Mutlu olmanın bilimsel açıdan kanıtlanmış 10 yolu!

Gerçekten mutlu hissetmenin bilimsel bir formülü olduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalar; mutluluğun yolunun küçük değişikliklerden geçtiğini gösteriyor. Dünyanın dört bir yanında yapılan bilimsel araştırmalar; mutluluğun formülünü bulmaya çalışıyor. Son yıllarda mutluluk, yaşama sevinci ve pozitif olma konularına sıkça eğilen bilim adamları, ortaya hayatı güzelleştirecek öneriler çıkardı. İşte o öneriler...

YARDIMSEVER OLUN

Psychological Bulletin'de yayınlanan araştırmaya göre; kendiniz için değil de, başka insanlar için para harcamak, size kendinizi daha iyi hissettirecek. En mutlu insanların, en büyük vericiler olduğunu ortaya koyan araştırmaya göre; bağış yaparak ve başkalarına para vererek mutluluğu yakalayabilirsiniz.

BOL BOL ŞÜKREDİN

Pennsylvania Üniversitesi'nden Profesör Martin Seligman; her gece onları mutlu eden üç iyi şeyi akıllarından geçiren insanların, diğerlerinden daha mutlu olduğunu kanıtladı. Sizi mutlu eden şeylerin önemli olması da gerekmez; eşinizin, sevdiğiniz tatlıyı almayı hatırlaması bile şükretmeniz için yeterli.

YENİ BİR ŞEY DENEYİN

Çalışmalar; maceraya katılan, yeni deneyimler yaşayan ve rutinlerini değiştiren insanların daha mutlu olduğunu ortaya çıkardı. Yeni şeyler denemek, beyin dalgalarını da uyarıyor.

HEDEFLER BELİRLEYİN

Psikolog Jonathan Freedman, kendilerine kısa veya uzun vadeli hedefler koyanların, koymayanlara göre daha mutlu olduğunu iddia ediyor. Wisconsin Üniversitesi'nden Richard Davidson, "Bir amaç doğrultusunda çalışmak, olumlu duyguları devreye sokar" diyor.

TARAFSIZ OLUN

'Ultimate Happiness Prescription' adlı kitabın yazarı Dr. Deepak Chopra; mutlu olmak ve aydınlanmak için tarafsız olmak gerektiğini söylüyor. Chopra, "Eğer kendi bakış açınızı savunmayı bırakırsanız, enerjinizin yüzde 99'unu tasarruf edersiniz ve çok daha mutlu olursunuz" diyor.

İNANÇLI OLUN

Yapılan yeni çalışmalara göre; inançlı insanlar, olmayanlara göre hayatlarından çok daha memnun ve daha mutlu. Doç. Bruce Headey'in, Melbourne Üniversitesi'nde yaptığı 25 yılık araştırmanın sonucunda; inançlı insanların, kariyer endişesinden kaçındıkları ve duygusal açıdan daha istikrarlı oldukları ortaya çıktı.
 

EN AZ ALTI SAAT UYUYUN

İngiltere'de yapılan bir çalışma; günde en az 6 saat 15 dakika kesintisiz uyumanın, insanları mutlu ettiğini gözler önüne serdi.

 

10 İYİ ARKADAŞ EDİNİN

Nottingham Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma; en az 10 iyi arkadaşa sahip olduğunu söyleyen yetişkinlerin, beş veya daha az yakın arkadaşa sahip olanlardan daha mutlu olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre; daha mutlu hissetmek için, arkadaş çevremizi genişletmemiz gerekiyor.

 

SIK SIK GÜLÜMSEYİN

Gülümsemek ve mutluymuş gibi davranmak, gerçekten üzgün olduğunuzda kendinizi daha iyi hissetmenize neden oluyor. Birçok araştırmaya göre; sadece gülümseme hareketi bile, insanların kendilerini daha mutlu hissetmelerine sebep oluyor.


İŞE YAKIN OTURUN

İngiltere'de yapılan son araştırmalarda ise; iş yerine 20 dakika mesafede oturan kişilerin, daha mutlu olduğu iddia ediliyor. Her gün kat edilen yolun uzunluğu; sağlığı ve formda kalmayı doğrudan etkiliyor.

 

İhsaniye’de örnek bir kent meydanı

Gölcük Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan ve vatandaşlardan tarafından büyük beğeni toplayan İhsaniye Kent Meydanı, çehresine ayrı bir güzellik kattı. İhsaniye merkeze yapılan Kent Meydanının altında 50 kadar aracın ihtiyacını karşılayan bir otopark bulunuyor. Ayrıca Kent Meydanının belli yerlerine yapılan banklar ile vatandaşlar için dinlenme yerleri oluşturulmuş durumda. Bence bu proje İhsaniye’nin çehresini değiştirdi. Bu projeden dolayı Başkan Mehmet Ellibeş’i kutluyorum.

 

Koç’tan AIDS Günü mesajı

Gölcük Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Fatma Kudal Koç, Dünya AIDS Günü hakkında bir yazı yayınlayarak hastalıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Koç, HIV enfeksiyonu önlenebilir bir hastalık olduğunu, vatandaşların AIDS konusunda bilgilenmemeleri gerektiğini söyledi.

 

Efsane doktorlardan Gürel’e sürpriz ziyaret

Gölcük Deniz Hastanesi'nde uzun yıllar doktorluk hizmetinde bulunan Bevliye Doktoru Özer Altınyuva, fizik tedavi uzmanı Erdoğan Yörük, Tıbbi Tahsil Laboratuar Uzmanı Bahattin Erbaş, Mali Müşavir Kemal Kaya ile birlikte geçtiğimiz gün Gölcük Gürel Kuyumculuk’un sahibi ve GÖLASDER Başkanı Naim Gürel'i ziyaret etti. Gürel, dostlarına ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

 

Ramada Plaza İzmit’ten Basın Müzesi’ne ziyaret

Ramada Plaza İzmit’in Genel Müdürü Cengiz Caner, Genel Müdür Yardımcısı Osman Uluışık, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Goncagül Armutcuoğlu

Kocaeli Ramada Plaza otelinin yöneticileri basın müzesini gezdi.  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’un eşlik ettiği gruptan basın müzesi tam not aldı. Güral, Ramada heyetini 16 Ocak’ta yapılacak Basın Onur Günü’ne davet etti.

 

Ferhad ile Şirin, Gebze’de

Şehir Tiyatroları’nın bu yıl ilk kez sahnelediği Ferhad İle Şirin, güçlü oyuncu kadrosu, dekoru ve prodüksiyonuyla dikkat çekiyor. Ferhad İle Şirin, bugün saat 18.00’de Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde oynanacak. Yine bu yıl prömiyerini yapan çocuk oyunu Mavi Yelkenli, saat 14.00’te İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi Büyük Sahne’de küçük tiyatro severlerle buluşacak.

 

Alo deyin atığınız alınsın

İzmit Belediyesi, vatandaşların ev ve işyerlerindeki bitkisel atık yağ, atık pil ve elektronik atıkları bulundukları yerlerden alıyor. Böyle bir duruma imkan vermemek için vatandaşlar ellerindeki atıkların alınması için 444 41 00 numaralı telefonu arayabilirler. Belediye ekipleri verilen adrese gidip bu atıkları alıp geri dönüşümünü sağlıyorlar. Aslında çok güzel bir uygulama. Zahmetsiz olarak elinizdeki atıktan kurtuluyorsunuz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mesut Akbulut - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler