Moğultaylar her yerde aranıyor

Moğultay ailesine yönelik operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan 5 kişi için tutuklama kararı çıktı, zanlılar her yerde aranıyorİl Emniyet Müd...

Moğultay ailesine yönelik operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan 5 kişi için tutuklama kararı çıktı, zanlılar her yerde aranıyor

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyon kapsamında kent merkezinde yaklaşık 20’ye yakın adrese düzenlenen baskınlarda ruhsatsız silahlar, av tüfekleri, silah ve tüfeklere ait çok sayıda mermi, boş çek, senet, tapu ve vekaletname senetleri ve araç sözleşmeleri ele geçirilmiş, operasyonlar kapsamında çete liderleri oldukları öne sürülen Adem Moğultay ile abisi Gülfettin Moğultay, çeteye üye oldukları iddia edilen Ahmet K., Arif M., Büşra A., Edip M., Kenan M., Oktay M., Raif M., Mehmet K., Burhan A., Nahit Y. ile Veli Ş. isimli şahıslar gözaltına alınmıştı.

3 GÜN SORGULANIP SERBEST BIRAKILDILAR
Üç gün boyunca İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları devam eden şahısların sahte çek senet ve tefecilik işi yaptıkları, basın yayın organlarını kullanarak şantaj yaptıkları, suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, kasten adam yaralama ve ateşli silahlar kanununa muhalefet gibi birçok suç işledikleri öne sürüldü. Ayrıca şahısların basın yoluyla birçok işadamı, sanayici, özel hastaneler, özel eğitim kurumları ve esnafları tehdit ettiği, birçok vatandaşla da yüksek faizli para verdikleri iddia edildi. Sorguları tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edilmiş ancak ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

HERYERDE ARANIYORLAR
Kocaeli Asliye Ceza Mahkemesi dosya ile ilgili takipsizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Beşiktaş Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Dosyayı inceleyen Beşiktaş 15. Ağır Ceza Mahkemesi Adem Moğultay, Arif Moğultay, Edip Moğultay ve Gülfettin Moğultay hakkında tutuklama kararı çıkarttı. Tutuklama kararının ardından İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri dün sabah saatlerinde Moğultaylara ait ev ve işyeri olmak üzere 15 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Haklarında tutuklama kararı çıkan 4 kişi Adem, Edip, Arif ve Gülfettin Moğultay kayıplara karıştı. 4 kişi yurt genelinde haklarında tutuklama kararı olduğu gerekçesiyle aranıyor.

#

03 Şub 2012 - 09:37 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.