Nöralterapinin adresi Romatem

Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai nöralterapiyi şöyle tanımlıy...

Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hülya Şirzai nöralterapiyi şöyle tanımlıyor: “Nöralterapi lokal anestezik madde kullanılarak yapılan düzenleme tedavisidir. Vücudumuzdaki otonom sinir sisteminin uyarılmasını ve düzenlemesini  sağlar. Çünkü çoğu kez modern tıbbın açıklayamadığı ve hastanın kendi psikolojisi ile ilgili olduğu söylenen rahatsızlıkların temelinde, aslında otonom sinir sistemindeki düzensizlik oluşturur. Hasta olan tüm doku ya da bedenlerde perfüzyon, lenfatik drenaj ve innervasyon bozuktur . Belirli yerlere uygulanan lokal anestezik enjeksiyonu ile vücutta kan dolaşımı, lenf dolaşımı ve sinir dokusu düzenlenir.  Nöralterapi ile  dokunun kan dolaşımı  artınca  doku beslenir, lenf dolaşım artınca dokudaki yabancı maddelerden  temizlenir ve sinir iletisi artar. Böylelikle beslenen temizlenen ve düzenli komut alan dokunun kendini iyileştirme kapasitesi artar.”

 

İLAÇSIZ TEDAVİ

Nöralterapinin zorunlu bir uygulama olmadığını belirten Doç. Dr. Şirzai, “Bu yöntem hastalara bir seçenek olarak öneriliyor. Yoğun şekilde kronik ağrı çeken hastalar, özellikle bu tedaviyi talep ederek bize başvurabiliyor. Herhangi bir ilaç kullanımı olmadığı için daha çok doğal yollarla tedaviyi tercih eden hastalar nöralterapiyi seçiyor” diyor. Dr. Şirzai ayrıca, “Düzenli ilaç kullanan tansiyon, diyabet gibi hastalıkları bulunan hastaların nöralterapi tedavisi almalarında bir sakınca görülmüyor. İlacı kesmek ya da dozunu değiştirmek gibi bir zorunluluk da ortaya çıkmıyor. Nöralterapinin önemli bir yan etkisi bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

hulya-sirzai.jpg

KİMLERE UYGULANABİLİR?

Nöralterapi tedavisinin kimlere uygulanabileceğini açıklayan Şirzai, “Nöralterapi tedavisi migren ve baş ağrıları, boyun, sırt ve bel ağrıları gibi kas kökenli ağrıların, bel ve boyun fıtıklarında ağrının giderilmesi, eklem hastalıklarında, alerjik astım ve alerjik rinit gibi alerjik kökenli hastalıkların tedavisi, tiroid hastalıklarının tedavisi, fibromiyalji, tonsillit, sinüzit, irritabl barsak hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.” diye konuştu.

 

HER YAŞA UYGUN

“Nöralterapi hem hastalıklarla mücadelede hem de sağlıklı halin korunmasında  kullanılan bir yöntemdir.” şeklinde konuşan Dr. Şirzai, “Nöralterapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaşta hastaya uygulanabilir.” şeklinde konuştu. Bu yöntemin fizik tedaviyi ilgilendiren hastalıkların tedavisinde, nöralterapi eğitimi almış hekimler tarafından uygulandığını belirten Doç. Dr. Hülya Şirzai nöralterapi tedavisinde normal bir iğne uygulamasından daha fazla ağrı hissedilmediğini ve hastaların uygulamanın ardından günlük yaşantılarına devam edebildiğini belirtti.

#

11 Ağu 2017 - 15:17 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.