Otomotiv devine büyük şok!

Alman otomotive devi Mercedes Benz'in tesislerine "emisyon skandalı" kapsamında soruşturma yürütülüyor. Polis ve Savcılar Almaya'nın Saksonya ve Aşağı...

Alman otomotive devi Mercedes Benz'in tesislerine "emisyon skandalı" kapsamında soruşturma yürütülüyor. Polis ve Savcılar Almaya'nın Saksonya ve Aşağı Saksonya, Baden-Württemberg, ve Berlin kentlerinde, Benz'in 11 tesisine soruşturma yürütüyor. Emisyon skandalı kapsamında yürütülen soruşturmaya 23 savcı ve 230 polis katıldı. Mercedes Benz Türk'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Stuttgart Savcılığı tarafından Mart 2017’de duyurulduğu üzere, dizel motora sahip binek otomobillerde egzoz gazı salınımının olası manipülasyonu iddiası ile ilgili Almanya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan Daimler AG tesislerinde araştırma başlatıldığı doğrudur. Konuyla ilgili ana şirketimiz Daimler AG, yetkililerle işbirliği içerisindedir. Bu süreçte Daimler AG, resmi merciler tarafından talep edilen tüm bilgileri yetkililere sağlamış olup; tesislerinde gerçekleşmesi muhtemel soruşturma bilgisine şirketin ilk 3 aylık ara faaliyet raporunda da yer vermiştir. Bu bilgilerin ötesinde devam eden ön soruşturma hakkında daha fazla açıklama yapamamaktayız. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi. 

#

24 May 2017 - 09:31 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.