Murat Özdağ tahliye oldu!

FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaklaşık 1 yıldır tutuklu olarak yargılanan KOTO eski Başkanı Murat Özdağ hakim karş...

FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaklaşık 1 yıldır tutuklu olarak yargılanan KOTO eski Başkanı Murat Özdağ hakim karşısın5. kez hakim karşısına çıktı. Kocaeli 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Özdağ’ın babası ve çok sayıda yakını katıldı. Özdağ’ın bir önceki duruşması Kocaeli Adliyesinde 7 Ağustos tarihinde görülmüş, sanık hakkında ilgili kurumlara gönderilen yazışmaların cevaplarının beklenmesi gerekçesiyle hakim Özdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

 

Finans yapısı olarak önemli bir kişidir

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmada, silahlı terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık Özdağ ile avukatı Ersayın Işık hazır bulundu. Tanık koruma kapsamında korunan bir başka dosyada buluna Kahraman Çakır isimli şahısın gizli tanık olarak sesi, ismi ve görüntüsü değiştirilmiş olarak ifade verdi. SEGBİS sistemi ile ifade veren gizli tanık “ Murat Özdağ ismini tanıyorum. Bu yapı içinde finans yapısı olarak önemli bir kişidir” dedi.

 

Sadece çocuklarımın eğitimi için görüştüm

Gizli tanık, “Bu yapının finans konusunda örgütün bağlantılı olduğu kişilerden biridir. Ancak benim bizzat şahit olduğum bir olay yoktur. Benim bu husustaki bilgilerim daha çok duyuma dayalıdır. Bu yapının gizli kasasıdır söylemim duyuma dayalıdır. Özdağ ise bu iddialara cevap vererek, “Bunların hiç biri gerçek değil. Bu atılı suç benim için en büyük cezadır. Benim tek derdim çocuklarımın eğitimi için bunlarla geçmişte 3, 5 kere görüşmem olmuştur. Yargılama kapsamında aleyhime ifade veren şahısların bütün ifadeleri değişmiştir. Hiç bir suçu kabul etmiyorum” dedi.

 

Serbest bırakıldı

İfadelerin ardından Cumhuriyet Savcısı mahkemede verdiği mütalaada Murat Özdağ için örgüte finans sağlamaktan beraatini, örgüt üyeliğinden cezalandırmasını istedi. Sanık avukatları mahkemeden son savunmalarını yaparken mahkemeye heyeti ise karar için 5 dakika ara verdi. Aranın ardından karar veren mahkeme heyeti Murat Özdağ’a örgüt üyeliğinden 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verirken teröre finansal destek suçlamasından ise beraat etti. Özdağ, yattığı süre göz önünde bulundurularak, adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Ayrıca Murat Özdağ’ın mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılması ve ilk gözaltına alındığı esnada 250 bin TL kefalet bedelinin karar kesinleştiği takdirde geri verilmesine karar verdi. Nuri AKÇAHARMAN

#

19 Eki 2017 - 15:00 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İZMİTLİ - BÜTÜN FETÖCÜLERİN HEPSİ SERBEST BIRAKILDI , HAYIRLI OLSUN TÜRKİYEM.... OLAN MASUM ÇALIŞANLARA OLDU , TAZMİNATLARIMIZI ALAMADIK...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 15:00