Öğretmenlere 4 yılda bir sınav

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen yetiştirme ve geliştirme sürecinde, öğretmenlik mesleğine yeni bir bakış açısı kazandıracak yol haritasını açıkladı....

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen yetiştirme ve geliştirme sürecinde, öğretmenlik mesleğine yeni bir bakış açısı kazandıracak yol haritasını açıkladı. İşte “Öğretmen Strateji Belgesi 2017-2023”te dikkat çeken detaylar... MEB tarafından son yıllarda yapılan atamalarla öğretmen sayısı 1 milyona yaklaştı. Son 10 yılda atanan öğretmen sayısı 447 bin 638 oldu. Öğretmenlerin genel yaş ortalaması 37,04. OECD ülkeleri içinde en genç öğretmen nüfusuna sahip olan ülke, Türkiye. Strateji belgesindeki hedeflerin başında öğretmen yetiştirmeye yönelik programlar geliyor. Öğretmenlik mesleğine uygun olmadığı komisyonca tespit edilen eğitim fakültesi öğrencilerine diğer fakülte ve bölümlerine geçiş imkânları sağlanmasına yönelik hukuki alt yapı oluşturulacak. Öğretmen adaylarının sadece akademik başarıları değil kişisel özellikleri de dikkate alınacak. Bu doğrultuda öğretmen adayının sadece yazılı sınava değil, alternatif değerlendirme yöntemlerinin kullanıldığı bir sistem oluşturulacak.

 

Bu sınav sonuçları öğretmenlerin gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesinde kriter olacak

Öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu yönde çalışmalarının izlenmesine, değerlendirilmesine yönelik bir performans yönetim sistemi oluşturulacak. İstihdam edilen öğretmenler 4 yılda bir öğretmen yeterlilik sınavına tabi tutulacak. Bu sınav sonuçları öğretmenlerin gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve buna yönelik tedbirlerin alınmasında kriter olacak. Öğretmenlerin hayat boyu öğrenme fırsatlarını arttırmak ve çeşitlendirmek, pedagojik eğitimler ile kariyer basamağında yükselmelere dönük eğitimler düzenlemek için Öğretmen Akademileri kurulacak.  Öğretmene karşı şiddetin önlenmesine yönelik hukuki ve idari düzenlemelerle, alınacak tedbirlerin kapsamlı olarak planlandığı eğitimde şiddeti önlemeye yönelik eylem planı hazırlanacak. Kaynak: Türkiye Gazetesi

#

10 Haz 2017 - 10:34 Kocaeli- Eğitim

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.