ODTÜ KYÖD’de Bilim Şenliği

ODTÜ KYÖD Okulları araştıran, merak eden, keşfeden, sorgulayan, bilime önem veren bireyler yetiştirme amacına, düzenlenen Bilim Şenliği ile bir yenisi...

ODTÜ KYÖD Okulları araştıran, merak eden, keşfeden, sorgulayan, bilime önem veren bireyler yetiştirme amacına, düzenlenen Bilim Şenliği ile bir yenisini daha ekledi. 15-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Bilim Şenliğinde öğrenciler Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözünün ışığında bilimin ne kadar değerli bir olgu olduğunu bir kez daha fark ettiler.

 

BİLİMİNE ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

4. sınıf öğrencilerinin ‘Hey ODTÜ! Ne biliyorsun? Ne öğrenmek istiyorsun?’ sloganı ve besteleriyle açılışı yapılan bilim günleri, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Karayünlü Bozbaş’ın sunumu ile devam etti. Doç. Dr. Seda Karayünlü Bozbaş, yaptığı sunumla her şeyin merakla başladığına ve bilimin önemine vurgu yaptı.

 

SERGİ AÇTILAR

Öğrencilerin grupça seçtikleri deneyleri gerçekleştirme ve anlatma fırsatı buldukları ikinci gün, okul spor salonunda sunumlar yapıldı. Bilim şenliğinin amacına uygun olarak öğrenciler küçük bir bilim insanı edasıyla sunumlarını gerçekleştirdiler. Kapanışta 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri deneyimlerini poster sunumu ile tüm okul öğrencilerine ve velilerine sunmak üzere bir sergi açtılar.

#

27 May 2017 - 13:21 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.