Namazgah Barajı’nda dağıtım hatlarına başlandı

  İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ve sahil bölgeleri ile İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köy ve mahallelerin içmesuyu ihtiyacını karşılamak ve özellikl...

 

İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ve sahil bölgeleri ile İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köy ve mahallelerin içmesuyu ihtiyacını karşılamak ve özellikle yaz aylarında yaşanan içmesuyu sıkıntısını gidermek için 25 milyon m3 kapasiteli Namazgah barajı inşa etti. Bir buçuk yıl gibi kısa sürede inşa edilerek faaliyete alınan Namazgah Barajından Dudutepe İçmesuyu Arıtma Tesisi’ne aktarılan su, arıtılarak Kandıra ve çevresine veriliyor.

 

BORU HATTI DÖŞENDİ

Bu kapsamda Namazgah barajı içmesuyu arıtma tesisinden Kandıra Akıncı, Akçaova ve Teksen köylerine arıtılmış içmesuyu temini için 20 km uzunluğunda içmesuyu hattı döşeniyor. Şimdiye kadar 2 bin 800 metre uzunluğunda boru hattı döşendi. Bölgedeki köylerin uzun yıllar içmesuyu sıkıntısını giderecek olan proje Haziran ayı içinde tamamlanması hedefleniyor. Proje, 5 milyon 750 bin TL’ye mal olacak. 

#

28 Oca 2014 - 14:31 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.