Nihat Ergün İtiş kakış ortamları artık bayram oldu

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, işçi ve emekçilerin tüm dünyada ve ülkemizde verdiği mücadeleyi yok sayarak, 1 Mayıs için “İtiş kakışların olduğ...

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, işçi ve emekçilerin tüm dünyada ve ülkemizde verdiği mücadeleyi yok sayarak, 1 Mayıs için “İtiş kakışların olduğu ortamlar artık çalışanlar için bayram oldu” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün 3 günlük haftasonu ziyaretinin son gününde, dün Karamürsellilerle buluştu. Karamürsel’in çeşitli köylerini ziyaret eden Ergün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Kalyon Cafe’de kahvaltı yaptı. Burada bir konuşma yaparak Kcoaelililer’e hitap eden Ergün, işçi ve emekçilerin 8 saatlik iş günü, insanca yaşam ve insanca ücret için yüzyıllardır verdiği mücadeleyi yok sayarak, ve işçilerin üzerine sıkılan biber gazlarını unutarak, “1 Mayıs çalışanlar için bir bayram. İtiş kakışların olduğu ortamlar artık çalışanlar için bayram oldu. Bunu gerçekleştirdik” dedi.

BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK!
Ergün konuşmasında şunları kaydetti “1 Mayıs çalışanlar için bir bayram, hafta içine denk gelse bile çalışanlar için tatil günü haline geldi. Yani 1 Mayısları artık eskisi gibi tartışmıyoruz. İtiş kakışların olduğu ortamlar çalışanlar için bayram havası olsun istiyoruz. Bunu gerçekleştirdik. İtiş kakışlar artık bayram oldu. Gölcük'te Ford Fabrikası’nda işçilerle birlikteydik, onların 1 Mayıs emek ve dayanışma günlerini kutladık. Her insanımızı iş sahibi yapabilecek bir ekonomik gelişme göstermemiz gerekir. Herkesin muhakkak çalışabileceği bir ekonomkik ortamı geliştirme hedefimiz var.

EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKELERDEN BİRİYİZ
Kuşkusuz birikmiş birçok problem nedeniyle işsizlik gibi önemli bir sorunla dünya karşı karşıya, ülkemiz de bu sorunları yaşıyor. Büyük bir ekonomik kriz yaşanmasına rağmen, Türkiye makro ekonomik dengelerini korudu işsizlik rakamlarında büyük bir artış meydana gelmedi. Kısa bir dalgalanma yaşandı, şimdi yeniden eski duruma geri döndü. Türkiye'nin ekonomik büyümesi 2010 yılında yüzde 9'lara yaklaştı, dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk. Bu istihdam da yarattı. Şimdi peş peşe yeni yatırım kararları alınıyor.

TOPLUCA DERMAN BULMAK GEREKİR
Başlattığımız UMEM projesiyle yılda 200 bin insanımıza istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Honda 400 personel talep etti, Ford, 3. vardiyayı açıyor 1 milyar dolar yatırım yapacak ve bin yeni işçi çalışacak. Yeni yatırımlar, fabrikalar, tüm bunlar Türkiye'de çalışanların sayısını her geçen gün artıracaktır. Bu seviyeyi makul düzeye çekeceğiz. 1 Mayıs, emek, dayanışma günü vesilesiyle işsizlik konusunun yatırımlarla üretimle halledilebileceğini, yeni istihdam alanları, yeni imkanlar oluşturarak halledilebileceğini görmemiz, bilmemiz lazım. Bu meselenin tek tek çözülmesi mümkün değil. Bu işlere topluca derman bulmak gerekir. O da ülkeyi toptan kalkındırmak, yeni istihdam alanlarının oluşmasını, yeni fırsatların, yatırımların olmasını sağlamaktır.

ÇÖZÜM YATIRIM
Çözüm bu. Çözüm yatırım yapmak, biz de bu çözüme odaklanıyoruz. Siyasi istikrarı, güven ortamını, ülkenin makro ekonomik dengelerini koruyarak işadamlarının yatırım yapmasını ve üretimin artmasını, böylece çalışanların sayısının artmasını temin etmeye çalışıyoruz. Siyasi istikrar, güven ortamı temin edildi, faiz oranları yüzde 60-70' lerden yüzde 6-7'lere indi. Bütçe açıkları yüzde 15'lerden, yüzde 3'lere indi. Güven ortamı temin edildi, bütçe açıkları, faiz kontrol altına alındı. Önemli, radikal kararlar alındı, istikrarsızlık olsaydı paramızdan altı sıfır atılabilirmiydi? Herkes milyonerdi o zamanlarda.”

KÖYLERİ ZİYARET ETTİ
Yaklaşık 1 saat konuşan Bakan Nihat Ergün’ün programı daha sonra çeşitli köy ziyaretleriyle devam etti. Saat 13.00’te Çamçukur Köyü’nü ziyaret eden ve burada öğle namazını kılan Ergün, Çamçukur ziyaretinin ardından Karapınar ve Akçat köylerini ziyaret etti. Akçat Köyü’nde akşam yemeğini köylülerle birlikte yiyen Ergün, Yalakdere ve Kızderbent köylerini ziyaret ettikten sonra kent merkezine dönerek istirahate çekildi.

#

02 May 2011 - 12:08 Kocaeli- Siyaset

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.