Eğitim ordusu görev başında

Öğretmenler Günü ilimizde coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerindeki çelenk sunumunun ardından SDKM’de devam eden etkinlikte, çiçeği burnunda genç öğretm...

Öğretmenler Günü ilimizde coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerindeki çelenk sunumunun ardından SDKM’de devam eden etkinlikte, çiçeği burnunda genç öğretmenler yemin ederek görevlerine başladılar

 

Haberin fotoğraflarını görmek için tıklayın

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ unvanını kabul etmesinin resmileştiği tarih olarak bilinen Öğrenmenler Günü, ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in Atatürk anıtına çelenk bırakması ile başlayan kutlamalar daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde devam etti.

PROTOKOL KATILDI

SDKM’deki etkinliğe; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve yüzlerce öğretmenin katılımıyla etkinliklerle kutlandı.

ÖĞRETMEN LİDERDİR

Halk oyunları gösterisi ile başlayan program, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Kılıçarslan Ortaokulu’ndan Sevgi Gökırmak, emekli öğretmenler adına da Fahri Ersoy’un konuşmaları ile devam etti. Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise konuşmasında, Atatürk’ün “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözleriyle başlayan Çelik, “Bu milleti bölmek isteyenlere karşı en büyük görev öğretmenlerimizindir. Devlet yapımızı değiştirmek isteyenlere karşı ilk kuvvet, anne ve babadan sonra en saygı duyulacak ilk kişi öğretmendir” diye konuştu.

“BANA ‘HOCAM’ DEYİN”

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ulusların büyük başarıları bilimle elde ettiğini söyledi. Bilgiden önce gençlere verilmesi gerekenleri anlatan Karaosmanoğlu, “Gençler kimlik kazanmalı. Onlara ahlakı, doğru konuşmayı, dostluğu, arkadaşlığı öğretmeliyiz. Bazı arkadaşlar bana hocam dedikten sonra özür dileyip, başkanım diyor. Bende kendilerine tercih yapmak zorunda kalırsanız hocam demenizi tercih ederim diyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLİK ADANMIŞLIKTIR

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise şöyle konuştu: “Öğretmenlik bir adanmışlıktır. Kutsal bir değerdir. En şerefli varlık olan insanın değer inşasını sağlayan ise öğretmenlerdir. Öğrenmek, hayatı ve değerleri okumak büyük sorumluluktur. Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz. Özellikle kişiliğin oluşum evresinde öğretmen en önemli rol modelidir.” Güzeloğlu daha sonra emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini takdim etti.

15 ÖĞRETMENE ŞEREF BELGESİ

Hizmet Şeref Belgesi’ne layık görülen öğretmenlerin isimleri şöyle: Eski İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Yıldırım, emekli Marif Müfettişi Yusuf Behnam Bilir ve Fatih Ersoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli Rahime Duygulu, İzmit Topçular İlköğretim Okulu’ndan emekli Asiye Özcan, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden emekli Çiğdem Özsar, İzmit Ulugazi İlkokulu’ndan emekli Fulya Çağlayan ve Rafet Deniz, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan emekli Kerim Aykız, 24 Kasım Anadolu Lisesi’nden emekli Sevim Seher, İzmit Atatürk Ortaokulu’ndan emekli Servet Kedikli, Hızırreis Ortaokulu’ndan emekli Nurullah Gökçer, Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden emekli Şenay Göçer ve Zeynep Polat, İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden emekli Serpil Yazıcı.

YENİ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Vali Güzeloğlu, daha sonra ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘öğretmen’ konulu; şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında ilk üçe giren öğretmen ve öğrencilere hediyelerini verdi. Ödül töreninin ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni yapıldı. Yeni öğretmenlerin yeminlerinin ardından tüm salon hep birlikte Öğretmenlik Marşı’nı seslendirdi ve etkinlik son buldu. Hilal GÜDÜCÜ

 

#

24 Kas 2014 - 13:31 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.457.725 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.