Nevzat Doğan, Avrupa'ya çok sert yüklendi!

Başkan Doğan, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’nda asil üye...

Başkan Doğan, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’nda asil üye olarak Türkiye’yi temsil etti.

TERÖRİSTE İZİN VAR TÜRKİYE’YE İZİN YOK

Doğan, kongrede yaptığı konuşmada “Hollanda ve Almanya gibi batılı bazı ülkeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkilerinin ülkelerindeki vatandaşlarla buluşmasını engellemişlerdir. Ama bu ülkeler ne yazık ki, PKK gibi terör örgütlerinin çalışmalarını izin veriyorlar. Bu çifte standart değildir de nedir. Kendilerini demokrasinin savunucusu kabul eden bu devletlerin yaptıkları, ne demokrasiye ne de  diplomatik teamüllere sığar. Bu yapılanlar demokratik ve diplomatik bir hakkın gasp edilmesidir.

 

KONSEY NE YAPACAK

Hollanda’nın Roterdam şehrinde bir bayan bakanımız başkonsolosluğun kapısında saatlerce bekletilmiş, yapılan psikolojik baskıların ardından geri döndürülmüştür. Bu durumu demokratik kurallar çerçevesinde protesto eden Türklere insan dışı muamelede bulunulmuş, yere yatırılıp coplanıp, köpeklere ısırtılmıştır. Bu insanlık dışı uygulama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin açıkça ihlalidir.  Avrupa Konseyi olarak,  kabul edilemez bu olayların tekrarlanmaması için ne yapmayı düşünüyorsunuz “ şeklinde tepkisini ortaya koydu.

 

TÜM GÖZLER DOĞAN’A DÖNDÜ

Başkan Doğan’ın sert konuşması salondakiler üzerinde soğuk bir duş etkisi bıraktı. Tüm gözlerin Doğan’a çevrildiği konuşmasının devamında İzmit Belediye Başkanı, mültecilerle ilgili olarak da “ Türkiye halen 3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu konuda ülke olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaktayız. Avrupa ülkeleri ise çok az sayıdaki mültecileri reddediyor, sınırlarına tel çekiyor, duvarlar örüyor ve sınır geçişini engelliyor. Acaba bu konuda da Avrupa Konseyi üzerine düşeni yapacak mı “diyerek katılımcılara ve tüm dünyaya önemli bir mesaj verdi.

#

29 Mar 2017 - 09:32 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.