ÖĞDER’den İslam konferansı

ÖĞDER, Suriyeli dünyaca ünlü tefsirci Muhammed Ali Es-Sabuni’nin katılımıyla bir konferans düzenledi. Es-Sabuni, konuşmasında “İnsanları İslam’a davet...

ÖĞDER, Suriyeli dünyaca ünlü tefsirci Muhammed Ali Es-Sabuni’nin katılımıyla bir konferans düzenledi. Es-Sabuni, konuşmasında “İnsanları İslam’a davet edin” dedi.

Suriyeli dünyaca ünlü tefsirci Muhammed Ali Es-Sabuni, ÖĞDER (Şuurlu Öğretmenler Derneği) Kocaeli Şubesi’nin konuğu olarak geldiği İzmit’te Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa katıldı. Konferansta önemli mesajlar veren Es-Sabuni, insanların İslam’a davet edilmesini istedi. Derneğin Kocaeli Şube Başkanı Cemil Koral’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Es-Sabuni, İslam birliğinden bahsetti. Es-Sabuni’nin konuşması aynı anda tercüme edildi. “İnşallah cennette herkes aynı dili konuşacak ve orada tercümeye gerek olmayacak” diyerek sözlerine başlayan Muhammed Ali Es-Sabuni, “İnsanları İslam’a davet etmeliyiz. Öncelikle de en yakınımızdaki insanları ve ehlimizi. İslam’dan başka dinin kabul edilmeyeceği ahiret yurdunda hüsrana uğramamaları için davet etmeliyiz” dedi. Konferansta kendisine yönelen sorulara cevaplandıran Es-Sabuni, dinler arası diyalog çalışmaları ile ilgili sorulan bir soruya “Allah katında tek din İslam’dır. Yahudilik ve Hıristiyanlığın aslı İslam’dır, tahrip edilerek aslından sapmıştır” dedi. Konferans yaklaşık 1,5 saat sürdü.

#

18 Tem 2011 - 13:49 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.