Nevzat Doğan'dan Avrupalılara terör dersi!

SİZ NE YAPARDINIZ Doğan, her hükümetin ülkesinin birlik ve beraberliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almakla sorumlu olduğunu belirterek “ bu y...

SİZ NE YAPARDINIZ

Doğan, her hükümetin ülkesinin birlik ve beraberliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almakla sorumlu olduğunu belirterek “ bu yaklaşım Hollanda için de Macaristan için de,  diğer tüm ülkeler için de geçerlidir.  Bir belediye başkanı terör örgütü için belediyenin bütün araçlarını seferber etse, yolları kazıp bomba döşese,  kadın sığınma evi adı altında tabela koyup içerisinde terör örgütüne faaliyet yaptırsa, acaba o belediye başkanı hakkında o ülkenin hükümeti acaba ne yapardı. 

 

TERÖRE HİZMET ETTİLER

Belki Hollanda’dan, belki başka bir Avrupa ülkesinden Güneydoğu bölgesi bizim gördüğümüz gibi görünmeyebilir.  Biz, bu ülkede yaşıyoruz. Ben de bir belediye başkanıyım. Seçilmiş inşalar da suç işleyebilirler ve kanun önünde diğer tüm vatandaşlar gibi onlarda yargılanabilirler. Maalesef benim ülkemde seçimle göreve gelen bazı belediye başkanları, görevlerini kötüye kullanarak, halka hizmet için alınan araç gereçleri terör örgütünün hizmetine sundular. Böyle olunca da görevden alındılar.  Teröre destek oldukları için görevden alınan bu kişiler masum olmadıkları gibi sayıları da sizin burada söylediğiniz kadar fazla değildir. Türkiye’de binlerce belediye başkanı var, teröre destek verdikleri için görevden alınan belediye başkanlarının oranı yüzde 5’i bile bulmuyor.

 

DEVLET, GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDA

Gerek terör örgütünün tehdidiyle, gerekse kendi isteği ile bir belediye başkanı ve meclis üyesi görev yapmıyorsa, devlet bu duruma kayıtsız mı kalacak. Devlet oradaki insanların yolunu, suyunu, sosyal ihtiyaçlarını, belediyecilik hizmetlerini bir şekilde karşılamak zorundadır.  Vatandaşlar devletinden, belediye başkanında hizmet beklemektedir” şeklinde konuştu.

 

ROMANLARI KONUŞTU

Avrupa Konseyi’ndeki konuşmasında Romanlarla ilgili yapılanları da anlatan Başkan Doğan “ hem hükümetimiz, hem de  biz belediyeler, Roman vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yaşam koşullarına önemli destekler veriyoruz. Belediye olarak Roman kardeşlerimize açtığımız bilgi evleri, meslek kursları ile eğitimlerine destek oluyoruz. Onları spora, sanata yönlendiriyor, müzik yeteneği olanlara keman dersleri veriyoruz. Çocuk Roman orkestrasını kurduk. Roman çocukların eğitim yaşamına entegrasyonu için Roman dernekleri ve Avrupa Roman merkeziyle ortak Avrupa Birliği projesi yürütüyoruz. Roman kardeşlerimizin erken evliliklerinin önüne geçmek için eğitimler verip, nikâhsız çiftler için toplu nikâh törenleriyle evliliklerini resmileştiriyoruz.  

 

300 ROMAN ÇALIŞTIRIYORUZ

Roman dernekleriyle uyuşturucuyla mücadele eğitimlerini yürütüyoruz, her yıl Roman festivali yapıyoruz. Başkanı olduğum İzmit Belediyesi’nde 300 Roman vatandaşımız çalışmaktadır. Türkiye olarak Romanları kardeşimiz, komşumuz ve bizim birinci sınıf vatandaşımız olarak görüyoruz. Onlara destek olurken onlara sevgimizi gösteriyoruz. Avrupa’da özellikle Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde hızla tırmanan, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı, hoşgörüsüzlük, nefret, göçmen karşıtlığı Romanları da içine almaktadır. Bu da Avrupa’nın tehlikeli bir uçuruma geldiğini göstermektir. Avrupa’daki bu tehlikeli gidiş nasıl  önlenecek”  diyerek konsey üyelerinden cevap istedi. 

#

30 Mar 2017 - 11:47 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.