Nacar’dan yapılandırma uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nurettin Nacar, yaptığı basın açıklaması ile 31 Mayıs’ta sona erecek olan yapılandırılmış borçlarla ilgili ilk...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nurettin Nacar, yaptığı basın açıklaması ile 31 Mayıs’ta sona erecek olan yapılandırılmış borçlarla ilgili ilk taksit ödemesine dikkat çekti. 6736 Sayılı Kanun ile yapılandırılan borçların ilk taksitinin Çarşamba gününe kadar ödenmesi gerektiğini hatırlatan Nacar, aksi takdirde yapılandırmanın bozulacağı ve silinen gecikme cezaları ile zamların yeniden hesaplanıp borçlarına ekleneceği uyarısında bulundu.

 

İCRA TAKİBİ GÜNDEMDE

Bunun yanı sıra yapılandırmaları bozulanlar hakkında icra takibine başlanacağını dile getiren Nacar, “Buna göre yasa kapsamında yapılandırılan sosyal güvenlik prim borçları için yeni ödeme planı hazırlanmıştı. Peşin ve ilk taksit ödemelerinde son tarih 31 Mayıs 2017 olarak açıklanmıştı. İkinci taksit ise 30 Haziran’a kadar ödenmelidir” dedi.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN

Nacar sözlerini şöyle tamamladı: “TBMM’de kabul edilen, ancak henüz Resmi Gazete’de yayınlanmamış son kanun Temmuz 2016 ve Mart 2017 arası borçları kapsıyor. Haziran 2016 öncesi borçları için müracaat etmeyenler de bu yapılandırmadan yararlanabilecek. Bu son kanun ile gelen yapılandırmanın son başvuru tarihi 30 Haziran 2017 tarihidir.”

 

“İLK TAKSİTİ ÖDEMEK ŞART”

“Ayrıca son olarak söz konusu kanun ile yapılandırmaya müracaat edip taksitlerini ödemeyenler, Haziran 2016 dönemi öncesi borçları için ilgili yapılandırmaya başvuramayacaklar. Bu nedenle vatandaşlarımızın 31 Mayıs 2017 Çarşamba gününe kadar ilk taksitlerini mutlaka ödemeleri gerekmektedir” ifadeleriyle sonlandırdı. Serkan BORLAK

#

27 May 2017 - 14:50 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.