Nevzat Doğan, 3 yılın hesabını verdi!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,  ikinci döneminde geçen 3 yılında yaptığı hizmetleri ve örnek projelerini dün Cumhuriyet Çocuk Parkı’ndaki Om...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,  ikinci döneminde geçen 3 yılında yaptığı hizmetleri ve örnek projelerini dün Cumhuriyet Çocuk Parkı’ndaki Omega Cafe’de basın mensuplarıyla paylaştı.  Gerçekleştirilen basın toplantısına İzmit Belediyesi Meclis üyeleri, STK Başkanları, Başkan Yardımcıları, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AKP Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi. Başkan Doğan, yaptığı açıklamada “Şimdiye kadar vatandaşa ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik” dedi.

 

ÖRNEK BELEDİYECİLİK

Şimdiye kadar yapılan hizmetleri sinevizyon eşliğinde basın mensuplarına anlatan Başkan Doğan “İki dönemdir İzmit Belediye Başkanlığı görevindeyim. İlk dönemimizde olduğu gibi bu dönemde de halkımıza vadettiklerimizin hepsini görev süremizin dolmasına 2 yıl kalmasına rağmen yerine getirdik. İlk beş yılımızda olduğu gibi ikinci dönemimizde geçen 3 yılımızda da Türkiye’nin cazibe merkezi, Dünyada tanınan yeni İzmit sloganımıza yaklaştıran çok önemli projeleri hayat geçirdik. Türkiye’ye örnek belediyecilik çalışmalarına imza attık. Bu örnek projelerimizi hayata geçirirken tek ama tek amacımız halkımıza en iyi hizmeti sunmak oldu” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETİN KURUŞU ZİYAN ETMİYORUZ

Doğan, “Hiçbir ayrım yapmaksızın şehrimizin her bir noktasına, toplumun her kesimine eşit hizmet götürdük. Çünkü biz herkesin belediyesi ve belediye başkanıyız.  60 milyonluk bütçemizi 220 milyona çıkardık. Hedefimiz en az 250 milyonluk bütçedir. Milletimizin kuruşunu ziyan etmeden yine millet için harcıyoruz” dedi. İzmit Belediyesi’nin borçsuz bir belediye olduğunu da söyleyen Doğan, “Çalışanımıza, esnafımıza, iş yaptığımız müteahhitte tek kuruş borcumuz yok.  Devlete olan borçlarımızı da yapılandırdık ve bu alanda da Türkiye’ye örnek oluyoruz” şeklinde konuştu.

 

BİSİKLETİN OLMADIĞI EV BIRAKMAYACAĞIZ

Başkan Doğan, projelerinin Türkiye’ye örnek olduğunu anlatarak,  “Bisiklet projemiz de Türkiye’ye örnek olan projelerimizden sadece biridir. Türkiye’de ve Dünya’da bir ilke imza atarak 2012 yılında başladığımız bisiklet dağıtımlarımızla 60 bin öğrencimizin bisiklet hayalini gerçekleştirdik. Devlet, özel okulu ayrımı yapmaksızın ortaokul 1. sınıf öğrencilerine bisiklet hediye ederek İzmit’in bisiklet şehri olması yolunda önemli aşama kat ettik.  Bu projemiz başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanlığımızca büyük takdir görüp, Türkiye genelinde yaygınlaştırılmaktadır. Hedefimiz İzmit’te bisikletin girmediği tek bir ev bırakmamaktır” dedi.

dogan-(4).jpg

SPORUN HER ALANINDA VARIZ

Bisikleti sadece öğrencilere değil öğretmenlere de dağıtıyoruz diyen Doğan, “Türkiye’de ilk kez “ Haydi Habere Bisikletle” diyerek ilimizdeki bütün muhabirlere bisiklet dağıttık. Ayrıca, öğrencilere basket topu da hediye ediyoruz. Bisiklet yolları, bisiklet durakları, bisiklet eğitim pisti, akıllı bisiklet ve on binlerce bisiklet dağıtarak İzmit’i bisiklet şehri yapmaya kararlıyız. Ayrıca, satranç okulları, spor tesisleri, izci grubu, salon sporları, amatör spora ve kulüplerine de destek olarak sporun her alanında var olmaya çalışıyoruz ” diye konuştu.

 

CAZİBE MERKEZLERİ

Doğan, hayata geçirdikleri projelerle İzmit’i cazibe merkezi haline getirdiklerini ifade ederek, “Gölkay 1. ve 2.Etap projeleri Cephanelik Mesire alanı, Ekopark ile şehrimiz yeni yaşam alanlarına kavuştu. Eskiden mezbelelik, insanların yanından geçmek bile istemediği, her yıl onlarca kişinin boğulduğu alanlar, artık binlerce vatandaşın aileleriyle keyifli zaman geçirdikleri yerler oldu” açıklamalarında bulundu.

 

TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ

Konuşmasının devamında Doğan, “Tarih Koridoru Projesi kapmasında Kültür Tepesi ile başlayan çalışmalarımız Kapanca Sokak, Akçakoca Osmanlı Meydanı, Sırrıpaşa Caddesi, Kültür Tepesi 2.Etap projeleri hem şehrimizin tarihini canlandırıyor hem de kültür turizm kenti olma yolundaki hedefimize yaklaştırıyor. Onlarca konak, cami, çeşme, hamam restorasyonlarıyla yok olmaya yüz tutan değerlerimize sahip çıkmanın da ayrı bir gururunu yaşamaktayız. Açık hava müzesi haline getirdiğimiz Akçakoca Osmanlı Meydanı, çocuklarımıza tarihimizi anlatması bakımından da ayrı bir önem taşıyor. 28 Haziran’da açılışını gerçekleştireceğimiz Kültür Tepesi 2. Etapta İzmit’te sanatın merkezi olacak. Hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde İzmit, sadece sanayi ile değil turizm ile anılan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği bir şehir haline gelecek” dedi.

 

GENÇ DOSTU BELEDİYE

Gençlere yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak gördüklerini anlatan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “2009 yılında başladığımız gençlere yönelik yatırımlarımızı son dönemde de artırarak devam ettiriyoruz.  Mahallelerdeki gençlik merkezleri, 3 D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Genç Girişimciler Merkezi, Üniversiteli Pazarı, öğrenci yurdu, Genç-İz, GençBank, etüt merkezleri, Sarısu Gençlik Kampı gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz örnek projelerimizden sadece bazılardır. Yine bir ilke imza atarak ilimizin büyük bir eksikliği olan aquaparkı da yakında hizmete açacağız. Göreve gelirken halkımız konaklara layık demiştik ve şimdiye kadar 20 den fazla içinde sağlık merkezi, etüt odaları, çok amaçlı salon, kurs merkezleri olan konağı halkımızın hizmetine sunduk. Konakların sayısını arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

dsc_5948.jpg

KAPALI PAZARLAR 

Kapalı Pazar projeleriyle ilgili olarak da Doğan şunları söyledi; “ Göreve geldiğimizde, vatandaşlarımızı pazar alış verişlerini sokak aralarında kurulan yerlerden almaktan kurtarmak için kapalı Pazar projesini başlattık. İnşaatı bitme noktasına gelen Alikahya’daki pazarla birlikte kapalı pazar sayısını 8’e çıkartmış olacağız. İçinde bebek emzirme yeri, zabıta birimi, wc, sosyal alanları bulunan kapalı pazarlar sayesinde hem vatandaşımız alış veriş yapmanınım keyfini çıkartıyor hem de pazarcı esnafımız karda kışta tente ve tezgah kurma derdinden kurtuldu. Yine şehrimizin büyük eksikliği olan Modern Hayvan Pazarını da yaklaşık 10 milyon lira harcayarak şehrimize kazandırdık. Artık sokak aralarında, köprü altlarında hayvan satışları yapılmıyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nü ilk kuran belediyeyiz. Ziraat yüksek mühendisimiz, veteriner hekimiz, köyleri dolaşarak bilinçlendirme eğitimleri veriyor. Türkiye’nin ilk uygulama bahçesini Durhasan Köyü’nde kurduk. Köylü Pazarı ve Organik Pazar ile halkımızın daha sağlıklı ve doğal ürünler üretip tüketmesini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Doğan, İzmit’te kentsel dönüşüm konusunda da önemli bir adım atıldığını belirterek “Cedit Mahallemizde yürütmekte olduğumuz kentsel dönüşüm çalışması herkesi memnun edecek bir proje olacak. Davul zurna eşliğinde güle oynaya yapılacak çalışma Türkiye’ye örnek olacak.  Ayrıca yine bir belediyecilik örneğini de Gültepe konutlarıyla hayata geçiriyoruz. TOKİ’den ilk defa yer alan bir belediye olarak Gültepe’de 433 konutluk projeyi de başlatmanın gururu içindeyiz. Belediyemize önemli bir gelir sağlayacak olan bu proje bölgeye de ayrı bir değer katacak” şeklinde konuştu. Doğan, İzmit’in kaderini değiştirecek olan MİA projesinin de devam ettiğini ifade etti.

 

TÜRKİYE’DE İLK

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Cephanelik bölgesinde 4 bin metrekarelik bir alan üzerine Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyacak deprem müzesinin de 17 Ağustos depreminin yıldönümüne yetiştirileceğini söyledi. Doğan ”17 Ağustos 1999’da yakın tarihimizin en büyük doğal afetini yaşadık. 17 Ağustos Depremi’ni unutmamak, unutturmamak ve İzmit başta olmak üzere ülkemizin bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmak, yeni nesillerin depreme bilgi ışığında hazır olmasını sağlamak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi. Başkan Doğan, 2014 yılı seçim vaatleri arasında bulunan Sanal Gerçeklik Küresi Projesi’nin de Cephanelik bölgesinde yapılmakta olduğunu ifade etti. Doğan, Yenişehir Mahallesi’nde Tıbbi Aromatik Bitkiler Parkı’nı, köylerde onlarca yeni çeşme yapıldığını da söyledi. 

 

ULAŞILMASI EN KOLAY BELEDİYE

İzmit Belediyesi’nin ulaşılması en kolay belediye olduğunu da vurgulayan Başkan Doğan” halkımızın belediyeye belediye başkanına ulaşmasını daha da kolaylaştırdık. Vatandaşlarımız gerek sosyal medya hesaplarımızdan, gerekse başkana mektup ve süper hizmet masası birimimizde tüm istek ve şikâyetlerini bizlere iletebiliyorlar.  Hizmet kapıda ekibimizle kapı kapı dolaşıp halkımızın istek ve talepleri alınmaktadır. Ayrıca haftanın en az 2 günü gerçekleştirildiğimiz mahalle gezileriyle, makamda değil sokakta belediyecilik yapıyoruz. Muhtar Hizmet Masasını ilk kurna belediyeyiz. Bu projemiz İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde zorunlu hale getirilmiş olup, Büyükşehirlerde Muhtarlık Daire Başkanlığı, ilçe belediyelerinde de muhtarlık müdürlüğü kurulmuştur. Yine Türkiye’de ilk defa İzmit Belediyesi olarak kutladığımız muhtarlar günü resmi gün ilan edilmiştir” dedi.

 

EĞİTİME SEVEREK DESTEK OLUYORUZ

Eğitime desteği kendilerine görev kabul ettiklerini söyleyen Doğan, “Aslında eğitim bizim asli görevlerimiz arasında değil. Buna rağmen eğitime hizmeti kendimize görev kabul edip, 100’e yakın okula çok amaçlı salon, kütüphane, öğretmenler odası, veli bekleme yeri, Atatürk köşesi yaptık. Okul Hizmet Masamız ile yüzlerce okulun eksiklerini gideriyoruz. Etüt merkezlerimizden binlerce öğrenci yararlanıyor, Çocuk Hakları Masası ve Okulu ile çocuklara haklarını öğretiyor, oyun sokağı ile unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlatıyoruz. 75 binden fazla öğrenciye çevre eğitimi verdik. Çocuklarımız için 3 ayda bir dergi çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.

 

KADIN DOSTU BELEDİYE

İzmit Belediyesi’nin kadın, yaşlı, engelli dostu belediye olduğunu anlatan Başkan Doğan” Aile rehberlik merkez, evlilik okulu, kadın meclisi, mikro kredi, İZMEK kursları, el emeği satış reyonları, pastacılık okulu, emekli evleri, evde bakım hizmeti, engelli çalışma birimi, Down cafe, kültür gezileri, ibadethanelere destek, cenaze evlerine yemek hizmeti, çorba çeşmeleri, kadınlar için fitness salonlarını sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalara örnek gösterebiliriz” dedi.  Doğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini de belirterek “15 Temmuz, demokrasimize yapılan en hain saldırılardan biridir. Bu hain saldırıyı unutmamak ve unutturmamak adına Kuruçeşme’deki kültür merkezimize demokrasi şehidimiz Erol Olçok’un adını verdik. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı ve Anıt projemizi başlattık” ifadelerini kullandı.

katilim-(1)-007.jpg

SADECE İZMİT’E HİZMET ETMİYORUZ

Başkan Doğan, hizmetlerinin sadece İzmit ile sınırlı olmadığını da  ifade ederek bu konuda da şunları söyledi; “ İçişleri Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’nce Ağrı Diyadin ile Mardin Kızıltepe belediyelerine hizmet danışmanı olarak atanmam üzerine bu bölgeler için çalışmalara başlayıp projeler hazırladık. Kısa süre içinde çorba çeşmeleri, cep sineması, kadınlar için kurs merkezleri, öğrenciler için kurs yerleri, parklar, fidan dikimleri gerçekleştirdik. Her iki ilçede de oluşturulan ekipler kapı kapı dolaşıp devletin varlığını hissettirmeye başladı.  Bölgenin bütün muhtarlarını şehrimizde misafir ettik. Bütün bu projelerin dışında belediyemizin asli görevi olan yol, kaldırım, temizlik gibi hizmetleri de aksatmadan sürdürmekteyiz” diye konuştu. Selin BECER

#

26 May 2017 - 10:58 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

bülent - yenidoğan pazarının kaldırılması ile ilgili verdiğiniz söz ne oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 10:58