Nuh Çimento İş Okulu’na görkemli açılış

Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanlığı tarafından yapılan Nuh Çimento İş Okulu’nun açılışı görkemli bir törenle önceki gün yapıldı. Açılışa Bak...

Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanlığı tarafından yapılan Nuh Çimento İş Okulu’nun açılışı görkemli bir törenle önceki gün yapıldı. Açılışa Bakan Nihat Ergün katıldı.

Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Kocaeli Valiliği’nin “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” çerçevesinde 4 bin 367 metrekare alan üzerine yaptırılan ve 2 milyon 750 bin TL’ye mal olan, içinde 16 derslik, 6 atölye, çok amaçlı salon ile spor salonu ve yemekhanesi bulunan iş okulunun resmi açılışı yapıldı. Eğitime 2010-2011 Eğitim Öğretim döneminin ilk yarısında başlayan Nuh Çimento İş Okulu’nun açılış töreni özel öğrencilerle protokol üyelerinin samimi diyaloglarına sahne oldu.

BAKAN ERGÜN KATILDI
Nuh Çimento İş Okulu’nun açılış törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Ali Sözen, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

110 ÖZEL ÖĞRENCİ
Basın mensuplarına okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Kızmaz, ağaç işleri, seramik, beslenme, mum, sabun ve el sanatları atölyelerinin bulunduğunu ve okulda Türkçe, matematik, sosyal bilgiler din kültürü, resim, beden eğitimi ile sosyal hayat ve rehberlik derslerinin verildiğini söyledi. Kızmaz, bu okulda toplam 110 özel eğitim öğrencisinin eğitim göreceğini dile getirdi.

AMAÇ EĞİTİME KATKI
Açılış öncesi konuşma yapan Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, “Bu okul çok özel bir okul, burada okuyan öğrenciler yarınların geleceğini sağlayacak. Bizlerde eğitimlerine ufak bir katkıda bulunuyoruz. Her yıl başarı ile çalışıp elde ettiğimiz karlarla eğitime verdiğimiz desteğimize devam ediyoruz. Amacımız sadece ülkemize maddi destekten ziyade eğitime de destek vermektir” dedi.

ÖRNEK OLACAK
Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise “Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından eğitime kattığımız bu okulun mutluluğunu yaşıyoruz. Nuh Çimento iş hayatından ziyade eğitim ve sağlık alanına da katkı vermeye devam ediyor. Engelli öğrencilerin mesleki anlamda, yetiştirilmesi için yapılan bu okul bir örnek olacak. Buradaki öğrenciler kendilerine toplumda yer ve iş bulacaklar. Nuh Çimento ailesine yaptığı hayırlar nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

MARİFET İLTİFATA TABİDİR
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Bu açılış geç kalınmış bir açılış oldu. Nuh Çimento, bir taraftan iş hayatında istihdam sağlarken eğitim alanına da katkı sunuyor. Marifet iltifata tabidir, Nuh Çimento’yu takdir ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Burası özel nitelikli bir okuldur. Eğitim hiç vazgeçemeyeceğimiz bir konu ve daha çok okula ihtiyacımız var. Nuh Çimento ailesini katkılarından dolayı bir kez daha kutluyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından açılış töreni yapıldı ve törene katılan misafirler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

#

12 May 2011 - 16:53 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.