Operasyonla ele geçirilen kaçak hayvanlar koruma altında

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz aylarda yasa dışı yollarla temin edilen çok sayıda yaban hayvanının bir...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz aylarda yasa dışı yollarla temin edilen çok sayıda yaban hayvanının bir evde bakıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenlemiş, düzenlenen operasyon kapsamında evde tarantulalar, kertenkele, yılan gibi yırtıcı hayvanlar bulunmuştu. Doğal ortamından koparılarak evde bakılan hayvanlara el koyan yetkililer, hayvanları Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı'na teslim etti.

 

“Ülkemizde yaban hayvanlarının evde beslenmesi ya da ticarette kullanılması yasak”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Darıca Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Ülkemizde yaban hayvanlarının evde beslenmesi ya da ticarette kullanılması yasak. Artık doğada bu hayvanların sayısı o kadar azaldı ki bu türlerin evde bakılması veya ticarette kullanılması iyice bu hayvanların doğadaki sayısına darbe vuruyor. Bu doğrultuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şube Müdürlükleri sürekli operasyon düzenliyorlar. Bu operasyonlarda da ülkemizde çok önemli yaban hayatı hayvanlarının ev ortamında bakıldığına rastlıyoruz” dedi.

 

“Operasyonlarda ele geçirilen tarantulalar burada koruma altına alınıyor”

Evlerde bulunan yaban hayvanlarının Türkiye iklimine uygun olmadığını belirten Aydın, “Bu hayvanlar ülkemiz iklimine uygun değil. Doğaya bırakıldığı zaman ölebilirler. O nedenle bakılabileceği bu civarda bulunan tek kuruluşuz. Bu nedenle operasyonlarda bulunan hayvanlar hayvanat bahçemize geliyor. Hayvanat bahçemizin sürüngen evindeyiz. Burada da çeşitli türlerde tarantulalar var. Bu tarantulalar da böyle bir operasyonda ele geçirilmiş canlılar ve burada koruma altında tutuluyorlar. Tabi bunun bir süreci oluyor. İade edilebiliyor ya da doğal yaşama uygun bir yer bulunduğu zaman Orman Su İşleri yetkilileri bunları buradan alabiliyorlar. Biz sadece geçici olarak bu canlılara ev sahipliği yapıyoruz” şeklinde konuştu. Darıca Hayvanat Bahçesi'nde, operasyonlarda ele geçirilen ve koruma altına alınan hayvanlar arasında bulunan kertenkele, yılan ve çok sayıda tarantula hayvanat bahçesinin sürüngen evinde ziyaretçileri bekliyor.

#

22 Eki 2016 - 12:47 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.