Murat Özdağ, 15 ayda nereden nereye...

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı iken yürütülmekte olan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan Murat Özdağ, 23 Temmuz 2016 tarihinde s...

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı iken yürütülmekte olan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan Murat Özdağ, 23 Temmuz 2016 tarihinde sevk edildiği adli mercilerce FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte finansal destek sağladığı suçlamaları ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaklaşık 1 yıl, 3 ay boyunca tutuklu yargılanan Özdağ, 5’inci celsede görülen duruşma sonucunda örgüt üyeliğinden 6 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırılırken teröre finansal destek suçlamasından ise beraat etmişti.

 

AYLAR SONRA  GÖRÜNTÜLENDİ

Aylar sonra ilk defa görüntülenen Murat Özdağ’ın saçlarının beyazladığı ve zayıfladığı gözlerden kaçmadı. Tanınmayacak kadar değişen Murat Özdağ  saçlarını uzatarak top sakal bırakmış halde görüntülendi. Özdağ, yattığı süre göz önünde bulundurularak adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakılırken el konulan mal varlıkları üzerindeki tedbirin kaldırılması ve ilk gözaltına alındığı esnada ödediği 250 bin TL kefalet bedelinin karar kesinleştiği takdirde geri verilmesine karar verilmişti.

 

24 SAATLİK HÜRRİYET

Özdağ’ın serbest kalmasının ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz ederek Özdağ’ın kalan cezasını tutuklu olarak geçirmesini talep etti. KOTO eski Başkanı Murat Özdağ, 19 Ekim Perşembe günü görülen duruşmayla tahliye olmuştu. Aynı kaçma şüphesi gerekçesiyle savcılık mahkemeye itiraz etti. Bunun üzerine mahkeme Murat Özdağ’ın yeniden tutuklanmasına karar verdi ve 20 Ekim Cuma günü saat 18.00’da tutuklama kararını çıkarttı. Böylelikle Özdağ’ın hürriyeti 24 saat sürdü.

 

İŞ YERİNDEN ALINDI

Murat Özdağ’ın Cuma günü saat 18.00’da yeniden tutuklanmasına ilişkin kararın ardından saat 18.30’da polis Özdağ’ın otomotiv şirketine gitti. Murat Özdağ’ı soran polise çalışanlar, “Tıraş olmaya gitti, birazdan gelecek” şeklinde cevap verdi. 10 dakika sonra iş yerine gelen Murat Özdağ’a durum anlatıldı. Özdağ yakınlarıyla bir kez daha vedalaşarak, cezaevinin yolunu tuttu.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Mahkemenin itirazı kabul etmesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan Özdağ, polis ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı. Akşam saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edilen Özdağ, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

“HİÇBİR SUÇUM YOK”

Adliye çıkışında kapı ödünde bekleyen basın mensuplarına dönen Murat Özdağ, “Adalet bir gün tecelli edecek. Ona inanıyorum. Hiçbir suçum yok, asla olmadı. Bu vatanı sevmekten başka bir işim olmadı" şeklinde konuştu. Kendisini teselli eden babasına ise "Sen sağlığına bak babam" dedi.

 

YARIN İTİRAZ EDİLECEK

Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Özdağ’ın avukatı Ersayın Işık, müvekkilinin adli kontrol kararı ile kalan cezasını tamamlaması için karara yarın itiraz edeceklerini söyledi. Işık, “Mahkemede savcı tutuklama talep etmedi, mahkeme heyeti oy birliğiyle tahliyesine karar verdi. Buna rağmen yeniden tutuklandı. Bizim itirazımız ne kadar işe yarar bilmiyorum” dedi.

 

30 AY DAHA YATACAK

Görülen davada terör örgütü üyesi olma suçundan 6 yıl, 10 ay, 15 gün cezaya çarptırılan Murat Özdağ, 21 Temmuz 2016’da cezaevine girmişti. Daha önce de ara ara gözaltında tutulan Özdağ’ın yaklaşık 16.5 aylık cezasını tamamladığı sayılıyor. Özdağ’ın avukatı Ersayın Işık, “Bugünlerde hesaba eklendiğinde Murat Özdağ’ın 30 aylık bir cezası daha kaldı” dedi. 

#

21 Eki 2017 - 16:52 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.521.331 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.