Murat Çakmak'ın davasında karar çıktı!

Terör örgütüne finans sağladığı iddia edilen Murat Çakmak yaklaşık 16 ay önce adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Kocaeli 2....

Terör örgütüne finans sağladığı iddia edilen Murat Çakmak yaklaşık 16 ay önce adliyeye sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın diğer sanıklarından Özcan Gümüş’e ise terör örgütü üyeliği suçlamasından beraat, Hasan Yıldız’a da Bank Asya’ya finansal destek sağlama suçlamasından 3 yıl 1 ay hapis cezası verilmesine karar verildi. Duruşmada ayrıca dört sanığında terör örgütüne finans sağlama suçlamasından beraatine hükmedildi. Duruşmada sanıklar Murat Çakmak, Hasan Yıldız, Özcan Gümüş ve Hüseyin Karaman, mevcut savunmalarını tekrarlayarak beraatlarını talep etti.

 

Beraat talep ettiler

Savcının esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunma yapan Murat Çakmak, “Ben sicili tertemiz olan, siyasi ve ideolojik hiçbir bağı olmayan bir insanım. Devletime ve milletime bağlıyım. Terörist olmakla suçlanıyorum. Eğer böyle bir şey kabul edilirse ailecek, zarar göreceğiz. Ben terörist değilim. İsnat edilen suçların hiçbirini işlemedim. Suçlamalarla ilgili hiçbir delil yoktur. Kaçmadım, yargılanıp aklanmak istedim. Beraatimi istiyorum” diye konuştu. Mahkemeye heyetine savunmasını sunan diğer sanık Hüseyin Karaman ise, “35 yıldır, ahlaklı ticaret yapıyorum. Terör örgütü üyeliği unsurları bellidir. Benimle ilgili somut delil bulunmamaktadır. İlk gözaltı kararı çıktığında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldım. Kaçmadım. İkinci kez gözaltına alındım. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Kaçma şüphem yoktur. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

 

Karar verildi

Karaman ve Çakmak’ın avukatı Ersayın Işık yaptığı savunmada sanıkların beraatini ve sanıkların gözaltına alındıklarında verdikleri 200 bin TL’lik kefalet parasının da iade edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti sanıkların ve avukatların savunmalarını dinledikten sonra karar için duruşmaya 5 dakika ara verdi. Ara sonrasında ise açıklanan kararlar neticesinde Murat Çakmak ve Hüseyin Karaman’a terör örgütü üyeliği suçlamasından 6 yıl 1 ay hapis cezası ve tutukluluk hallerinin devamına, Özcan Gümüş’e ise terör örgütü üyeliği suçlamasından beraat, Hasan Yıldız’a da Bank Asya’ya finansal destek sağlama suçlamasından 3 yıl 1 ay hapis cezası verilmesine karar verildi. Böyelikle Murat Çakmak, 30 ay daha cezaevinde yatacak. Nuri AKÇAHARMAN

#

18 Eki 2017 - 12:08 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.