Ortakçı: Futbolcu gözümün içine bakmalı!..

BAL’da ikinci sezonuna hazırlanan Kocaelispor Teknik Direktörü Ergun Ortakcı, Bolu kampını değerlendirdi. Takım olarak her şeyin yolunda ilerlediğini...

BAL’da ikinci sezonuna hazırlanan Kocaelispor Teknik Direktörü Ergun Ortakcı, Bolu kampını değerlendirdi. Takım olarak her şeyin yolunda ilerlediğini ifade eden deneyimli teknik, futbolcularının mücadele kalitesinden de memnun olduğunu belirtti. İşte Ortakcı’nın söyledikleri…

 

‘SAĞLAMCIYIM!..’

Bolu kampı genel anlamda verimli geçti. Saha zemini dışında, her şeyden memnunuz. Randıman alamadığım futbolcular var. Kadro indirimine gideceğim. Tabii ki 2-3 transferin yapılma durumu var. Bu konuları yönetimimizle görüştükten sonra netleştireceğim. Etap etap gidiyoruz. Sezon öncesindeki amacımız mücadele kalitemizi arttırmak. Oyun düzeni ve sistem adaptasyonuyla ilgili çalışmalara 3. etapta devam edeceğim. Sağlamcıyım. Geçenlerde de ifade ettim. Son maçın, son saniyesini düşünüyorum.

 

‘BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN...’

Bir futbolcuyla anlaşamayabilirim, ama bu durum futbolcunun hakkını vermeyeceğim anlamına gelmez. Hak eden kim olursa formayı giyer. Benim için en büyük mutluluk, futbolcumun gözümün içine bakmasıdır. Ben futbolcuya ‘Senin şu eksiğin var’ derim. Biri başını öne eğer, biri de hak verir ve ‘Çalışacağım’ der. Kimisi dikkate almaz. Tabii ki buna göre de hareket ederim.

 

‘ÖNEMLİ OLAN MÜCADELE DÜZEYİMİZ’

Kampta güzel bir ortam bulduk, ancak zemin kötü olduğu için istediğimiz maç ve antrenman randımanını tam anlamıyla elde edemedik. Etap etap gitmek lazım. Biz sağlam gidiyoruz. Eksiklerimiz ve beklenen randımanı alamadığımız arkadaşlarımız var. Maç seviyelerinde tempo düşüklüğü devam edenler şanslarını iyi değerlendiremedi. Benim için önemli olan futbolcularımızın mücadelesidir. Kamp dönemlerinde buna bakarım. Gebze maçı da olmak üzere, hazırlık maçlarını ve ağır antrenmanları sakatsız geçirmek bizim için önemliydi.

 

‘BEN İŞİME BAKIYORUM’

Üst ligdeki takımlarla yaptığımız maçlarda rakipleri zor durumlarda bıraktık. Belediye Van ile Düzcespor arasındaki maçı izledim. Van ekibi üst üste 10 pas yaptı. Ancak tam tersini biz kendilerine yapmıştık. Onlar ayağını çekti, biz çekmedik. Kısacası Kocaelispor, kuvvete kuvvet ile karşılık verebiliyor. En büyük artımız mücadeleyi seven bir takım haline geliyor olmamız. Eleştiriler geliyor. Normaldir. Ancak ben işime bakıyorum. Sağlamcıyım.

 

‘ORTA SAHADAN DESTEK VEREMİYORUZ’

Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde adı duyulmamış bir takıma elendi. Neden..? Maç kondisyonu yok. Orta ve kenarlardan destek yok. Olmayacak mı..? Tabii ki olacak, ancak zamanla. Şu an biz de orta sahadan ve hücum hattına destek olamıyoruz. Gebzespor BAL'da olsa da, onlar da en az bizim kadar para harcadı ve hedefleri var. İlk yarının genelinde ve maçın özellikle son 20 dakikasında Gebzespor'a karşı çok baskın göründük. Son 20 dakikadaki baskımızda Hamit'in oyuna girmesi ve topu ön alanda tutmamız etken oldu.

 

‘KOCAELİSPOR'UN MENFAATİ İÇİN’

Şu ana kadar dişimize göre bir rakiple oynamadık. Perşembe günü (Yarın) çalışmalara başlıyoruz. Çenedere'de kros yapacağız. Önümüzdeki haftada da 3 hazırlık maçı alınmasını istedim. Geldiğim ilk gün de, takıma transfer yapılacağını ifade etmiştim. Transferde hata payları olur. Benim getirdiğim arkadaşlarımdan da giden olabilir. Şu algı var. ‘Bir hoca tanıdığı futbolcuyu bir kulübe getiriyor, onu gönderemez’. Bu bana göre yanlış. Neden gönderemeyeyim ki. Kocaelispor'un başarısını istiyorsam, doğru neyse yaparım. Ben buraya ekmeğimi kazanmaya, daha da önemlisi başarılı olmaya geldim. ‘Seviyorum’ diye takımda insan barındıramam.

 

‘FUTBOLCU RAHAT ETMEMELİ’

Sporcuların adaptasyonunu bilemiyoruz. Kimi futbol 5, kimisi 10 gün, kimisi de daha fazla sürede kendini buluyor. Her mevkide iki kaliteli adamımızın olması bizi başarıya götüreceğini ilk gün söyledim. Takım kurarken felsefem de budur. Belli bir iskelet kurdum. 7-8 kişilik şablonda bir oyuncum cezalı ya da sakat olduğunda oraya hemen aynı düzeyde bir oyuncu koymalıyım. Sen ne kadar iyi olursan, ben seni geçmek için o kadar fazla mücadele ederim. Biz de bunu takıma yaymaya çalışıyoruz. Yani futbolcu rahat etmemeli, forma nasıl olsa bende dememeli. Erdem ÖVÜÇ

#

11 Ağu 2015 - 16:00 Kocaeli- Spor

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.