Nebihoca’daki tarihi çeşme restore ediliyor

Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İzmit’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Nebihoca’daki tarihi çeşmenin restorasyon...

Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İzmit’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Nebihoca’daki tarihi çeşmenin restorasyonu için gerekli izinler alındı. İzinlerin ardından hemen çalışma başlatıldığını söyleyen yetkililer “Tescilli çeşmenin restorasyonunun yanı sıra  çevre düzenleme çalışması da yapılıyor. Zaman içerisinde özgün yapısı bozulan çeşmenin sonradan ilave edilen muhdes yapı elemanları sökülmüş olup, çeşme yüzeyinde restorasyon tekniklerine uygun mekanik ve kimyasal temizlik yapılacaktır. Ayrıca yüzeyden ayrılmış harç temizlenerek özgün horasan harcı ile derz yenilemesi, çeşme üst örtüsü yalıtımlı sıva ile sıvanarak özgün dokusundaki tuğla dizilimleri yapılarak çeşme aslına uygun şekilde onarılmış olacak. Çeşmenin çevre düzenlemesinde 200 cm. genişliğinde doğal taş kaplı yaya yolu ve merdiven düzenlemesi yapılarak çim derzli doğal taş kaplanmıştır. Arazi eğimine uygun olarak alanda taş duvarlar yapılmış ve doğal taş harpuşta kullanılmıştır. Restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları halen devam etmektedir” dediler. Nebihoca sakinleri, yapılan çalışma için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler.

#

15 Kas 2015 - 14:59 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

dimitri - köylerde gelisigüzel rum eserlerin devsirme malzeme olarak insaatta kullanilmis onlari da toplayin bi zahmet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 14:59