Oypan: Yönetmeliğin iptali için dava açacağız

Oypan, “Türk Büro-Sen olarak, Hükümeti tekrar uyarmak istiyoruz. Kamu kurumlarında sözlü mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. Devlette yazılı sınav son...

Oypan, “Türk Büro-Sen olarak, Hükümeti tekrar uyarmak istiyoruz. Kamu kurumlarında sözlü mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. Devlette yazılı sınav sonrası, kazananlar arasından yapılacak atamalarda liyakat sahibi olanlar ilgili görevlere getirilmelidir. Aksi durumda yeniden 15 Temmuz geceleri yaşayabiliriz. Bu yönetmeliğin iptali için dava açacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

 

YENİKAPI RUHU

15 Temmuz ihanet kalkışması sonrası, Hükümet ve muhalif siyasi partiler olması gerektiği gibi hainlere karşı birlikte mücadele etmişlerdir diyen Oypan “Özellikle iktidar partisi demokrasi, hukuk ve liyakat vurgusu yaparak, “Yenikapı Ruhu” asla bozulmayacak demiştir. Haklı olarak biz de yapılan bu düzenleme sonrası, “Sözlü mülakatlara Yenikapı ruhu yansıtılacak mı?” diye merak etmekteyiz. Mülakatlarda sadece yandaş olma kriteri mi baz alınacak, yoksa gerçekten liyakat sahibi olan memurlarımız hak ettikleri yerlere getirilecek midir? Aksi durumun söz konusu olması durumunda ise, siyasi iktidara yandaş olmayan hiç kimse devlette çalışma imkanına sahip olamayacaktır” açıklamasında bulundu.

 

MÜLAKAT KALDIRILMALI

Oypan, “Kamu kurumlarında sözlü mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. Devlette yazılı sınav sonrası, kazananlar arasından yapılacak atamalarda liyakat sahibi olanlar ilgili görevlere getirilmelidir. Aksi durumda yeniden 15 Temmuz geceleri yaşayabiliriz. Bu yönetmeliğin iptali için dava açacağımızı da kamuoyuna saygıyla duyururuz” şeklinde konuştu. Serkan BORLAK

#

26 Eki 2016 - 12:28 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.