Önce yürüyüş sonra festival

Tüm Dünyada aynı tarihlerde kutlanan İşçi Film Festivali'nin Kocaeli ayağı;  Halkevleri, DİSK, KESK, Eğitim-Sen, Kadın Platformu, Mimarlar Odası, Çağ...

Tüm Dünyada aynı tarihlerde kutlanan İşçi Film Festivali'nin Kocaeli ayağı;  Halkevleri, DİSK, KESK, Eğitim-Sen, Kadın Platformu, Mimarlar Odası, Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkevi Kadınlar, Öğrenci Kolektifleri gibi 15 sivil toplum örgütünün desteğiyle Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılış, "Yeryüzü aşkın oluncaya dek" adlı film gösterisiyle başladı. Festivale; Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Disk Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, Kocaeli Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erhan, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer katıldı.

 

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Festival öncesinde Cumhuriyet Parkı'nda bir araya gelen grup, davul zurna eşliğinde bir süre eğlendiler. Yağmurlu havaya aldırmadan eğlenmeye devam eden grup, tulum eşliğinde halay çekip slogan attı. Grup, davul zurna ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Parkı'ndan Halkeğitim Merkezi'ne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından film gösterimine geçildi.

 

"BİR TARAFTA EZENLER BİR TARAFTA DİRENENLER"

Festival öncesi bir konuşma yapan Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Bu festivallerde anlatılan şey aslında işçimizin ve çiftçimizin direnişidir. Bugün itibari ile iki çeşit dünya düzeni vardır. Bunlardan biri emeği sömüren diğer tarafta buna direnenler. Bir tarafta her şeyi para ve mal olarak görenler, bir yanda buna direnenler.  Şimdi birileri kalkmış itibardan tasarruf olmaz diyor. Onların itibarları sarayları, bizim itibarımız direniş çadırları ve direnişimizdir. Bir yanda yağma ve talan varken, bir yanda emek ve direniş var. Bugünün yöneticileri ayaklar baş olduğu zaman orda kaos olur diyorlar. Bir gün gelecek o korktukları ayaklar baş olacak ve onların saltanatına son verecektir. İşte o zaman tüm halklar bir arada dostça ve kardeşçe yaşayacaktır. Her türlü baskı ve zulme karşı hep birlikte omuz omuza direnerek bu iktidarın sonunu getireceğiz. Muharrem İBRAHİMOĞLU

#

12 Ara 2014 - 21:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.