonların yer aldığı organizasyonda bizim flamamız, ismimiz kullanılamaz. Kullanmayın dememize rağmen Ülkü Ocakları Başkanımızın haklı protestosunu yapmış ve uygulamıştır. Uyarılarımız dinlenmemiştir. Ülkü Ocakları da gereğini yapmıştır. Ülkü Ocakları bizim şah damarımızdır. MHP’de bu ülkenin atar damarıdır. Bundan kimsenin tavizi olmaz, ülkücünün de zavallısı olmaz. Ülkücüler zavallı değildir. Zavallı insanlar memleketi kurtaramaz. Zavallı insanlar bu ülkede şehit olmazlar. Zavallı sizsiniz dedik.

 

Akşener programında bir araya gelen isimler hakkında neler söyleyeceksiniz?

Ülkücüler ortaya çıkan tabloyu gördüler bizim ne kadar haklı olduğumuzu gördükleri için referandumda evet diyeceklerdir. Ülkücülerin hafızası kuvvetlidir. Kimin nerede olduğunu bilir. Hayır platformunda bir araya gelenleri gören ülkücü durum tespitinde bulunmuştur. Oluşan tabloda hayır platformunun ne kadar tehlikeli, ülke menfaatleri için ne adar zararlı olduğunu oluşturulan tablo ile ülkücü camiaya gösterdiler. Ülkü Ocaklarının protestosu da yerinde olmuştur. Ülkücü camia herşeyi gördü. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır. MHP seçmenini önemsemektedir. Bütün baskılara rağmen 170 bin oy almış bir siyasi partiyiz. Onların görüşleri bizim için önemlidir. Ancak hayır platformunda olanlarla ülkücüler bir arada olmaz. Ülkücüler hayır platformunda kandırılmışları gördü. Hayır platformunda ortaya çıkan fotoğraf karesi herşeyi göstermektedir. Ülkücü camiaya bir şey anlatmaya gerek kalmamıştır.

 

AYNI 1980 GİBİ

Avrupa’da oluşan hayır kampanyalarını bir ay öncesinden söyleyen İl Başkanı Ünlü, ilerleyen günler hakkında ise; “Ülkemizde halen daha tehlike bitmiş değildir. Bugün herkes hayatını yaşamaktadır. Herşey göründüğü gibi değildir. Çok ciddi problemler vardır. OHAL’de yaşadığımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Ülkücülerinde refleksleri herkes tarafından bilinmektedir. 1980 öncesinde verilen mücadele ne ise 15 Temmuz sonrasında ülkücülerin duruşu o zaman ki duruşa eş değerdedir. Konu devlet olunca güneydoğu şehit olanların hangi fraksiyonda olduklarını CHP tarafından yapılan itiraz sonrasında ortaya çıkmıştır. Özel Harekatçıların anayasa mahkemesine götürülmesi iptal davasının açılması güneydoğu ya yine ülkücülerden rağbet vardır. Ülke denilince herşeyi bir tarafa bırakan bir siyasi hareketiz.

aydin-011.jpg

5 BİN YIL DAHA

Yeni anayasa ile 2023 hedefi olan, turan hedefi olan, kızıl elma hedefi olan bir siyasi parti il başkanıyım. Bizim anlattıklarımız ağır gelebilir. Herkesin torunlarının torunlarının yaşayabileceği bir vatanın bırakılması için bu topraklarda 5 bin yıl daha yaşamanın temellerinin atılması için gerekli olan anayasa referandumu vardır. Referandum sonrasında küresel güçlerin oyuncağı olmayacak, vatan haini yapmayacak kadrolarla 2023 lider ülke Türkiye hedefine gidilecek yolda atılacak ilk adım. Avrupa gerçek yüzünü göstermiştir. Ülkemizde hayırcılara birde terör örgütleri, Avrupası da eklenince tablo net bir şekilde görülmektedir.

 

NEDEN BU SİSTEM DEVAM ETSİN?

İsviçre’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürün pankartı açılıyorsa devlet doğru yoldadır. Bütün bu yaşananların ışığında soruyorum neden bu sistem devam etsin. Bu sistemin değişmesini neden istemiyorlar. Herkes geriye dönüp bakmalıdır. Bu polis benimmiydi? Bu asker benimmiydi? Bu adliye benimmiydi? Kocaeli Adliyesini baz alsınlar 47 hakim-savcı paralelden göz altına alındı. Sözde imamların yönettiği ordu, polis benimmiymiş değilmiş. Niçin bu sistem devam etsin. Yıllardır ülkemi kaoslar içerisinde olmasını isteyenler yine bunu istemektedirler. FETÖ’nün içerisinde yer alanlar asker üniformasıyla halka bomba atılırken sesi çıkmayanlar şimdi neden hayır demektedirler. Neden bu sistem devam etsin.

 

REFERANDUMDAN SONRA DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Bu sistemin devam etmesini isteyenler krizlerle boğulan bir Türkiye görmek istemektedirler. Küresel güçler Türkiye’nin kendi kontrollerinde olmasını istiyorlar. Bizim içimize kriptolarla girmişler. Referandum sonrasında kendi kararını veren Türkiye olacaktır. Kararını verip hemen uygulamaya geçen bir ülke olacağız. Ülkemizin bir ayağından PKK, diğerinden FETÖ çekiyordu. Sıkıyorsa gelin alın diyenler bugün neredelerdir? Suriye’de olarak tarihten gelen haklarımızın oluğunu göstermekteyiz. AB rest çeken, ABD’ye tavır koyan bir ülkede yaşıyoruz. Bugün Suriye’de masaya oturmuş bir ülkedeyiz. Referandumdan sonra daha güçlü olacağız.

img_3493.jpg

MEVCUT SİSTEMDE AJANLAR VARDIR

Vatandaşına devletin sıcak yüzünü gösteren bir devlet göreceğiz. 23 ilde kayyum vardır. Devlet teröre giden parayı halka hizmet olarak vermektedir. Ülke genelinde istihdam seferberliği başlatıldı. İşverenler şimdi eleman aramaktadır. Belirlenen sayıyı doldurmak için yapmaktadırlar. Devlet güçlü bir devlettir. Mevcut sistemde ajanlar vardır. Rusya, ABD, Almanya, Fransa var. Hepsi içimize kripto olarak girmişler. Bunların temizlenmesi gerekiyor. Dışarıdan isimler değil ülkemizin gerçek evlatları görev alacaktır. Bu sistemi değişmesini istemeyenlerin neden rahatsızlık duyduğu görülmektedir. Anlattıklarımız siyasi laflar değildir.

 

300 MİLYON’LUK TÜRK CUMHURİYETİ

Ülkücü camianın oy sayısı ile gücü ölçülemez. Özgür ağırlığımızın ne kadar olduğunu 15 Temmuz tarihinde herkes gördü. İçerisinden Ömer Halisdemir’leri çıkaran çok güçlü bir camiayız. Bilinmedik bir gücümüz vardır. Ülkemizden her zaman Ömer Halisdemir’ler çıkacaktır. Vatandaşımızın endişesi olmasın. Biz var olduğumuz sürece küresel güçler ülkemize sahip olamazlar. Ülkücü camia 300 Milyon’luk Türkleri kapsamaktadır. Devlet Bahçeli liderdir. Serkan BORLAK

#

29 Mar 2017 - 09:00 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

tito - ekmeği izmitte görenler bana medeniyet öğretiyo ne günlere kaldık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mart 09:00
01

Hasan - Tüm yetkilerin bir kişide toplanması sistem değişikliği olabilirmi! ona rejim değişikliği denir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mart 09:00