Nevzat Doğan, yürüyüşçüleri karşıladı

‘Kardeşliğe Evet’ sloganı ile Ankara’dan yürüyüşe çıkan Serüven Derneği üyeleri Salim Görgün ve Fatih Sarıkaya yürüyüş kapsamında İzmit’e ulaştı. İzmi...

‘Kardeşliğe Evet’ sloganı ile Ankara’dan yürüyüşe çıkan Serüven Derneği üyeleri Salim Görgün ve Fatih Sarıkaya yürüyüş kapsamında İzmit’e ulaştı. İzmit Cumhuriyet Parkı’nda İzmit Belediyesi’ne bağlı GENÇİZ biriminin düzenlediği program kapsamında İzmit Belediye Başkanı ile bir araya gelen dernek üyeleri yürüyüşün amaçlarını gençlerle paylaştı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Salim Görgün yaptığı açıklamada referandum süreci kapsamında arkadaşları ile beraber 1071 kmlik bir güzergâh belirlediklerini söyleyerek 16 Nisan’daki referandumu insan ve doğanın daha huzurlu, daha kardeşçe yaşayabilmesi için bir fırsat olarak gördüklerini söyledi.

 

‘HİÇ ARACA BİNMEDİK’

Yürüyüşün ilk etabını gerçekleştirdiklerini dile getiren Gören, Osmangazi Köprüsü’nden yaya olarak geçerek kardeşlik mesajı verdiklerini hatırlatarak, “400-500 kilometrelik dönüş yolunun 100 kilometresini geride bıraktık. İzmit’e geldik. Burada birkaç gün kaldıktan sonra yola devam edeceğiz. Bir metre dahi hiçbir araca binmedik” şeklinde konuştu. Dernek başkan yardımcısı Fatih Sarıkaya ise konuşmasında, “Serüven Derneği üyeleri olarak doğanın içinde, hem de insanlarla bütünleşmiş arkadaşlarımızla beraber yürüyoruz. Bizler doğaya siyasal bakmamaya çalışıyoruz. Çünkü doğa siyasetin üstündedir. Doğada kardeşlik var” sözlerini kullandı.

toplu-065.jpg

‘BİZ SİZİ SEVİYORUZ’

Cumhuriyet Parkı alanında Serüven Derneği üyelerini GENÇİZ üyeleri ile beraber karşılayan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise Görgün ve Sarıkaya’ya yürüyüşlerinden dolayı teşekkür ederek son günlerin en çok tartışılan konularından olan 16 Nisan referandumuna dair açıklamalarda bulundu. Doğan, “Biz gençlerimize güveniyoruz. Eğer bir gencin eline silah veriyor, onun bir milletvekili seçmesine fırsat veriyorsanız onun milletvekili seçilmesine de fırsat vereceksiniz. Biz buna inanıyoruz. Biz gençlerimizi Hollanda’dan, Almanya’dan daha fazla seviyoruz” ifadelerini kullandı. Serkan BORLAK

#

23 Mar 2017 - 14:35 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.