Ordulular’dan Çanakkale gecesi

Marmara Ordulular Derneği tarafından Çanakkale Destanının 96. yılı münasebetiyle gece düzenlendi. Geceye katılım az olurken Kişisel Gelişim Uzmanı, Ta...

Marmara Ordulular Derneği tarafından Çanakkale Destanının 96. yılı münasebetiyle gece düzenlendi. Geceye katılım az olurken Kişisel Gelişim Uzmanı, Tarihçi-Yazar Mustafa Turan tarafından katılımcılara Çanakkale Destanı anlatıldı.

Marmara Ordulular Derneği tarafından Sabancı Kültür Merkezinde Çanakkale destanının 96. yılı münasebetiyle gece düzenlendi. Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mehmet Çun, katılanlara teşekkür etti. Geceye katılan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Çanakkale Destanının gelecek nesillere çok iyi anlatılması gerekiyor. Bunun için de günümüzde bizlere büyük görevler düşmektedir” dedi. Geceye konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı, Tarihçi-Yazar Mustafa Turan ise “Zaferleri ve kahramanları olmayan milletlerin ve devletlerin tarihi sığ bir göl gibidir. Oysa zaferleri ve kahramanları bol olan milletlerin ve devletlerin tarihi engin bir deryaya benzer. Bizim tarihimizde tıpkı böyledir. Zaferlerimizi ne anlatmakla bitirebiliriz ne de destanlarımızı saymakla tüketebiliriz.” ifadelerini kullandı. Turan, şöyle devam etti: 14 ay 14 gün savaş devam etti Çanakkale'den geçemediler. Niçin geçemediler? İşte burada iman devreye giriyor. Askerimizin gönlündeki kalbindeki volkanlaşmış iman devreye giriyor. Çanakkale'yi başka türlü izah etmek mümkün değildir. Çanakkale'den manayı çıkarırsanız imanı çıkarırsanız Çanakkale'yi izah edemezsiniz dedi.

#

11 Mar 2011 - 14:15 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.