O üst geçitin bugün açılışı vardı

Yaklaşık 50 metre uzunluğundaki üst geçidin açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Sadet...

O üst geçitin bugün açılışı vardı
O üst geçitin bugün açılışı vardı
Haber albümü için resme tıklayın

Yaklaşık 50 metre uzunluğundaki üst geçidin açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AKP Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İl Müftüsü Yusuf Doğan, KOTO Başkanı Semih Barış, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, Şehit Polis Serdar Gökbayrak’ın yakınları ve çok sayıda daveti katılım gösterdi.

 

BÜYÜK FEDAKÂRLIK UNUTULMAMALI

Şehit Polis Serdar Gökbayrak Köprüsünün açılışında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Aziz şehidimiz Serdar Gökbayrak anısına Büyükşehir Belediye başkanlığımız tarafından yapılan ve yine insanımıza hizmeti amaçlayan bir açılıştayız.  Şehidimize Rabbimden rahmet diliyorum makamı cennet olsun. Serdar şehidimiz de 241 şehidimiz gibi bizler için hayatını feda eyledi. Bu büyük fedakârlık unutulmamalı. 15 Temmuz’da yaşanan şüphesiz bu büyük ihanetti. Bizler onların bize emanet ettiği Bu vatanı devletimizi daha güzele götürmek zorundayız.  Onların manevi huzurlarında her geçen gün daha güçlü bir Türkiye'yi Kocaeli inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bu çabamız hiç bitmeyecek. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu millet değerlerine sahip çıkacak Ülkemiz kutlu yürüyüşüne 2023 dâhil bütün hedeflerine İnşallah el birliğiyle güç birliğiyle ulaşacak” dedi.  

 

VALİ’DEN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Bu şehitlerimiz hiç unutulmayacak diyen Güzeloğlu “Nesiller boyu isimleri, fedakârlıkları, katkıları hep hatırlanacak, hep aktarılacak zaten İnancımız da onu bize buyuruyor şehitlere ölüler demeyiniz onlar diridirler inancımız ve çabamız budur. Ben tekrar Aziz şehidimiz rahmetle anıyorum Bu mübarek cuma vaktinde Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Cennetiyle onu mükafatlandırsın diyorum.  Bugün Serdar Gökbayrak şehidimize, bu eseriyle hayatın ve insanımızın gündemine Taşıyan Kocaeli Büyükşehir Başkan elimize ekibine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

HAYIRLI OLSUN

Şehit Polis Serdar Gökbayrak üst geçidi açıldı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,” Buradan hem şehitlerimiz rahmet diliyor hem de 15 Temmuz dahil bütün gazilerimize Sağlık diliyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Üniversitemiz şehidimizin ismi ile Gökbayrak ismiyle adeta yıldızlaştı. Serdar Gökbayrak şehidimizin kardeşleri aramızda. O yaşıyor aramızda bu güzel eserde yaşayacak, bu güzel eserde onun ismiyle daha güzel bir hale geldik. Üniversitemiz her şeyin en güzeline layık üniversitemiz bizim baş tacımız. Yürüyen merdivenli çok mükemmel çok kaliteli bir işçiliğiyle güzel bir geçidi buraya kazandırdık.  Çocuklarımızın öğrencilerimizin buradan daha güvenli bir şekilde okullarına gitme imkanları oldu Hayırlı olsun emeği geçen arkadaşlarına da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

GÜZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, “Üniversitemize hayırlı olsun. 15 Temmuz hain kalkışmasında ülkemiz için canını feda eden bu şehitlerimizin anısına Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hatıralarını yaşatmak bize bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak noktasında güzel bir gün yaşıyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum katılımınızdan dolayı Cumanın bereketi herkesin üzerine olsun” şeklinde konuştu.

 

KANDİL GİBİ İŞARET OLACAK

AKP Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Tarihimizi diğer nesillere en doğru şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Eserlere şehitlerimizin isimlerini vererek tarihi en doğru şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bu eser çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye başkanımıza ve öğrencilerimize yeni öğretim yılında başarılar diliyorum. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Artık kutlu yürüyüşümüzde bu eserler bu şehitler, bizim için bir kandil gibi işaret olacaktır” dedi.

 

ÜST GEÇİDİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yaklaşık 50 metre uzunluğunda inşa edilen üst geçit çelik malzemeden yapıldı. Şehit Polis Serdar Gökbayrak Üst geçidinin kampüs bölümündeki kısmı kot farkından dolayı düz ayak şeklinde yapıldı. Üst geçitte 1 adet iniş-çıkış yürüyen merdiven ve 1 adette asansör bulunuyor. Projede 116 ton çelik malzeme kullanıldı. Üst geçidin inşasında 100 metreküp kazı, 150 metreküp beton çalışması gerçekleştirilirken ayrıca 300 metreküp taş duvar, 500 metrekare de kaldırım imalatı yapıldı. Serkan BORLAK

yuruduler.jpg

#

21 Eki 2016 - 13:59 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

orhan41 - makam arabalarından bir zahmet inin de o koü hantanenein etrafında bir gezin. gezinde etrafın rezalet halini bir görün.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 13:59
01

ekrem - arkadaş millet uzaya çıkıyor, havalimanı yapıyor, okul yapıyor, baraj yapıyor.. bizimkiler üstgeçit şovu yapıyor. işte siz busunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 13:59