Nuran Dutlu davası ertelendi

Geçtiğimiz sene Ocak ayında Nuran Dutlu’yu işkenceyle ve ellerini keserek öldürdüğü iddia edilen Sertaç Özer ve Muhammet Yıldız’ın tutuklu olarak yar...

Nuran Dutlu davası ertelendi
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz sene Ocak ayında Nuran Dutlu’yu işkenceyle ve ellerini keserek öldürdüğü iddia edilen Sertaç Özer ve Muhammet Yıldız’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın görülmesine 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Görülen ilk dava 14 Temmuz tarihine ertelendi.

 

İzmit- Kandıra karayolunun Çayırköy yakınlarında yola yakın boş alanda 22 Ocak günü bir bölümü naylona sarılı olarak elleri kesilmiş halde bir kadın cesedi bulunmuştu. Daha sonra Kocaeli savcılığı ve jandarma ekiplerinin cesedin üzerindeki dövmeden yola çıkarak yürüttüğü geniş çaplı soruşturma neticesinde cesedin 21 yaşındaki bir çocuk annesi Nuran Dutlu’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, Vedat Altıok ve Arif Çamur sanık olarak belirlenmişti. Daha sonra Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer 13 Haziran günü Kayseri’de rahat bir şekilde gezerken yakalanmıştı. Suç ortaklarından Vedat Altıok Bursa’da diğer sanık Arif Çamur ise İzmir’de yakalanmıştı. Sanıkların yakalanmasının ardından Dutlu’ya işkence edildiği ortaya çıkmıştı. Sanıkların yargılandığı dava Kocaeli Adliyesi 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

 

ANNESİDE KATILDI

 

annesi-002.jpg

Davaya maktül Nuran Dutlu’nun annesi Hediye Görmüş, avukatı Meltem Okbaz, tutuksuz yargılanan sanıklardan Vedat Ay, avukatı Tuncay Özdemir, tutuksuz sanıklardan Serkan Altıok, avukatı Selman Yaray, tutuklu sanıklar ve olayın asıl faili oldukları iddia edilen Sertaç Özer, avukatı Selman Balta ve Muhammet Yıldız katırılırken tutuksuz yargılanan sanık Arif Çamur katılmazken avukatı Fatih Dursun katıldı.

 

ARAÇ İÇİN KENDİSİNE YARDIMCI OLDUM

Davada tutuksuz olarak yargılanan sanık Serkan Altıok, cinayette kullanılan araçla ile ilgili bigiler verdi. Altıok, “Sanık Muhammet Yıldız bir süre benim yanımda çalışmıştı. Adını Özbek olarak tanıttı. Daha sonra Arif Çamur’un tavsiye ettiği için onuda yanımda işe aldım. Vedat Ay ile ise marangozluk yaptığı için birlikte çalıştık. Sanık Muhammet beni arayarak araç alacağını ve kendisine yardımcı olmamı istedi. Ben araçtan anladığım için aracı inceledim Muhammet ve Vedat aralarında anlaşıp aracın satışını gerçekleştirdi. Bende komisyoncu olarak araç satın alma sözleşmesini imzaladım. Ben maktül Nuran Dutlu’yu hiç görmedim. Öldürüldüğü konusunda hiç bir bilgim yoktur” ifadelerinde bulundu.

 

KİMSE GERÇEK İSMİNİ KULLANMAZ

Tutuklu sanık Sertaç Özer, “Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Tahliyemi istiyorum” dedi. Cinayette kullanılan aracın bir önceki sahibi tutuksuz yargılanan Sanık Vedat Ay ise, “Cinayet için araç kiralama veya satın alma eylemine bilerek katılan bir insan gerçek ismini sözleşmeye yazmaz” dedi. Tutuklu sanık Muhammet Yıldız ise, “Sanık Vedat Ay araç alımından sonradan haberdar olmuştur. Serkan ona Bursa TOKİ konutlarına iş yapmaya gideceğini söylemişti.” Dedi.

 

 

ARİF ÇAMUR HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Davada sanık Arif Çamur hakkında yakalama emri çıkartılmasına, tanıklar Cemal Duman ve Cemil Gül hakkında yazılan talimat cevabının beklenmesine, Olayın asıl faili oldukları iddia edilen tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer’e yüklenen suç niteliği ve yaptırımı suçun sanık tarafından işlendiğine dair toplanan somut delilere göre kuvvetli suç şüphesinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilirken dava 14 Temmuz tarihine ertelendi.

Haber: Ahmet HAZER

#

26 May 2016 - 11:50 Kocaeli- Asayiş

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.