ODTÜ KYÖD’de seçim heyecanı vardı

ODTÜ KYÖD Okulu’nda ‘Demokrasi eğitimi ve Okul meclisleri’ projesi kapsamında Okul Meclisi Temsilciliği seçimleri yapıldı. Öğrencilerin seçme ve seçil...

ODTÜ KYÖD Okulu’nda ‘Demokrasi eğitimi ve Okul meclisleri’ projesi kapsamında Okul Meclisi Temsilciliği seçimleri yapıldı. Öğrencilerin seçme ve seçilme hakkı gibi sosyal bir olayı ve demokratik ortamları daha iyi tanıması için yapılan okul meclis başkanlığı yarışında seçimlere ilk kez katılan 1. sınıf öğrencilerinin heyecanları gözlerden kaçmadı.

 

BİR HAFTA SÜRDÜ

1 hafta boyunca süren okul meclisi başkanlığı propagandalarında adaylar yaptıkları konuşmalarla arkadaşlarını ikna etmeye çalıştılar. Seçim günü öğrenciler kendilerine verilen zarflar ile birlikte kapalı paravanlar arkasında belirledikleri isimlere oy attı. ODTÜ KYÖD İlkokulu Okul Meclis Başkanı 4/A sınıfından Nil Tuana Sivrikaya olurken, başkan yardımcılığına 1/A sınıfından Kerem Ege Baki seçildi.

 

SON ANA KADAR  HEYECAN VARDI

Ortaokul seçimleri son ana kadar büyük bir heyecan içinde sonuçlandırıldı. Sadece bir oy farkla okul meclisi başkanı olan Miray İnaltay tüm arkadaşlarından 35 oy alarak ipi göğüsledi. 34 oy alan 8/A sınıfı öğrencilerinden Mert Telli ise başkan yardımcısı seçildi. Okul meclisi başkanlığı görevini 14 Ekim Cuma günü yapılan törenle eski meclis başkanı Ramiz Kaan Süngü’den devralan Miray İnaltay arkadaşlarına teşekkür ederek, görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağına söz verdi.

#

20 Eki 2016 - 13:17 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.