Özdağ’dan denetim tepkisi

Parti çalışmaları için İzmit’e gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim'i ziyaret etti...

Parti çalışmaları için İzmit’e gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim'i ziyaret etti. Hükümetin uyguladığı politika gereği modern pazarlar kurduğunu ancak bu durumun pazarcıya sıkıntı olduğunu söyledi.

 

PAZARILAR SIKINTILI

Şehrin dışında modern pazar alanı kurulduğunu belirten Ahmet Serim, "Pazarlar, pazarcı esnafının istediği yerde kurulmuyor. Dağ başlarına pazar kuruluyor. Böyle olunca da pazarcı iş yapamıyor" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Pazarcılar Odası’nda partisinin politikalarını anlattı.

 

FAİZ SİSTEMİ

Genel Başkan Yardımcısı Tongüç ve beraberindeki heyet Pazarcılar Odası’nın ardından KOTO Başkanı Murat Özdağ’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette kentimizin ve ülkemizin ekonomik durumu değerlendirildi. Ziyarette açıklama yapan Tongüç, “Ticaret olmadan hiçbir şey olmaz. 2002 yılından bu yana faiz sistemi ciddi bir canavar büyütülmektedir. Bu şekilde devam edilmesi durumunda büyük tehdittir” dedi.

 

KREDİYLE ÜRETİMLE

“Proje odaklı yerine bölgesel teşvik verilmektedir” diyen Tongüç, “Doğu Anadolu cazip hale getirilmek isteniyor. Ancak daha ciddi projeler gerekli. Krediyle değil üretimle kalkınmalıyız. KOTO Başkanı Murat Özdağ ise, “Finans noktasında sorunlar var. OSGB denetimleri yapılıyor. Bu denetimlerde iş yeri sahipleri isteniyor. Bu denetimler ‘Kulak çekmeye geliyoruz’ sözleri ile yapılıyor. Ticaret yapmamış kişiler tarafından yapılan denetimler de sermayeyi tehdit etmektedir. Denetim yapacak kişilerin en az iki yıl ticaret yapmış olması şarttır” ifadelerini kullandı.

 

SERMAYE SORUNU

“AB kriterleri sayesinde dayatma kanunlar uygulanmaktadır” diyen Oda Başkanı Özdağ, “Ülkenin kalkınmasını isteyenler sanayiyi istemiyor. Bu nasıl olacak. Milli gelirleri yüksek olan ülkelerin kriterleri alt yapısı olmayan ülkemiz de uygulanmak istenmektedir. Sermaye problemi söz konusu. Yer altı zenginliği olmadan yükselen tek ülke biziz. Yabancı parayla borçlanıyor. Bundan dolayı büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Sermaye sıkıntısı yaşanırken OSB’ler kuruluyor” şeklinde konuştu.

 

DEMİR ASA, DEMİR ÇARIK

Türk sermayesinin korunması gerektiğini söyleyen Özdağ, “İnsanlarda üretmek yerine kiraya verme modası var” diye konuştu. SP’li İlyas Tongüç ise, “Ülke olarak üretime yönelmeliyiz. Kemal Derviş politikaları hala uygulanıyor. Ülkemizde yüzde 70 dolaylı, yüzde 30 sabit vergi toplanmaktadır. Avrupa’da tersi yaşanıyor. Şeker sektöründen çekilme durumu söz konusu dahi olamaz. Demir asa demir çarıkla yola çıktık” açıklamasında bulundu. Serkan BORLAK

#

25 Oca 2015 - 10:10 Kocaeli- Gündem

Son bir ayda kocaeligazetesi.com.tr sitesinde 3.390.610 gösterim gerçekleşti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.