Özdağ: Bizi, yeşili katletmek zorunda bırakmayın!

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis, Bülent Karagöz başkanlığında yapılan toplantıya KOTO Başkanı Murat...

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis, Bülent Karagöz başkanlığında yapılan toplantıya KOTO Başkanı Murat Özdağ, oda yönetimi ve meclis üyeleri katılım gösterdi. FED’in faiz artırımının da ele alındığı toplantıda Türkiye ve Kocaeli’deki konut satış rakamları, dünya ekonomilerinin ve Türkiye ekonomisinin gidişatı konuşuldu.

 

KONUT SATIŞLARI ARTIYOR

Toplantıda konuşmasına terör olaylarını lanetleyerek başlayan KOTO Başkanı Murat Özdağ, ülkedeki reel kesim güven endeksinin eylül ayında ağustos ayına göre yüzde 6,1 oranda azaldığını dile getirdi. İlimizde satılan konut sayısının da yükseldiğini dile getiren Özdağ, konuşmasının devamında yerel yönetimlere tepki göstererek şu ifadeleri kullandı. “Allah aşkına, bizi yeşili katletmek zorunda bırakmayın. Kocaeli’nin nüfusu her yıl 45 bin kişi artıyor. Kocaeli’nin bütün imarlarını bitirin. Kentsel dönüşüm yapın. Toprağımız çok fazla yok. Mevcut eski binaları yıkıp yenisini yapabileceğimiz yeni imar planlarının uygulanabileceği politikalar istiyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE EKONOMİSİ

Meclis toplantısında Türkiye ekonomisinden de bahseden Başkan Özdağ, “Türkiye, bütün ekonomiler gibi küresel krizden payını aldı. 2009 yılından itibaren ekonominin küçüldüğünü, işsizliğin hızla arttığını, bütçe dengesinin bozulduğunu görüyoruz. Buna karşılık küresel kriz, yeterince ihracat yapamayan ekonomide cari açığın artmasına yol açtı. Kriz sonrasında ekonomi toparlanmaya başladı. En temel sorun ise cari açık ve bütçe açığı vermeden büyüyememektir” dedi. Özdağ, konuşmasının devamında dünya ekonomisinden de kesitler sundu ve Fed’in faiz artırımının gelişme yolundaki ekonomiler için dönüm noktası olacak gibi duruyor” ifadelerini kullandı. Bu arada KOTO Başkanı Murat Özdağ, geçtiğimiz günlerde vefat eden Gazeteci Aybey Kahramanlı’yı da anarak yanında getirdiği Kahramanlı’nın fotoğrafını salondaki koltuklardan birinin üzerine bıraktı. Buket SEZER

#

30 Eyl 2015 - 11:58 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.