Ömer Türkçakal Kocaeli'de anıldı

18. Dönem SHP Milletvekili Av. Ömer Türkçakal’ın 8’inci yıldönümünde geçtiğimiz gün ailesinin düzenlediği etkinlikte Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nd...

18. Dönem SHP Milletvekili Av. Ömer Türkçakal’ın 8’inci yıldönümünde geçtiğimiz gün ailesinin düzenlediği etkinlikte Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nde (KYÖD) sevenleri tarafından anıldı. Anma törenine Türkçakal’ın Özgür Kocaeli Gazetesi’nde yayınlanan yazılarının toplandığı, ‘Dünden Yarına’ adlı eser kızı Meral Türkçakal Özkürkçügil tarafından imzalandı. Anma etkinliğine, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetimi, CHP eski milletvekili Mehmet Hilal Kaptan, Hikmet Erenkaya, KYÖD Başkanı Mehmet Toker, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür,ADD Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, ÇEKÜL Başkanı Numan Gülşah ve çok sayıda seveni katıldı.

 

KENDİSİ BENİM USTAMDI

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “ Ömer Beyi uzun bir süre boyunca tanıdım. Kendisiyle samimiyetimiz çok farklıydı. O bizim ülkemizin uzlaşmacı yüzüydü. Şu anda bulunduğumuz Evet, Hayır çatışmasında ihtiyacımız olan uzlaşmacı kültür kendisinde vardı. Kendisiyle SHP’nin kuruluşunda beraber çalıştık.  Belediye meclisinde ve avukatlıkta beraberdik. Kendisi benim hem meslekte hem de siyasette ustamdı. Ben Ömer Türkçakal’ın talebesiyim” ifadelerini kullandı.

katilim-(2)-005.jpg

“ÇOK SAYIDA TÜRKÇAKALLAR ÇIKSIN”

CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, “Ömer abiyle uzun süre çalıştım. Sadece siyasal düşüncesinden önce toplumdaki yeri de çok öneli. Bu kentte Ömer Abi Türk toplumu tarafından saygı duyulan bir insandı. Özellikle kentimizde çok önemli çalışmalar yaptı. Kendimi duruşuyla, toplumdaki ilişkisiyle kendimi Ömer abiyi hep örnek aldım. Dilerim ki bu şehirde çok Ömer Türkçakallar çıksın” diye konuştu.

imza-(2).jpg

“KENDİME ÖRNEK ALIRDIM”

Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe ise, “Bu anma gecesini düzenleyen herkese teşekkür ederim. Ömer abinin benim de hayatımda çok önemli bir yeri var. Özgür Kocaeli’de yazılarını çok beğenerek takip ediyordu. Onun yanında staj yapmak istedim. Hayatımda örnek aldığım ender insanlardan biridir. Ofise gelen herkesle aynı yakınlıkla ilgilenirdi. Kendisini saygıyla anıyorum” dedi.

 

“KİTABI KEYİFLE HAZIRLADIK”

Meral Türkçakal Özkürkçügil konuşmasında, “Babamın sağlığında tüm yazılarını kitap haline getirmek hep istiyordu ama kısmet bu güneymiş. Biz kitabı çok keyifle hazırladık. Umarım siz de severek okursunuz” şeklinde konuştu. Selin BECER

#

28 Mar 2017 - 09:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.