Onur Müzikhol- Faik Çelik- adaleti olmayan güç zalimdir

Geçen hafta gazete manşetlerinde Onur Müzikhol tarihe karışıyor diye haberler yapılmaya başlandı.

Burayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı mahkeme kararı ile zorla tahliye ediyor.

Kuruş kira borcu da yok.

Gerekçesi iki defa haklı ihtar çekilerek tahliyesinin mahkeme kararı ile sağlanmasından ibaret.

**

Onur Müzikhol bildiğim kadarıyla sahibi Faik Çelik’in emekli ikramiyesini kullanarak 1998 yılında yaptığı, birçok düğün nişan, gün ve toplantının yapıldığı bir yer.

İzmit’te yaşayan herkesin burası ile ilgili hatıralarının olduğu kesin.

Adı burada yaşanan selde kaybettiği oğlu Onur’dan geliyor. Faik Çelik kendisine adil davranılmadığını ve sahip çıkılmadığını üzülerek ifade ediyor.

**

Faik Çelik, AKP’nin çok güçlü olduğu, Büyükşehir Belediye başkanı çıkartmış Yuvacık’ta AKP’ li olmamış, eğilmemiş, bükülmemiş bir kişilik.

2009-2014 yılları arasında İzmit Belediyesi’nde CHP meclis üyeliği yapmış, onu tekrar partisi meclise koymamış.

Ama o partisine maddi ve manevi çok katkıları olmuş gönülden bağlı birisi. Hatırlıyorum bir zamanlar zamanın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı bile misafir etmiş bir yer burası.

Burada CHP’nin de çok anıları var, ama Faik Çelik kendisine adil davranılmadığını, bu arada da yalnız ve adeta sahipsiz bırakıldığını düşünüyor.

**

Büyükşehir Belediyesi/İSU’nun gerekli tedbirleri almaması nedeniyle fuarı su bastığında Faik Çelik buraya adını veren biricik oğlu Onur’u ve çok sevdiği yeğenini kaybetti. AKP’li belediyenin SEKA PARK’ta kendi partilisine kiraladığı alanlarda milyonlarca lira kira alacaklarının üstüne gitmediğini, hatta bir tanesinden bir araziyi takas ederek kiralara mahsup ettiğini, şartları doğmasına rağmen orayı tahliye etmediğini sağır sultan bile bilir.

**

Pekiyi böyle olabiliyor da Faik Çelik’e de neden aynı imkan tanınmadı.Bu adaletsizliği kimse sormayacak mı ?

Aslında buranın boşaltılma kararı ile Faik Çelik bir kez daha oğlu Onur’unu ve yeğenini kaybetmiş oldu.

Acaba AKP’li olsaydı, yukarıdaki örneklerde olduğu gibi kendisine kiralarını zaten ödemişsin, kuruş borcun yok ki, kal, çalış denmez miydi?

En azından yaptığın masraflarını al, bu binayı sen yaptın, birçok kişiye bina parasını ödedik, sana başka yerde yardımcı olalım denmez miydi ?

Siyaset bu kadar acımasız olmamalı, siyasi nedenlerle bu kadar eşitsiz ve adaletsiz davranılmamalı.

**

Biliyoruz ki ;adaleti olmayan güç ZALİM, gücü olmayan ADALET ise ACİZDİR. DEMEK Kİ ADALET İLE GÜCÜ BİR ARAYA GETİRMEK GEREK. Bunun için siyasetin daha da güçlü biçimde harekete geçmesi gerekmez mi?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fahri Örengül - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

düğüncü - Hayırlı olsun. bayat kurabiyeden. Yağ içindeki yaş pastadan. meyve aromalı içecekten. zoraki bahşiş işlerinden. personele insan onuruna yakışır ücret vermediğinden. gecekondu gibi görünümünden dolayı kapanmasına üzüldüm diyemem. Hayırlı olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 17:45


Anket Başiskele belediye seçimlerinde hangi adaya oy verirsiniz?
Tüm anketler