Oynayarak, öğreniyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediye konservatuvarının geçen yıl uygulamaya başladığı ve müzik otoriteleri tarafından örnek gösterilen Müzikli Oyun Grubu ders...

Kocaeli Büyükşehir Belediye konservatuvarının geçen yıl uygulamaya başladığı ve müzik otoriteleri tarafından örnek gösterilen Müzikli Oyun Grubu dersleri başladı. Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından geliştirilen sistemin devamı olan Müzikli Oyun Grubu’na çocuklar bu yıl da büyük ilgi gösteriyor. Oynayarak müzik eğitimini baz alan sistem, geleceğin sanatçılarının Kocaeli’nden çıkmasında önemli katkı sağlayacak.

 

LEYLA ATAKAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Müzikli Oyun Grubu’nun derslerine 6-9 yaş arasındaki öğrenciler katılıyor. Dersler, Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki binasında Cumartesi günleri gerçekleştiriliyor.

 

16 HAFTA SÜRECEK

Müzikli Oyun Grubu’nun dersleri 16 hafta boyunca devam edecek. Dersler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Konservatuvar eğitmenlerinden Sencer Özbay tarafından veriliyor.

 

DANS EDEREK ÖRENİYORLAR

Müzikli Oyun Grubu’na katılan çocuklar, ilk hafta eğitmenleri ile tanıştı. Ardından derse geçildi. Temelinde doğaçlama olan Müzikli Oyun Grubu’nda, çocuklar şarkılar söyleyip, dans etti. Bu arada çocuklara müzik aletleri tanıtıldı. Çocuklar aynı zamanda perküsyonları kullanarak şarkılı ve ritimli küçük piyesler oynadı.

 

HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYORLAR

Müzikli Oyun Grubu, çocuklardaki kavramsal yetenekleri geliştirmeyi hedefliyor. Bu sistem içinde eğitim alan çocukların yaratıcılık ve özgüvenlerinde yaşıtlarına göre olumlu farklılıklar gözleniyor. Bunun yanı sıra sistem, çocukların müzik ve ritim duygusunun gelişmesinde önemli katkı sunuyor. Çocuğun doğasında olan oyundan hareket eden ve ünlü Alman besteci Carl Orff’un geliştirdiği sistem sayesinde çocuklar öğrendiklerini unutmuyor.

#

22 Eki 2014 - 11:51 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.