Öğrencilerden ‘kadına şiddet’ vurgusu

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine duyarlı ceal projesi kapsamında dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine duyarlı ceal projesi kapsamında dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle İzmit’te bir resim sergisi açtı. Toplumsal farkındalığı artırmak adına gerçekleşen sergiye okul öğrencilerinin hazırladığı koreografiler vatandaşların büyük ilgisini gördü. Etkinliği İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da izledi.

 

‘DİĞER TOPLUMLARDA YOK’

Öğrencilerin koreografilerini beğenen ve gençleri tebrik eden Başkan Doğan, sergiyi gezdikten sonra okul tarafından açılan hatıra defterine not yazdı. 8 Mart sebebiyle kısa bir açıklama yapan Doğan, “Kadın her zaman önemli bir noktada olmuştur. Kadını yücelten bir toplumuz. Özellikle kadına şiddetin bitmesi için projelerimiz sürüyor” dedi.

 

“SERGİMİZ DEVAM EDECEK”

Etkinlik konusunda bilgi veren Cahit Elginkan Anadolu Lisesi rehber öğretmenlerinden Fatma Kavşuk, “Okul olarak yaklaşık bir yıldır ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine Duyarlı Ceal Projesi’ kapsamında toplumumuzda yaşan kadın-erkek eşitsizliğine dikkat çekmeye çabalıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kadına şiddet konusunu gözler önüne sermek istedik” dedi. Bu arada serginin 25 Nisan’da da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sunulacağı bildirildi. Serkan BORLAK

#

08 Mar 2016 - 18:03 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.