Özdağ: KOTO’nun marka değerini yükselteceğiz

KOTO başkan adayı Murat Özdağ, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, başkan seçilmesi halinde KOTO’yu üyesi olmaktan gurur duyulan bir oda haline geti...

KOTO başkan adayı Murat Özdağ, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, başkan seçilmesi halinde KOTO’yu üyesi olmaktan gurur duyulan bir oda haline getireceğini belirterek, “Mevcut yönetimin eş, dost, ahbap ilişkisinden fazla oy alacağını sanmıyorum” dedi

Yenilikçiler grubundan Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)’na başkan adayı olan Murat Özdağ, seçildiği takdirde neler yapacağını, seçim sürecinde nasıl bir yol izlediğini anlatmak amacıyla dün Medya Evi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. KOTO için bir yılı aşkın süredir çalışıyoruz diyerek sözlerine başlayan Özdağ, “KOTO başkanlığına aday olma nedenimiz şu anda üye sorunları ve beklentilerinin mevcut yönetim tarafından çözülmemesi. Üyelerden kopuk ve daha çok seçkinler kulübü gibi bir oda düzeni gördük. Bu amaçla yola çıktık. Ciddi teveccühler de gördük. Üyenin odadan beklentisiz hale geldiğini tespit ettik. Arkadaşlarımla beraber aday oldum. Eğer bu işin bir sürükleyicisi, emekçisi olmazsa ileride bazı sıkıntılara yol açtığını tecrübe ettik” dedi.

“ODANIN MAKA DEĞERİNİ YÜKSELTECEĞİZ”
Akademik bir çalışmayla işe başladık diyen Murat Özdağ, “Üyelerimizin ayağına giderek taleplerini dinledik. STK’lara, meslek örgütlerine gittik ve teveccüh gördük. Her yerde toplantılar yaptık. KOTO’da seçimler böyle değildi. Tüm kenti ilgilendiren boyuta geldi şimdi. Odanın marka değerini yükseltebileceğimizi gösterdik. Esnaf dertlerinin dinlenmesini bekliyor. Bunlara karşılık vermeye, dikkat etmeye çalışıyoruz. Şu anki yönetimin eş, dost, ahbap ilişkisinden fazla oy alabileceklerini de zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

“20’NİN ÜZERİNDE PROJE ÜRETTİK”
Esnafın beklentilerine cevap vermeye çalışırken neler yapacağımızı da düşündük diye ekleyen Özdağ, “Şu ana kadar 20’nin üzerinde proje ürettik. Uzmanlık Ofisi, en çok ilgi gören proje. Sektördeki tüm gelişmeleri aktaracak birimler oluşturulacak. Bu birimler üyelerin tüm sıkıntılarına cevap verecek danışmanlar yapacak. KOTO’nun eski binasını kiraya vermeyin, KOTO Akademi yapın da dedik. Onu bile bize çok gördüler. Üyelerimize bile kiraya vermediler. Bu projeyle de üyelerin ihtiyacı olan yetişmiş ara eleman sağlanacak. 3’er 4’er aylık eğitim dönemlerinde personelleri alarak eğiteceğiz. Kişisel gelişim eğitimleri de yapacağız” dedi.

“BEKLENTİLER KARŞILANMIYOR”
2 tane uluslararası fuar yapmayı da düşünüyoruz diyen Özdağ, “Kentin günlük ticaretini canlandıracak üç haftalık alışveriş festivali de düşünüyoruz. Sadece yurt içi düşünmüyoruz bunu. Uluslararası tüketiciyi de çekmeye çalışacağız. Odamızın uluslararası akreditesi de yok. Bir odaya akredite edeceğiz odamızı. Oda, bugün beklentilerimizi karşılama noktasında yeterli değil. Bu işi yapıyorsanız sorunları çözmek zorundasınız. Akıllı Oda projemizle de teknoloji sayesinde üyelerimiz odaya gitmeden işlemlerini halledecek” şeklinde konuştu.

“SİYASİ MEKANİZMALARLA KÖPRÜ”
Son olarak da siyasi mekanizmalarla esnaf arasında köprü kurma planlarının olduğunu belirten Özdağ, “Üyelerimizin beklentilerini siyasilere aktaracağız. Odayı üyesi olmaktan gurur duyulan bir oda haline getireceğiz. Tüm çalışmalarımız tamam. Üyelerimizin desteğiyle de bunları yerine getireceğiz. Eminim siyasiler de ilimizin kalkınmasına destek verecektir. Mutlaka böyle bir modelin gelmesini istiyorlardır. Gördüğümüz iktidarın tarafsız kaldığı ama” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber:Seda DEMİRAL

#

06 May 2013 - 09:31 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.