MİA Projesi komisyona gitti

İzmit Belediyesi Meclis toplantısı Belsa Plaza meclis salonunda yapıldı. Meclis oturumuna İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan başkanlık yaptı. Meclis...

İzmit Belediyesi Meclis toplantısı Belsa Plaza meclis salonunda yapıldı. Meclis oturumuna İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan başkanlık yaptı. Meclis gündeminde 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 15 Mayıs Cumartesi günü İzmit Belediyesi tarafından cephanelikte piknik düzenleniyor. İzmit Belediye Başkanı Doğan burada yapılacak olan pikniğe herkesi davet etti.

 

BİSİKLET DAĞITIMI

CHP’li meclis üyesi Ersin Albayrak “Kandıra hakkında yapılan görüşmelerde talebimiz komisyona indirilip görüşülmesi yönündeydi. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerini istedik. Bisiklet dağıtılmamasından yana değiliz. Akçeli konu olduğu için Plan ve Bütçe Komisyonuna gitmesini istedik. Bisikletleri dağıtılırken beşinci sınıf öğrencilerine bizleri şikayet ediyorsunuz. Çocuklara yönelik siyasi konuşma doğru değildir” dedi.

 

HAKKIMIZI KULLANDIK

Faaliyet raporu görüşülürken bir meclis daha yapılmasını istedik diyen Albayrak “Kesin hesap cetvelleri hakkında sorun yoktur. Faaliyet raporlarında sıkışıklık yaşanıyor. Bu konuların dikkate alınması gerekiyor. Belediye nikah salonunda yaşanan olayın neticelendirilmesi gerekiyor. Mutlu günde insanların huzursuz olması doğru değildir. Basından öğrendiğimize göre talimat verdiğiniz söylenmektedir. Geçen meclisin terk edilmesi noktasında tepkimizdir. Bası arkadaşların açıklamaları olmuştur. Konuşulanlar şık değildir. Demokrasilerde protesto vardır. Bu hakkımızı kullandık” açıklamasında bulundu.   

 

HABERİMİZ VARDIR

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “Kurallar çerçevesinde burada meclis toplantıları yapılmaktadır. Meclisimizin konuşmaması gereken konular zaman zaman buraya gelmektedir. Yasal olarak burada meclisin kurallara uygun yapılmasını sağlamaktır. Sizlerin önemli desteği vardır. Uyumlu çalışmamızdan dolayı şikayetçi olanlar vardır. Sizlerin içerisinde ki tartışmalarından haberdarız. Herkesin birbirinden haberdarı vardır” dedi.

 

ŞEHRİN TEMSİLİ

Faaliyet raporu hakkında yapılan görüşmeler de her yapılan hareketin bir etkisi vardır diyen Doğan “Meclisin terk edilmesi sözün bittiği yer anlamına gelmektir. Burada sonuna kadar konuşabilirisiniz. Şehrin temsili noktasında bu durum çok önemlidir. Sizlerin faaliyet raporu hakkında sözleri önemlidir. Sizlerin terk etmesi sonrasında oy birliği ile faaliyet raporu onaylandı. Sizler basın karşısında da istediğinizi söylediniz. Bizler faaliyetlerimizi açık bir şekilde göstermekteyiz” açıklamasında bulundu.

 

NİKAHTA SİYASİ MESAJIM YOKTUR

Faaliyet raporunun dağıtılmasından her zaman sıkışıklık yaşanıyor diyen Doğan “Rapor elinize gelince iki saatte çözeriz. Birimlerden alınan raporlar bir araya getirilip hazırlanıyor. Basım esnasında zaman geçmektedir. Belediye nikah salonlarını hiç kimsenin huzursuz etmeye hakkı yoktur. Memur arkadaşlarla sıkıntı yaşanıyorsa işlerini yapıyorlar. Basında çıkan haberi yalandır. Basın olarak kabul etmiyorum. Yazılandan değil yazılmayanlardan para aldığı herkes tarafından biliniyor. Sizlerin içerisini karıştıran bir yönü vardır. Bunu da herkes biliyor. Nikahta siyasi mesajım yoktur. Oraya nikaha gelen herkesin bir düşüncesi vardır. Siyasi mesaj olamaz” ifadelerini kullandı.

 

NİKAH KIYIMINDA CHP SIKINTISI

Bir milletvekili tarafından konu hakkında nedensa konuşma arzusu vardır diyen Doğan “CHP’li belediye başkanları veya kişiler tarafından nikah cüzdanları verilmektedir. Birilerin elinden mikrofon kaparak konuşmak doğru değildir. Nikahın içerisinde siyasi mesaj verilemez. Halkın huzursuz edilmesine kimsenin hakkı yoktur. Nikah cüzdanının verilmesi jettir. Buna uyulmadan yapılmak istenen durumlara izin vermeyeceğiz. SP Genel Başkanı Kamalak’ın katıldığı nikahta cüzdanı kendisi verdi. Siyasi bir mesaj konuşmadan yapılmıştır. Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile birlikte çalıştık o dönemde bile bu durum yaşanmamıştır. Yedi senedir sorun olmayan durum şimdi neden sorun olmuştur” dedi.

 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Macaristan’ın Budapeşte kentinde 07.12 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası İnternSummer –Art festivalde belediyemizi temsilen Kocaeli İzmit Spor Kulübünün yer alması, 05-13 Ağustos 2016 tarihleri arasında Belgrad (Sırbistan), Budapeşte (Macaristan), Viyana (Avusturya), Krakov (Polonya) ve Braşov (Romanya) da düzenlenecek Halk Oyunları Festivallerinde, Belediyemizi temsilen İzmit Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Hızır Reis Ortaokulu öğretmenlerinin yer alması, Makedonya’nın Ohrid şehrinde 07-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında ve Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’da 08-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Halk Dansları festivallerinde, belediyemizi temsilen Nicomedia Halk Dansları topluluğunun yer alması teklifleri Kültür Sanat Komisyonuna havale edildi. İzmit-Kabaoğlu Mahallesi, “Ticaret Alanı” olarak planlanması İmar Komisyonu’na havale edilmesine karar verildi.  

 

TARAFLAR ARASINA GİMEYE ÇALIŞTIK

İzmit-Kadıköy Mahallesi, “İzmit-Hayırsevenler Camii ve Dini Binalar Yaptırma ve Onarma Koruma Yaşatma Derneği” yerinin alınması noktasında İbrahim Güçlü, basından bildiğim kadarıyla mülkiyet hakkı kişinin kendisine aittir. Burada bu duruma dikkat etmek gerekiyor” derken, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan “Camiinin yanında 83 metre kare yer vardır. Küçük bir yerin kısmı zaten caminin yeriydi. Karşılıklı görüşmeler yapıldı. İş başka yerlere doğru gitmeye başladı. Cami derneği tarafından başvuru yapıldı. Büyükşehir belediyesi meclisi tarafından onaylandı. Bu kişinin hakkı kuruşuna kadar ödeme yapılacaktır. Teklif edilen para yeterli değil ise mahkemeye gidebilir” açıklamasında bulundu.  

 

MİA KOMİSYONA GİTTİ  MECLİS 16 MAYIS’A ERTELENDİ

İzmit-Körfez ve Sanayi Mahalle sınırları dahilinde yapılması gündeme gelen MİA Projesi hakkında meclis gündem maddesi hakkında CHP’li Ersin Albayrak “Bu maddenin komisyona havalesini talep ediyoruz derken, Zekariya Özak “Ersin abi büyüğümüzdür talebi uygundur” dedi. Yapılan oylama ile gündem maddesi İmar Komisyonuna gönderildi. İzmit Belediyesine ait 2015 Yılı Kesin Hesabı ve ekli cetvellerinin görüşülmesi teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İkinci birleşim 16 Mayıs saat 15.00’de yapılması uygun görüldü. 

  

NE YAPILDIĞINI ANLAMADIM

CHP’li İbrahim Güçlü “Belediye Başkanı Nevzat Doğan, son iki yılını değerlendiren basın açıklaması yaptı. Kültür ve Turizm kenti olunması noktasında dileklerde bulundu. Çok ciddi bir projedir. Turizmin birçok dalı vardır. Bu durumda bizlerin neyi belirlediğimizi bilmiyorum. Barlar Sokağı sakinleri Tramvay Projesi’nden dolayı mağdur oldular. Yaşadıkları sorunlar için belediye başkanına sorunlarını aktardılar. Belediyenin gelirlerinin arttığından söz ediliyor. Belediyecilik marifetiyle mi oldu buna bakmak gerekiyor. 2008 yılında belde belediyelerin birleştirilmesine karar verildi. 5 belediye ile İzmit Belediyesi oluştu” dedi.  

 

BİR AYDA BUNLARI MI BULDUNUZ?

AKP’li meclis üyesi İbrahim Bulut “Sizlerin beş gün sonra faaliyet raporu hakkında bu kadar mı buldunuz tebrik ediyorum. Kültür faaliyetlerinden başlayarak içki özgürlüğüne nasıl bağladınız anlamadım. Belediyenin bütçesinin yükselmesinde belde belediyelerin birleşmesinde her şeyi ile devir edilmiştir. Bir ay sonra faaliyet raporu hakkında bunları buluyorsanız teşekkür ediyorum. Başarılarımız devam edecektir. Etmeye devam edecektir” açıklamasında bulundu.        

 

BARLAR SOKAĞININ SORUNU

CHP Grup Başkan Vekili Ersin Albayrak “İyi şeyler olduğu zaman kötü denmez. O çabalara bir teşekkür etmiyorsunuz. Kandıra’da bisiklet dağıtılmasında sayısı basından öğrendik” derken İzmit Belediye Başkanı Doğan “518 bisiklet dağıtılmıştır” karşılığını verdi. Protestonu nasıl yapılacağını bilirim diyen Albayrak “Neyin nasıl yapılacağını çok iyi bilirim. Doğru doğru deriz” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Doğan “Barlar sokağında bizler bu duruma gelinmeden neler yapılması noktasında görüşmelerde bulundum. Bu kişilerin yeni açacakları yerler konusunda her zaman yardımcı olmaya çalıştık. Elimizden gelen yardımı yapacağımızı söyledik” dedi. Serkan BORLAK 

#

10 May 2016 - 16:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.