ÖĞÜT: İTHAL HAYVAN DOMUZ YAĞI YİYOR

CHP Milletvekili Öğüt, domuz yağı ile yapılan yemi ile beslendiğini ileri sürdüÖĞÜT: İTHAL HAYVAN DOMUZ YAĞI YİYORCHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,...

CHP Milletvekili Öğüt, domuz yağı ile yapılan yemi ile beslendiğini ileri sürdü

ÖĞÜT: İTHAL HAYVAN DOMUZ YAĞI YİYOR


CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, “Köylümüze destek olalım” adını verdiği kampanyasını Gebze’den başlattı. Öğüt, Gebze Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulunarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. En çarpıcı sözleri ise “İthal hayvanlar domuz yağıyla besleniyor” sözleri oldu




İthal edilen büyükbaş hayvanların İslami usullere aykırı şekilde yetiştirildiğine dikkat çeken Ensar Öğüt, vatandaşları uyararak, “Domuz yağı ve sakatatından yapılan yemle beslenen ithal hayvan etini yemeyelim. İnancımıza göre sağlıklı yerli hayvan eti yiyelim, köylümüze destek verelim’’ şeklinde konuştu.
‘İthal et getirdiler, köylümüzü batırdılar’ şeklinde çıkış yapan CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Gebze Hayvan Pazarı’nda kurbancı esnafında sorunlarını dinledi. Pazar yerinde bir çok eksiğin olduğuna dikkat çeken Öğüt’e esnaflar dert yandı. Yoğun ilgi gören Öğüt, kendisine aktarılan sorunları tek tek not aldıktan sonra çadırları gezip vatandaşlarla sohbet etti.

Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve Belediye Meclis Üyelerinin de eşlik ettikleri incelemelerde Öğüt, kesimhanede kurban kesimiyle ilgili de vatandaşları bilgilendirdi. Kurbanlık bir büyükbaş hayvanı imam eşliğinde kesime hazırlayan Ensar Öğüt, kurbanın nasıl kesilmesi gerektiğini, hangi duanın okunması gerektiğini ve vekalet yöntemiyle nasıl kurban kesilmesi gerektiğini de anlattı.

MEHDİ EKER’E YÜKLENDİ
Hükümete ağır eleştiriler getiren ve özellikle Tarım Bakanı’na yüklenen CHP Milletvekili Ensar Öğüt, “Bugün ithal yok ama, sayın Tarım Bakanı bir açıklama yaptı. 'Brezilya’dan ithal et ve ithal hayvan getirebilirim' diyor. Bu ne demektir? Ocak ayında Türkiye'ye ithal et, ithal hayvan getirilecektir. Türkiye'ye ithal et, hayvan getirilmesin, bizim yerli hayvanlarımızı alsınlar. Bütün Türkiye'de yetiştirilen köylerimizdeki hayvanları alsınlar. Bugün görüyorsunuz Türkiye'de hayvan eksikliği yok. Yeter ki Tarım Bakanı ve Başbakan destek versin, kredi versin köylümüz. En iyi şekilde hayvan yetiştirecek ve sağlıklı et tüketicilerimize yedireceğiz. Bu kampanyayı bu gün buradan start veriyorum” dedi.

#

14 Eki 2013 - 20:08 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.