Milletvekili adaylarına soruyorum!..

Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi milletvekili adayına “Neden Milletvekili olmak istiyorsunuz?" diye sorsak;  “Size HİZMET etmek için” yanıtını alacağız!

 “Bu hizmet için yeterli EHLİYETE sahip misiniz?” sorumuza da olumsuz karşılık verilmeyecektir!

Ama, biliyoruz ki; Meclis’e girdikten sonra, “Lidere Biat” egemen olacaktır!

Önce; “Bakanlık beklentisi” içinde olacaklar! Hatta, “boş kağıtlara imzalar atılacak!”

Meclis’te çoğu milletvekili, gündeme gelen “Yasa Tasarılarını” inceleme zahmetine bile girmeden parmak kaldıracaktır! Son Meclis’te AKP’li milletvekillerinden, birkaç kez bunun somut örneklerini gördük!

 

Öteki sorularımı ard arda sıralıyorum;

- Ülkemiz ekonomisi büyük sarsıntı içinde. Büyüme yüzde 2.9 düzeyinde ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek, bunun “durmak” anlamına geldiğini söylüyor! Ülke ekonomisini geliştirmek, istihdam sorununu çözmek için ne gibi proje ve önerileriniz var?

- Hazine Müsteşarlığı’nın açıklamasına göre, “DIŞ BORÇLAR” 402.4 milyar dolar olmuş. Her yıl yaklaşık 50-55 milyar BORÇ FAİZİ ödüyoruz. Uyuşturucu bağımlısı gibi sürekli borçla yaşamaktan kurtulabilecek miyiz? Nasıl?

- Küçük esnaf hızla yok oluyor, işsiz kalıyor, aileleri perişan oluyor. Yabancı sermayeli büyük AVM’lere karşı küçük esnafı nasıl koruyacaksınız? Yoksa son 13 yıldır olduğu gibi yine oyalayıp aldatacak mısınız?

- Enerjide “DIŞA BAĞIMLI” olmaktan, zırt pırt elektrik kesintilerinden kurtulabilecek miyiz?
EĞİTİM düzeni, “çağdışı” kalmış. “Ezberle-unut” ve “çoktan seçmeli sınav” güdülenmesinden eğitimi kurtarıp;  bilime önem ve ağırlık veren, “Üretken İnsanı” yetiştirecek “ÇAĞDAŞ” bir eğitim sistemi getirebilecek misiniz? Yoksa, çocuk ve gençlerimizin beyinleri “hurafelerle TÖRPÜLENMEYE” davem mı edecek?

- YARGI “gerçekten bağımsız” olabilecek mi? Yoksa, siyasi iktidarın Yargı’ya tahakkümü sürecek mi?

- “Yoksul ve yardıma muhtaç” insanlarımızın sayısı hızla artıyor. Gelir adaletsizliği de öyle. İnsanlarımızı kendi emek ve üretimleriyle “YAŞAMA ONURUNA” nasıl kavuşturacaksınız?

- 12 Eylül 1980 Darbesiyle gelen “Yüzde 10 barajını” kaldırarak “Gerçek Demokrasinin” ve “TEMSİLDE ADALET” in önünü açacak mısınız? Yoksa, yüzde 10 altında kalan partilerin oylarına beleşten konarak, hak edilmeyen milletvekilliklerini çalmaya devam mı edeceksiniz?

- Yine 12 Eylül Faşizmi ile gelen “ilkel İŞ YASALARI” nı nasıl ortadan  kaldıracaksınız?

- “Kamu eliyle KENTSEL RANT yaratıp, yandaşlara peşkeş çekme ahlaksızlığına” nasıl son vereceksiniz?

- Bu ülkede, “etnik köken ve mezhep ayrımı” gözetmeden, her vatandaşın “gerçekten EŞİT YURTTAŞ” olarak kardeşçe ve bir arada yaşayabileceği “LAİK-DEMOKRATİK-SOSYAL- HUKUK DEVLETİ” ni eksiksiz oluşturabilecek misiniz? Yoksa, emperyalizmin çıkarlarına uygun olarak bu ülkenin parçalanmasına seyirci mi kalacaksınız?

 

Her “bilinçli yurttaş” hangi siyasi partiden olursa olsun, Milletvekili adaylarına bu ve benzeri soruları yüksek sesle sormalı ve net yanıtlar istemelidir.

Bu seçimler, ülkemiz ve insanlarımız için, gelecek kuşaklar için çok önemli bir seçimdir.

Türkiye, cehaletin, kan ve gözyaşının sel olduğu “İlkel bir Ortadoğu ülkesi” mi olacak, “her yönüyle gelişmiş, halkı huzur ve refah içinde yaşayan bir DÜNYA DEVLETİ mi?”

Bu seçimde bu tercihi yapacağız.

Seçmen olarak öncelikle kendimize SAYGILI olmalı, “SÜRÜ PSİKOLOJİSİNE HAYIR” diyebilmeliyiz…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Küpçü - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler