MMO’dan iddialara cevap

5 kadın mimar ve mühendisin başörtülü oldukları gerekçesiyle MMO’nun almaya hak kazandıkları sertifikaları keyfi bir şekilde vermediği iddialarına yön...

5 kadın mimar ve mühendisin başörtülü oldukları gerekçesiyle MMO’nun almaya hak kazandıkları sertifikaları keyfi bir şekilde vermediği iddialarına yönetimden cevap geldi. TMMOB’un kamu kurumu niteliğinde olduğu vurgulanan açıklamada, “Kişisel kararlara göre değil tüzüğe göre hareket ediyoruz” denildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şubesi'nin başörtüsüne karşı keyfi yasakçı tutum sergilediği iddiasına oda yönetiminden cevap geldi. Oda binasında yönetim kurulu üyeleriyle basın açıklaması gerçekleştiren Başkan Nedim Kara, “Kişisel kararlara göre değil, tüzüğe göre hareket ediyoruz” dedi. Sakaryalı inşaat mühendisi Esra Akbaş, mimarlar Nesrin Taşezer Kılıç, Meryem Civan Sağlam, Elif Silahlı ve Zeynep Şenel Kocaeli Makine Mühendisleri Odası'ndan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanlığı Sertifikası almak için 3 gün süren seminere katıldıklarını, seminer sonunda sertifika için başörtülü kimlik belgesi istendiğini ve uygulamanın keyfi olduğunu ileri sürmüştü.

TÜZÜĞE GÖRE HAREKET ETTİK
Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Nedim Kara, dün oda binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kara, çıkan haberlerden rahatsızlık duyduklarını belirterek, şunları kaydetti “Haberlerde eğitime katılan üyelerde ayrım yapıldığı, eğitime katıldığı halde türbanlı oldukları için belge verilmediği gibi doğru olmayan kimi ifadeler kullanılmaktadır. Bu konuyu açıklığa kavuşturmak adına bir açıklama yapma ihtiyacımız doğmuştur. TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Anayasa'nın 135. maddesinde tanımlı kamu kurumu niteliğinde ve hizmetsel olarak yerinden yönetim kuruluşu olup kamu hizmeti yürütmektedir. Bu nedenle düzenlediği her türlü belge, resmi belge niteliğinde olduğundan kamu düzeni ve güveninin gereği olarak genel, eşit ve objektif kriterlere tabi olması zorunludur.

SİYASİ TAVIR İÇİNDELER
TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası’na kayıtlı 4 mimar üyemiz, bizim düzenlediğimiz EKB kursuna katıldı ve başarılı oldu. Fakat tüzüğe uygunsuz fotoğraf getirdikleri için belgelerini veremedik. Hatta ‘Diplomanızı getirin, oradaki fotoğrafı kullanalım’ şeklinde seçenek sunmamıza rağmen yardımlarımızı kabul etmediler. Kendi siyasi görüşleri doğrultusunda hareket eden bu arkadaşlarımız odamıza kayıtlı türbanlı meslektaşlarımızı örgütlemeye çalışmakta. Bizler siyasi görüşlerin odaya taşınmasına karşıyız. Bu yapılanlar planlı bir propagandadan başka bir şey değildir. Dertleri mesleklerini icra etmek olsaydı yardım çabalarımızı görür ve ona göre hareket ederlerdi. Biz tüzüğe göre hareket ediyoruz.” Açıklamaya Oda Sekreteri Hasan Yitim, Müdür Gültekin Keskin, Yönetim Kurul Üyeleri Levent Tanrısever ve Mustafa Memut katıldı.

#

25 Haz 2011 - 16:32 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.