Otomotivde 3,5 milyarı geçtik

Ekimde 341 milyon dolar ihracat yapan Kocaeli, 10 aylık dönemde ise 3,5 milyar doları geçti. Bursa ise 6 milyarı geçerek sektörün zirvesinde yer aldı...

Ekimde 341 milyon dolar ihracat yapan Kocaeli, 10 aylık dönemde ise 3,5 milyar doları geçti. Bursa ise 6 milyarı geçerek sektörün zirvesinde yer aldı.

 

Türkiye İhracat Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ekim ayı ihracat rakamları Kocaeli’nin iddialı olduğu bir sektörde yaşanan yükselişe rağmen iller sıralamasında gerilediğine dikkat çekiyor. Taşıt araçları ve yan sanayi sektöründe çok iddialı olan ve Türkiye’nin en çok ihracat yapan kentlerinden biri olan Kocaeli, iller arasında üçüncü sırada yer alıyor.

 

3,5 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Kocaeli otomotiv sektöründe geride kalan ekim ayı içinde 341 milyon 327 bin dolar ihracat rakamına ulaştı. Bu rakam geçen yılın ekim ayında ise 357 milyon 785 bin dolar olarak gerçekleşmişti. Sektörün 2014 yılının 10 aylık dönemindeki toplam ihracat rakamı ise 3 milyar 593 milyon 252 bin dolar şeklinde açıklandı.

 

BURSA ARAYI AÇIYOR

2013 yılına göre ise bu rakamın 210 milyon dolar eksildiği görüldü. Geçen sene 10 aylık dönemde ilimizin ihracatı 3 milyar 803 milyon 287 bin dolar şeklinde gerçekleşmişti. Sektörde Türkiye’nin en iyisi ise Bursa olarak açıklandı. Son yıllarda otomotiv ihracatında büyük ilerleme kaydeden Bursa, diğer kentlerle arasındaki farkı ise giderek açıyor.

 

6 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

Geçmiş yıllarda özellikle tekstil ihracatı ile gündeme gelen Bursa’nın otomotivde ekim ayı içinde 565 milyon 952 bin dolarlık ihracat yaptı. Yılın 10 aylık döneminde ise kentin ihracat rakamı 6 milyar 267 milyon 611 bin dolara ulaştı. Bursa’nın ardından ikinci sırada bulunan İstanbul’un ihracatı ise 4 milyar 175 milyon TL. 4. Sıradaki Sakarya ise 1,8 milyar dolarlık ihracatı ile dikkat çeken bir diğer kent durumunda.

#

11 Kas 2014 - 12:28 Kocaeli- Ekonomi

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.