Mor Salkımla ilgili bazı önemli bilgiler

Saygıdeğer okuyucularım;

Bu yazımda sizlerle mor salkımla ilgili bazı önemli paylaşacağım. Mor salkım, İlkbahar’da daha yaprak çıkarmadan önce salkım salkım çiçek açar. Etrafa yaydığı kendine has çok güzel kokusuyla da ilgimizi çeken mor salkım, daha sonraki günlerde ve aylarda aynı yoğunlukta çiçek açmamaktadır; ya çok az ya da hiç açmamaktadır. Ancak mor salkım çiçekleri geçtikten sonra çiçek salkımlarının hemen diplerinden kesersek, kestiğimiz bu salkımlardan çıkan filizlerden tekrar mor salkım çiçekleri açacaktır. Aynı uygulamayı devamlı yaparsak, mor salkımımız da devamlı olacak şekilde bizi çiçeksiz bırakmayacaktır. Ayrıca mor salkımı istersek, sarmaşık şeklinde uzatıp istediğimiz uygun yerlere sardırırız ya da top şeklinde yaparak değişik bir görünüm meydana gelmesini sağlarız. Bir de mor salkımda zaman zaman, bilhassa taze sürgünlerinde siyah renkte bitler oluşmaktadır. Bu bitlere karşı bit öldürücü ilaçlardan alıp mücadele edersek, mor salkımımızın sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamış oluruz. Sağlığınızın ve mor salkımınızın en güzel olması dileğiyle...

Saygılarımla…

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İbrahim Tınaztepe - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler